İşletmenize Değer Katmanın 7 Yolu

İşinize ve yaşadığınız çevreye değer katmanızı sağlayacak yedi sır var. Bu fikir veya konseptlerin herhangi biri ekonomik açıdan başarıya ulaşmanız için yeterli olabilir. Bu fikirleri bir arada uygulamaya başlarsanız ekonomik durumunuz hızla gelişecek ve başarı basamaklarını hiç olmadığı kadar hızlı çıkacaksınız.

 

1. Ne kadar hızlı o kadar iyi

İşletmenize değer katmanın bir yolu, hizmetini verdiğiniz ürünün teslimat süresini hızlandırmak.

Başarılı insanlar herkesin sabırsız olduğunu bilirler. Sunduğunuz ürünü veya hizmeti bugüne kadar istediğini fark etmeyen bir kişi, bir anda aşırı büyük bir istekle size taleplerde bulunmaya başlayabiliyor. İnsanlara ne kadar hızlı hizmet verirseniz o kadar iyi olduğunuzu düşünüyorlar.

Hızlı teslimat yapan kişi yavaş yapana göre her zaman daha becerikli ve kaliteli olarak kabul ediliyor. Bunu akıldan çıkarmamak son derece önemli.

Mutlaka okuyun: Hızlı Bir Müşteri Deneyimi Sunmanın Yolları

 

2. Daha kaliteli hizmet verin

İşinizi değer katmanın ikinci kilit noktası, rekabet halinde olduğunuz kişilerle aynı fiyata daha kaliteli hizmet vermek.

Sakın unutmayın, kaliteyi belirleyen taraf müşteriler. Yani kalite yönetimini şöyle tanımlarsak yanlış olmaz: “Müşterilerin ne istediğini bulup bu hizmeti veya ürünü rakip işletmelerden daha başarılı sağlamak.”

Kalite, uzun süre dayanıklılık ya da tasarımda şıklık anlamına gelmiyor. Kalite, her şeyden önce kullanışlılıkla, bir diğer deyişle müşterinin ihtiyacına verdiği yanıtla ölçülüyor. Müşterilerin kafasındaki kalite tanımı, özel ihtiyaçlara ve almak istedikleri faydalara göre değişiyor.

Mutlaka okuyun: Müşteri Deneyimi Nedir? İyileştirmek İçin Neler Yapılabilir?

 

3. Farklılaşın

İşinize değer katmanın üçüncü yolu rakiplerinizden farklılaşmaktan geçiyor. Unutmayın, eğer herkes müşterilere aynı şeyi sunuyorsa ürünün veya hizmetin sahip olduğu unsurlar, piyasanın genel beklentisi haline geliyor.

Bir kişi ya da üretici olarak öne çıkmak istiyorsanız yaptığınız şeye “ilave” bir özellik ekleyerek farklılaşmalısınız. Böylece müşteriler, sizi rakiplerinizden daha üstün görmeye başlayacaklardır.

Ürününüzde veya hizmetinizde ambalaj ya da tasarım değişiklikleri yaparak farklılaşabilirsiniz. Kullanma yöntemini basitleştirmek de farklılaşmanın ve ürününüze değer katmanın diğer bir yolu.

Örneğin Apple, herkesin rahatlıkla kullanabileceği ürünler tasarlayarak bütün bilgisayar dünyasının gidişatını değiştirdi. Sadelik ve basitlik Apple için çok önemli bir değer katma kaynağı oldu. Nitekim birçok şirket de Apple’la aynı yolu izleyerek isimlerine değer katmayı başardı.

Mutlaka okuyun: İşinizi Rakiplerinizden Farklılaştırmanın 8 Yolu

 

4. Kolaylık sağlayın

İşletmenize değer katmanın dördüncü yolu, sunduğunuz ürünün ya da hizmetin satın alımını ve kullanımını kolaylaştırmak.

Yemek Sepeti, Getir gibi uygulamalar bu maddeye iyi bir örnek olacaktır. Birçok insan, arabasına atlayıp alışveriş merkezlerine veya marketlere gitmektense hızlı ve kolay yoldan eve sipariş vermeyi tercih ediyor.

 

5. Müşteri hizmetinizi geliştirin

İşletmenize değer katmanın ve başarı basamaklarını tırmanmanın beşinci yolu müşteri hizmetinizi geliştirmekten geçiyor. Şunu asla unutmayın, insanlar duygusal varlıklardır.

Yani, müşteri hizmeti temsilcilerinizin gösterdiği sıcaklık, dost canlısı tutum, neşe ve yardımseverlik müşterileri etkileyecektir. Hızla değişen piyasada birçok şirket, müşteri hizmetini birincil rekabet kaynağı olarak kullanıyor.

Mutlaka okuyun: Mükemmel Müşteri Hizmetleri Nedir? Nasıl Sağlanır?

 

6. Değişen hayat tarzlarına uyum sağlayın

Değişen hayat tarzlarına uyum sağlayarak da girişiminize değer katabilirsiniz. Her geçen gün değişen yaşam biçimlerinin ülke çapında müşterileri nasıl etkilediğinin farkında olmalısınız.

Örneğin, evde geçirilen zaman arttığı için insanlar ev ortamını daha eğlenceli kılmak isteyebilirler. Günümüz insanlarının beğenileri bir nesil öncesine göre son derece farklı. Her geçen günle beraber seyahat etmek ve tatil yapmak isteyen insan sayısı artıyor. Bu da seyahat acenteleri ve tatil sektörü için önemli bir fırsat anlamına geliyor.

Değişen hayat tarzlarını ve toplum yapısını iyi çözümlerseniz ürününüzü ve hizmetinizi bu doğrultuda düzenleyerek kısa sürede piyasada adınızı duyurabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Girişimciler, Değişimlere Karşı Nasıl Dayanıklı Olabilir?

 

7. Planlı indirimler yapın

İşletmenizi değer katmanın yedinci ve son yolu planlı indirimler yapmaktan geçiyor. Daha çok insana, daha düşük fiyata nasıl daha fazla ürün satabileceğinizin yolunu bulmalısınız. Ne kadar çok kişiye satış yaparsanız o kadar hızlı ilerleme kaydedersiniz.

Mutlaka okuyun: Daha Çok Kar Etmek İçin İndirim Nasıl Yapılır?

 

Sonuç olarak

Sunduğunuz ürünün veya hizmetin hızını artırmak, kaliteyi yükseltmek, farklılaşarak üretimin her aşamasına yeni bir değer katmak, müşterilere kolaylık sağlamak, müşterilere daha iyi hizmet vermek, değişen hayat şartlarına ve akımlara göre değişiklikler yapmak ve fiyatlarda indirime gitmek konuları üzerine kafa patlatırsanız karşınıza çıkacak yeni fikirler ve imkânlar karşısında şaşkınlığa uğrayabilirsiniz.

Asla unutmayın, müşterilere hiç kimsenin sağlamadığı biçimde bir kolaylık sağlarsanız kısa sürede kazançlarınızı katlayarak mali başarı yakalayabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir

Küçük Bir İşletmeyle Nasıl 1 Milyon TL Kazanılır?
Zig Ziglar’dan Girişimcilere 11 İşletme Dersi
Avatar

Yazar : yeni bir iş

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir