Çiftlik Sahipleri, Aracıları Ortadan Kaldırarak Ürünlerini Doğrudan Müşterilere Ulaştırıyor!

Paalak.in, 14 saat içerisinde siparişleri teslim etmek için müşteriler ile çiftçileri doğrudan buluşturmak adına WhatsApp kullanan bir hizmettir.

Çiftçilerin mahsullerinden daha çok kazanabilmesi ve müşterilerin, meyve ve sebzeleri daha düşük fiyatlardan satın alabilmesi için oluşturulmuş olan Paalak.in, müşterileri doğrudan üreticiler ile buluşturan Yeni Delhi merkezli bir hizmettir.Hizmetin çalışma sistemi de son derece basit. Alışveriş yapmak isteyenler sipariş vermek için WhatsApp kullanıyor ve aynı zamanda teslimat detaylarını da bildirebiliyorlar. Paalak.in, Yeni Delhi dışında çeşitli köylerde bir dizi merkez kurmuş durumda ve çiftçilerin, talep edilen ürünleri vaktinde ve yeterli miktarlarda teslim etmelerine yardımcı oluyor. Siparişler 14 saat içerisinde sipariş sahiplerine ulaştırılıyor.

Örnek bir iş fikri olan Paalak.in şu an için meyve, sebze, ot ve baharat sunuyor ve müşteriler taleplerine göre diledikleri kadar sipariş verebiliyorlar. WhatsApp aracılığıyla sipariş vermenin yanı sıra müşteriler, diledikleri zaman güncel fiyatların bir listesini de talep edebiliyorlar. Paalak.in hizmeti şu anda WhatsApp’ın yanında internet sitesiyle de hizmeti faaliyetlerini sürdürüyor ancak yakın zamanda geliştirmiş oldukları farklı bir mobil uygulama ile daha kolay sipariş almayı hedefliyorlar. Hizmete başladığı ilk ayda üretici olarak yaklaşık 450 üyesi bulunan sistemde üye sayısı her geçen ay katlanarak artmaya devam ediyor.

Doğrudan çiftçilerden ürün satın almak, kaliteli gıdanın sağlanmasına ek olarak gıda sektörünün en büyük sorunu olan atıkların da önüne geçiyor.

Daha önce Hollanda’da yüzen bir çiftliğin günlük olarak yerel süt ürünlerini sağladığını ve kendin yap dikey bahçe projesinin şehirdeki toplulukların kendi yeşil alanlarını yaratmalarına ve taze yerel besinleri yetiştirmelerine yardımcı olduğunu görmüştük. Sizce müşteriler ile daha yakın ilişkiler kurmak için daha başka ne gibi iş fikirleri ve girişimcilik projeleri hayata geçirilebilir? Ya da bu tarz bir girişimcilik projesi ülkemize de uyarlanabilir mi?

 

İlginizi çekebilir

Kentsel Tarım Gelecek Vadediyor!
Kendi Kendine Yeten Teknolojik Çiftlik
Meyve ve sebzelerin çok daha uzun süre taze kalmasını sağlayan toz!
Evde Sebze Yetiştirmeye Ne Dersiniz?

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir