Japonya’da bir hayvanata bahçesinde, aslanların dişleriyle ve pençeleriyle parçaladığı kot kumaşlar sonradan pantolona dönüşüyor.
Zoo marka kotlar, Japonya’nın Tohoku bölgesinde yaşanan depremin ardından bölgede yeniden yapılandırmayı teşvik amacıyla üretilmektedir. Bu orijinal fikir, Sendai şehrinde bulunan Tohoku Gakuin Üniversitesi’ndeki öğrenciler tarafından ortaya atılmıştır.
İlk pantolonlar 2014 yılında, çeşitli oyuncaklara sarılan kot kumaşların, aslan, kaplan ve ayılar tarafından parçalanmasının ardından üretildi.
Bir hayli pahalı olmasına rağmen Zoo Jeans aşırı popüler. Bu nedenle, Tohoku Gakuin Üniversitesi bu yıl içinde, aslanların patilerinin değdiği kotlardan, 10 tanesini daha açık artırmayla satmayı planlıyor.
2016 model Zoo Jeans’lere katkıda bulunan iki aslandan biri 19 yaşında bir erkek aslan olan Curtis, diğeri ise 16 yaşında bir dişi aslan olan O’Neal.
Haziran’ın 25’inde, favori oyuncaklarına sarılan kumaşlar, onların hünerli patilerine teslim edilmiştir. Bu kumaşlar daha sonra, 10 adet pantolon üretmeleri için ülkenin en iyi kot pantolon üreticileri olan Momotaro ve Japan Blue’ya gönderilmiştir.
Yaratıcı bir girişimcilik ürünü olan kotların üretimi hakkında merak edilenleri aşağıdaki videoda bulabilirsiniz:
Bu yıl 1 Ağustos’ta, Zoo Jeans marka pantolonlar, online olarak yapılacak açık artırmada vergiler hariç 98 bin Yen’den (957 dolar) satışa çıkarıldı. Açık artırmada elde edilen gelir, Yagiyama Hayvanat Bahçesinin yenilenmesinde kullanılacak.
Sizce hayvanlar başka ne gibi girişimcilik fikirleriyle üretime katkıda bulunabilirler?
İlginizi çekebilir
Başarılı Girişimcilik Projeleri
Yetişkin Bengal Kaplanıyla Oynanan Halat Çekme Oyunu