DryBath ile Susuz Banyo Yapmak Artık Mümkün!

Güney Afrikalı bir üniversite öğrencisi tarafından geliştirilen yeni girişimcilik ürünü, banyo yapmaya üşenen pek çok insan için bir devrim niteliğinde ve potansiyel olarak milyonlarca yaşamı kurtaracak güce sahip.

Güney Afrikalı bir üniversite öğrencisi yakın zamanda kişisel hijyen konusunda pek çoğumuzun bir türlü kurtulamadığı tembelliğe ilişkin yaratıcı bir çözüm geliştirdi: DryBath. Dünyanın susuz banyo yapmayı mümkün kılan ilk jeli olan bu girişimcilik ürünü, küçük şişeler halinde pazara sunulmuş olsa da oldukça büyük bir sorunun üstesinden gelmeyi amaçlıyor. Cape Town Üniversitesi’nde öğrenci olan 22 yaşındaki Ludwick Marishane, bu ürünün dünya üzerinde temiz suya ya da temizlik imkânlarına erişimi kalmayan milyonlarca insanın hayatını kurtaracağına inanıyor.

susuz-banyo

Genç girişimci, nemlendirici krem gibi vücuda sürülebilen, vücudu bakterilerden arındırıp“ duş etkisi yaratan antiseptik cilt losyonu/jeli” ile 2011’de yılın girişimci öğrencisi seçildi. DryBath yeryüzünde trahom ve bağırsak enfeksiyonları gibi kolayca tedavi edilebilen hastalıklardan muzdarip ve yardıma muhtaç 2 milyondan fazla yaşamı kurtarmayı amaçlıyor.

Bu yaratıcı iş fikri genç girişimcinin aklına, kendisi henüz lisedeyken ve arkadaşı onu duş almak bile istemeyecek kadar tembel olmakla suçladığında gelmiş. Arkadaşı ona: “Keşke birileri sadece vücuda sürülmesi yeterli olan, böylece banyo ihtiyacını gideren bir şeyler icat etmiyor ki?” dediğinde o meşhur ampül kafasının üzerinde aniden belirmiş.

Sahiden, neden böyle bir şey icat edilmesindi ki? Genç girişimci bu konuyla ilgili Google’da aramalar yapmaya başlamış, sonunda da bir dizi araştırmanın ardından kendi iş planını geliştirmiş. Genç girişimci iş fikri için bir de patent ve marka koruması almış.

susuz-banyo-yapmak

Ürünün fiyatın da son derece cazip olduğunu söyleyebiliriz. Bu jelin bir şişesinin fiyatı sadece 50 sent. Kurumsal müşteriler için ürünün maliyeti ise şişe başına 1.5 dolar; bu ürün örneğin havayolu şirketleri tarafından uzun mesafe uçuşlarında yolculara dağıtılabilir, ordu tarafından en yakın duş yerine uzak olan askeri bölgelerde kişisel hijyen için kullanılabilir, hatta oteller bile dünyadaki su kaynaklarının tüketimi konusunda duyarlı olan müşterilerin ilgisini çekmek adına bu üründen faydalanabilir. Aynı zamanda yardıma muhtaç bazı bölgelere ve topluluklara bu jel şişelerinden dağıtma imkânı bulunan hayır kurumları için de DryBath oldukça cazip bir seçenek.

Genç girişimcinin ilham verici hikayesini öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

 

İlginizi çekebilir

Başarılı Girişimcilik Örnekleri
En Yaratıcı İş Fikirleri
Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir