Çarşamba, Eylül 18, 2024
Ana SayfaGirişimcilikİşinizden Daha Çok Para Kazanmanın Yolları

İşinizden Daha Çok Para Kazanmanın Yolları

İş kuran girişimcilerin tamamı kar etmek amacıyla işe başlar. Bu bariz kurala rağmen bazı girişimciler, bu yolda ilerlerken yönlerini kaybederler; işi idare etme telaşına ve kasaya düzenli olarak nakit girişi sağlama telaşına kapılarak “meşguliyet” tuzağına düşerler. Bu yüzden “satış yapmanın” “para kazanmak” ile aynı anlama geldiğini zannederler.

Bunun sizin de başınıza gelmesine izin vermeyin. Tüm masrafları çıkardıktan sonra geldiğiniz noktaya bakarak bir hesap yapın. Çok büyük indirimler sunarak sürekli kampanya peşinde koşmayın, bunun kazancı dibine kadar azaltmaktan başka faydası yoktur.

Kendi maaşınızı bile ödeyemeyen bir şirketin sahibi olmayı mı tercih ederdiniz? Eğer bunu istemiyorsanız, başarılı bir iş kurmak ve daha çok para kazanmak için aşağıda yer alan 4 tavsiyeyi uygulayın.

 

1. Ücretlendirmeyi kar edecek şekilde düzenleyin.

Piyasadaki rakiplerinizle kafa kafaya gitmek istemeniz doğal, fakat iş trafiğini arttırmak adına fiyatları iyice aşağıya çekmek zorunda değilsiniz. Bu sadece bindiğiniz dalı kesmeye yarar. Bu şekilde bir aksiyon, işletmenizin değerini düşürür ve müşterinin gözündeki tek cazibenizin fiyat kırmak olduğu kanısını yerleştirir. Bu durumda müşterileriniz, daha ucuz bir alternatif bulur bulmaz sizi terk edecektir.

Eğer yeni sezonda daha fazla para kazanmak istiyorsanız o halde fiyatlandırmanızı bu yönde geliştirmelisiniz. Masrafları inceleyerek maliyet hesabı yapın ve hangi noktada kara geçmeye başladığınızı tespit edin. Daha sonra ise rakiplerinizin fiyatlarını inceleyin. Yeterince yüksek fiyat koymadığınızı fark ederseniz fiyat arttırmaktan ya da pazardaki en yüksek fiyatı koyan olmaktan korkmayın.

Şunu da unutmayın: Bu plan yalnızca ürün ve hizmetlerinizin kalitesi, fiyatlarınızdaki değişikliği karşılıyorsa başarılı olur.

Mutlaka okuyun: Müşteri Kaybetmeden Fiyatlarınızı Artırmanın Yolları

 

2. Doğru ürünleri öne çıkarın

Pareto prensibine göre kazancınızın %80’ini sattığınız ürünlerin ya da verdiğiniz hizmetlerin %20’sinden elde edersiniz. Değişik ürünler ve hizmetler sunuyorsanız size en çok kazandıran bu %20’ye odaklanabilirsiniz. Ekibinizle birlikte en yüksek kar marjına sahip olan ürünleri öne çıkararak kazancınızı belirgin oranda arttırabilirsiniz.

Etiket fiyatı düşük olan ama kar marjı yüksek olan bir ürününüz var mı? İşte promosyonlarınızı yönlendirmeniz gereken ürün o. Tek başına satış üzerinden kazanılan para düşük gibi görünebilir ancak sonuçta cebinize daha fazla para kalacaktır.

Mutlaka okuyun: Kar Marjınızı Yükseltmenin 10 Yolu

 

3. İndirimlere son vermeyi bilin.

İndirim yapmak satış ve pazarlama açısından mantıklıdır, özellikle de satışların durgun olduğu dönemlerdeyseniz. Daha önce markanızı hiç tercih etmemiş yığınla yeni müşteri çekmeyi umut edersiniz, özel kampanya ve indirimler yeni insanları yeşvik eder.

Bunların tümü kulağa muhteşem bir strateji gibi gibi gelebilir, fakat bunun yanında indirimler uzun vadede işletmenize çok sayıda ciddi zarar verebilir:

  • Müşterinizi, sizden almak isteği ürünü yalnızca siz promosyon ve indirim başlattığınız dönemde almaya şartlandırırsınız.
  • Fiyata dayalı olan ürün ve servislerinizin algılanan değerini düşürmüş olursunuz. Eğer çok sık indirim yaparsanız değerinizi düşürürsünüz.
  • Müşterizin gözünde güven kaybedersiniz. Eğer bir satıcı size sunulanın “en iyi fiyat” olduğunu ileri sürüp sizi geri çevirirse ve hemen ardından indirim yaparsa nasıl hissedersiniz? Eğer benim gibiyseniz sanırım, o firmanın dürüstlüğü ve sağlamlığından şüphe ederdiniz.
  • Her şeyin ötesinde, karınızı azaltırsınız. Bu yüzden indirimleri bırakın ve değere odaklanın çünkü rakamlar da gösteriyor ki devamlı müşterileriler ile kar doğru orantılı. Aslında daha önce sizden en az iki kez ürün satın almış bir müşterinin size geri dönme olasılığı, ilk kez gelen bir müşteriden dokuz kat daha fazla. O halde bu müşteri zaten ürünün normal fiyatını ödemeye gönüllüyken niçin indirim yapasınız ki?

Bu satışlardan olabildiğince faydalanın. Sunduğunuz ürün ve hizmetlere güvenin ve hedef kitlenize nasıl değer katacağını bilin.

 

4. Fazlalıkları atın.

Stokların yavaş ilerlemesi her yıl ne kadar performans düşüklüğüne sebep oluyor biliyor musunuz? Ekibinizdeki çalışanlardan kaçının sadece günü kurtarmak üzere vakit öldürdüğünü kolayca belirlemeniz mümkün mü? İşleri yavaşlatan ürünler, durum ve insanlardan kurtulursanız buradan elinize kalacak parayı daha fazla üretime yatırabilir ve daha yüksek ciro elde edebilirsiniz.

Düşük performans gösteren çalışanlarla karşılaştığınız zaman, sebebini belirlemek için şirket kültürünüzü değerlendirin. Çözümü çok basit olabilir; çalışanlarınızın performansını canlandırmak adına onlara, doğrudan masraf gerektirmeyen bazı ek faydalar sağlayacak yatırımlar yapabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir

Küçük Bir İşletmeyle Nasıl 1 Milyon TL Kazanılır?
Daha Fazla Para Kazanmak İçin Uygulayabileceğiniz 7 Kural
Irmak Sueri CORA
Irmak Sueri CORAhttps://www.linkedin.com/in/irmak-sueri-cora-3a750369/
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar