Pazartesi, Aralık 9, 2024
Ana SayfaGenelFiyatları düşürmeden ucuz ürünler satan rakiplerinizi alt etmenin yolları

Fiyatları düşürmeden ucuz ürünler satan rakiplerinizi alt etmenin yolları

Rakipleriniz ürünleri düşük fiyattan satınca firmanız zor durumda kalabilir. Ancak bu sizin de fiyat kırmanız gerektiği anlamına gelmez.

Alanında uzman olan en ünlü dokuz girişimciye sorduk: “Rakipler fiyat kırdığında onlarla nasıl rekabet edeceğiz?”

Bu girişimcilerin anlattıklarını birebir aktarıyoruz sizlere:

 

1. Açık olun.

Rakiplerinizden üstün olan yanlarınızı ortaya çıkarın ve rakiplerinizle sizi karşılaştıran bir tablo hazırlayın. Müşterilerinizin rakipleriniz hakkında bilgi sahibi olduğunu varsayarak güçlü yönlerinizi onlara anlatın.

 

2. Değer üretin ve müşteri hizmetlerine önem verin.

Fiyat kırma gibi bir imkânınız yoksa rakiplerinizden önde olduğunuz yanlara odaklanın. Kaliteyi ön plana çıkarın. Müşteriler fiyata önem verir ama kaliteye daha çok önem verirler. Müşteri hizmetleri de önemli bir unsurdur. Bu çoğu zaman, fiyattan daha önemlidir. Müşteriler iyi hizmet almak ister ve bunun için de yüksek fiyat ödemeye hazırdırlar.

 

3. Fiyatlarınızı yükseltin.

Pazarınızda rekabet kızıştıkça, farkımızı ortaya koymak amacıyla fiyatlarımızı yükselttik. Fiyatlarımız onlarınkine yakınken ilgi çekici bir hikâye anlatmamız daha zordu. Ürünlerimiz arasındaki fiyat farkı artınca çok daha iyi bir hikâye anlatma fırsatına kavuştuk ve başardık. Fiyatlarımız yükselişte kalınca rakiplerimiz ardımızdan geldi.

 

4. Kaliteye odaklanın.

Firmalar fiyat kırarak, yüksek düzeyde satış yaptığında haber hemen kulaktan kulağa yayılmaya başlar fakat bu durum sonsuza kadar sürmez ve sonunda zafer daha kaliteli ürün veya hizmet satanın olur.

 

5. Gerekmedikçe rakiplerinizle savaşa girmeyin.

Rekabet iş hayatının çirkin yanıdır ve bazen işler çığırından çıkabilir. Bir rakip fiyat kırıyorsa sattığınız ürünlerin diğerlerinden daha değerli olduğunu vurgulamalısınız. Şirketinizin sürekliliği için yapmanız gereken budur. Bir firmayla fiyat kırma yarışına girmek kolaylıkla işinizin batmasıyla sonuçlanabilir.

 

6. Farklı yanlarınızı vurgulayın.

Bu gibi durumlarda şirketler müşterilere, farklı yanlarını göstermelidir. Örneğin diğer akıllı telefon şirketleri fiyat kırarken Apple paniklemedi ve farklı yanlarını ortaya serme yoluna gitti. Apple deyince aklımıza kaliteli ürünler ve büyük yenilikler geliyor.

 

7. Fiyatlarınızı sabit tutun ve daha fazla çeşit sunun.

Fiyat kırma yarışına girmek, uzun dönemde nişinize zarar verir çünkü kar marjları bir hayli düşer. Fiyatlarınızı sabit tutun ve müşterilerinize daha fazla çeşitte ürün sunarak şirketinize değer katın. Yardım videoları hazırlayın, sayısız blog yayını yapın ve sosyal medyada paylaşımda bulunun. Bu sayede gitgide daha fazla sayıda tüketici, sizi güvenilir bir şirket olarak görmeye başlar ve bu da fiyatlarınızın yüksek oluşunu haklı gösterir.

 

8. Pazardaki ilk seçenek olarak kendinizi rakiplerinizden soyutlayın.

Fiyatlarınızı düşüremiyorsanız pazarda kendinizi ilk seçenek durumuna getirin. Bunun için markanıza ve müşteri hizmetlerinize yatırım yapın. Pazarınız buna müsaitse üst düzey müşterilere ve kar marjlarına sahip olursunuz.

 

9. Markanızın değerini yükseltin.

Yalnızca fiyatlara odaklanırsanız asla savaşı kazanamazsınız. Ürünlerinizin değerine odaklanın ve ucuz olanlar yerine sizin ürünlerinizi satın aldıkları takdirde, uzun vadede karlı çıkacaklarını müşterilere hatırlatın. Oluşturduğunuz fiyat politikasına sadık kalarak markanızın değerini yükseltmenin yollarını arayın.

 

İlginizi çekebilir

Düşük Fiyat Sunan Rakiplerle Nasıl Rekabet Edilir?
Satışlarınızı Artıracak Fiyat Belirleme Stratejileri
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar