Girişimcilerin Benimsediği 10 Bakış Açısı

Girişimciler eşsiz insanlardır. Bazı insanlar bir taraftan kendi işinin patronu olma hayali kurarken, bir taraftan da ne kadar çok kazanacaklarını hesaplarlar. Ancak girişimcilik zor ve karmaşık bir yoldur.

Dünyanın en başarılı girişimcileri çabuk zengin olma fikrinin peşinden koşmak için birdenbire istifa edenlerden değildir. Dünyanın en başarılı girişimcileri başarılı olmalarını sağlayan girişimcilik zihniyetine sahip olanlardır.

Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız aşağıda yer alan bakış açılarını benimsemeniz gerekir.

 

1 – Zorluklar fırsatlardır

Aksaklıklar, sorunlar ve zorluklar girişimciliğin acı veren yaygın unsurlarıdır. İnsanların birçoğu bu tür engellere stresle ve kötümserlikle, negatif deneyimlerin yarattığı tutumla tepki verir. Girişimci olarak, bu şekilde tepki vermemeniz gereken bir sürü zorlukla karşılaşacaksanız.

Başarılı girişimciler zorlukları fırsat olarak görürler. Her zorluk veya yenilgi ilerlemek adına kilit fırsatlar olarak ortaya çıkacaktır. Ya var olan zayıf noktaları geliştirmek için ya da gelecekteki benzer yenilgileri engellemek adına tedbirler almak için.

Mutlaka okuyun: Acı yoksa kazanç da yoktur: Kazanç için acı çekmek gerekir!

 

2 – Rakipler araştırma konusudur

Girişimciler birçok insanın aksine rakipleri tehdit olarak görmek yerine, rakiplerini sektör ve hedef pazarla ilgili daha çok şey öğrenebilecekleri fırsatlar olarak görürler. Rakiplerinizin iş modellerine bakarak kendinizi nasıl eşsiz yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz ve bu eşsizlikle markalama ve pazarlama çabalarınıza renk katabilirsiniz.

Tonlarca değerli bilgiyi zaten bir araya getirdiklerinden rakipleriniz size iyilik yapar. Girişimciler bunların avantajından faydalanmaları gerektiğini biliyorlar.

Mutlaka okuyun: Rekabeti Kullanarak İşinizi Geliştirmenin Yolları

 

3 – Her şey çaba gerektirir

Girişimcilik çok yönlüdür ve sürekli olarak ilgi gerektirir. İşlerinizi aksatacak veya harap edecek gizli tuzaklar olacaktır. Başarılı girişimciler bunun farkındadırlar ve başarılı olmak için ürün geliştirmeden, satışa ve pazarlamaya kadar her şeyin ciddi anlamda efor gerektirdiğini bilirler.

Mutlaka okuyun: Başarılı Girişimcinin Gizli Silahı: Azim

 

4 – Mükemmeliyet ilerlemenin düşmanıdır

Bu tanıdık bir aforizmadır. Bu aforizmayı en iyi girişimciler anlar. Genç veya deneyimsiz girişimciler orijinal vizyonlarına takılıp kalabilirler. Ancak başarılı ve karlı bir işi yönetmek için mükemmeliyete gerek yoktur.

Aslına bakacak olursanız, mükemmeliyet ilerlemeyi geciktirir. Son birkaç detayı gerçekleştirmek için harcadığınız zaman sadece zaman kaybıdır. Bunun yerine, büyük resme odaklanın ve sağlam olduğundan emin olun.

Mutlaka okuyun: Başarıyı Yakalayabilmek İçin Mükemmelliyetçilikten Kurtulma Yolları

 

5 – Büyük şeyler küçük bileşenlerden oluşur

Bu problemler kadar çözümler için de geçerlidir.  Başarılı girişimciler büyük projeleri, problemleri ve kampanyaları daha küçük, daha yönetilebilir parçalara bölerler.

 

6 – Hatalar sağlıklıdır

Steve Jobs veya Jeff Bezos gibi başarılı girişimciler hatasız liderlermiş gibi yansıtılır. Bu, gerçekten çok uzaktır. Başarılı girişimciler bile sık sık hata yaparlar. Dahası, hata yapmaktan korkmazlar ve onlardan nasıl ders çıkaracaklarını bilirler.

Hatalar yapmak sağlıklıdır ve normaldir ve girişimciler bunu ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi olur. Hataların sizi engellemesine veya yenmesine izin vermeyin. Hatalarınızı kabul edin, onları nasıl telafi edebileceğinizi düşünün ve ilerlemeye devam edin.

Mutlaka okuyun: Hatalarınızdan Çıkarabileceğiniz Dersler

 

7 – Sihir yok

Haberlerde gördüğünüz süper zengin girişimciler tesadüfen bir fikir buldukları için bu noktaya gelmemişlerdir. Yıllar boyunca çaba harcadıkları ve iyi bir fikre tutkuyla bağlandıkları için bu noktaya gelmişlerdir ve çabalarının karşılığını almışlardır.

Mucize beklerseniz veya fikriniz devrim niteliğinde olduğu için anlık, büyülü bir yükseliş beklerseniz girişimci olamazsınız. Dünyadaki en iyi fikirler bile başarı seviyesine yükselmek için sabır, beceri ve sonsuz çaba gerektirir. Dünyanın en iyi girişimcileri bunu bilir. Fikrinizin kendi başına ilerlemesini beklerseniz veya görünmeyen bir şeyin sizi başarıya taşımasını beklerseniz bu felaketle sonuçlanır.

 

8 – Diğerlerinin bakış açıları çok kıymetlidir

Girişimcilerin iyi iletişimciler olması gerekir. Yani farklı fikirleri ve düşünceleri aktif bir biçimde dinlemeleri gerekir.

İşletme sahiplerinin birçoğu iş modellerini ve direktiflerini sabit tutarlar ve sonunda ilerleme kabiliyetlerini kısıtlarlar ve bu da başarısızlığa neden olur. Diğer taraftan, başarılı girişimciler düşünce tarzlarıyla çelişen ve onlara yeni bakış açıları kazandıracak bireyleri ve deneyimleri araştırırlar.

 

9 – Disiplin ön koşuldur

İnsanların birçoğu için disiplin ekstra olan bir şeydir. Spor yapmak, zamanında kalkmak veya başka bir şey yapmak ekstra zaman ve çaba gerektirir. Başarılı girişimciler için disiplin normaldir. Hayatlarının her noktasına taşıdıkları bir ön koşuldur.

Disiplinli olmak için güdümlü ve askeri tarzda bir lider olmanıza gerek yok ancak ne istediğinizi ve ona ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Mutlaka okuyun: Öz Disiplin Geliştirmenin Yolları

 

10 – Girişimcilik bir yaşam tarzıdır

Girişimciler girişimci olarak uyanırlar, girişimci olarak işe giderler, girişimci olarak eve gelirler ve girişimci olarak yatağa giderler. Sabah dokuz akşam beş yoktur. İş hayatı ve ev hayatı yoktur.

Bunun avantajı işle alakalı kararlarınız ve profesyonel seçimleriniz üzerinde bütün kontrolün sizde olmasıdır. Olası dezavantajı ise işinizi gittiğiniz her yere taşıyacak olmanızdır. Girişimcilik, işiniz ve hayatınız olacaktır ve bu yaşam tarzında başarılı olmak için her zaman hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Başarılı bir girişimci olmak belirli bir zihniyetle doğmak değildir, girişimcilik sizi bekleyen zorluklara karşı hazırlıklı olmaktır.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir