İş kurmak istiyorum ne iş yapsam diyen girişimcilere özel iş alanlarını ve yatırım fikirlerini araştırmaya devam ediyoruz. Küçük ve başarılı bir iş kurmak isteyenler için hediyelik eşya dükkanı açmak doğru bir iş fikri olabilir.
Hediyelik eşya dükkanı açmak için araştırma yapmak başarılı olmanın en önemli adımıdır. Hediyelik eşya dükkanları birçoğumuz için son dakika hediyeleri için idealdir. Hediyelik eşya dükkanları genişletebilen ve iyi kar getiren işletmelerdir. Doğru adımları takip ederseniz bu işi yapmak sizin için hiç de zor olmaz. Başarılı bir hediyelik eşya dükkanının nasıl açılacağını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Hediyelik eşya dükkanı nasıl açılır?
1 – Diğer hediyelik eşya dükkanlarını gözden geçirin. Başarılı olan hediyelik eşya dükkanlarını, neler yaptıklarını ve başardıklarını gözlemleyin. Daha sonra başarılı olamayanlarla başarılı olanları karşılaştırın ve başarısız olanların yaptıkları hataları engellemeye çalışın. Bütün bunları not edin. Çalışma saatleri, yerleri, sattıkları mallar ve hizmetler gibi bilgiler buna dahildir.
2 – En ideal yeri araştırın. Yer seçimi başarınızda büyük rol oynar ancak mali durumunuz da bir o kadar önemlidir. Sonuçta daha sonrasında müşterilere satacağınız malları stoklamak için paraya ihtiyacınız olacak.
3 – Finansal plan yapın ve başlangıç maliyetlerinizi belirleyin. Hediyelik eşya dükkanınızın nasıl başarılı olacağını belirlemek istiyorsanız iş planı ve finansal plan yapmanız gerekir. Başlamak için krediye mi ihtiyacız olacağına yoksa özel yatırımcılar mı araştırmanız gerekeceğine karar verin. İşletmenizi açmak için gerekli olan ruhsat ve izinleri aldığınızdan emin olun. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Hediyelik eşya dükkanınızı başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.
4 – Hediyelik eşya dükkanınız için bir isim bulun. Bu süreçte biraz kafa patlatın. Orijinal, yaratıcı ve çekici bir isim bulun. Bulduğunuz ismin daha önce alınmadığından emin olun. Daha sonra firmanızın tarifini verin.
5 – Müşterilerinizi düşünün. Neler satın almaktan hoşlanırlar? Ne tür dükkan hizmetleri sunacaksınız? Hediyelik eşyalar daha çok kadınlar için mi erkekler için mi olacak? Satın alma sürecini etkileyen özellikleri belirleyin. Satılık bir hediyelik eşya dükkanını alırsanız içindeki malları da indirimli fiyattan alabilirsiniz. Unutmayın eğer küçük ölçekli başlayacaksanız müşterileriniz de potansiyel olacaktır. Kendinizi ispat ettikten sonra düzenli müşterileriniz olacaktır.
6 – Bir pazarlama planı geliştirin ve reklama başlayın. Hediyelik eşya dükkanınız müşterilerin ihtiyaçlarından çok isteklerini karşılamalıdır. Bu nedenle reklam şarttır. İşletmenizin başarılı olmasını istiyorsanız pazarlama planınızı temele oturtmalı ve iyi hazırlamalısınız.
7 – Muhasebe işlerini nasıl halledeceğinizi öğrenin. Hediyelik eşya dükkanınızın kayıtlarını nasıl tutacağınızı ve vergi işlemlerini nasıl halledeceğinizi öğrenin.
8 – Hediyelik eşya dükkanınızın çalışma saatlerine ve ihtiyacınız varsa ek personele karar verin. Bunun için diğer hediyelik eşya dükkanlarıyla ilgili daha önceden aldığınız notlara bakabilirsiniz. Para durumunuz sınırlıyken personel almamanızı tavsiye ederiz çünkü parayı mal almak için kullanacaksınız. Doğru çalışma saatlerini belirleyin. Umarız ki hediyelik eşya dükkanınız çok başarılı olur.
Hediyelik eşya dükkanı açmak için ipuçları
Başarılı bir girişimle sonuçlanacak iyi hazırlanmış bir iş planı yazın. Bu planı hazırlamak için yeterli vakti ayırdığınızdan emin olun.
Kapanan veya büyük satış indirimleri yapan hediyelik eşya dükkanlarından envanteriniz için birkaç mal alın.
Mekan oldukça önemlidir. Olaya geniş bir perspektiften bakın. Bununla birlikte muhteşem bir yer bulduğunuz halde malları stoklayacak paranız olmazsa başarısız olursunuz.
Hediyelik eşya dükkanı açma maliyeti
Hediyelik eşya dükkanı açmanın maliyeti lokasyona, dükkanınızın büyüklüğüne ve satacağınız ürün çeşidine göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama maliyet 15-30 bin TL arasında olacaktır. Size özel detaylı maliyet analizi için yazımıza yorum yapabilirsiniz. Sağlıklı bir maliyet için açmak istediğiniz dükkanla ilgili detaylı bilgi vermeniz yeterli olacaktır.
“İş kurmak istiyorum ne iş yapsam” diyenler için iş kurma fikirlerini ve en karlı işleri araştırmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.