7 Adımda İş Kurmak

Mesele kaç saat çalıştığınız ya da kaç tane engel aşmak zorunda olduğunuz değildir. Mesele ürün kalitesini ve makul bir kar marjını koruyarak A noktasından B noktasına en hızlı şekilde gidebilmektir.

Genelde iş kurarken girişimciler küçük ve önemsiz detaylara çok takılırlar. Vakit nakit olduğu için bunun onlara maliyeti oldukça yüksektir.

İş kurup çalışmaya başlamak sanılanın aksine hızlı bir şekilde yapılabilir. İş kurmanın 7 hızlı adımı:

 

1. Pazar talebini dikkate alın, ürün ve hizmeti belirleyin

pazar-arastirmasi

Girişimcilik başarmakla ilgili değildir. Bir sonraki “büyük işi” yaratmak çok düşük bir risk/getiri oranına sahiptir.

Riske girmek yerine bir iş seçin. Kariyeriniz için ne yapmak istediğinize karar verin. Neyin para getireceğinden ziyade tutkunuzu gözönüne alarak ne satmak istediğinize karar verin.

Sevdiğiniz işi yaparsanız onu paraya çevirmenin yollarını zaten bulursunuz. Ancak parayı kovalarsanız yorulur ve mutsuz olursunuz.

Mutlaka okuyun: Hangi Sektörde İş Kurmalıyım Diyenlere

 

2. Fiyatlandırmayı belirleyin

evde-muhasebe-isi

Bu işte yeniyseniz, piyasanın altında fiyatlandırmaktan korkmayın. İleride fiyatları artırırsınız. Ancak fiyatlarınızı “tuzlu” ise müşteriler bundan hoşlanmayacaktır. Bu nedenle ürün ve hizmetinizi kullanması için müşterileri fırsat tanıyın.

Dünyanın en çok kar yapan şirketleri kaliteyi koruyarak fiyatta uzlaşma yoluna gidiyor. Öncelikle yaşam masraflarını ve ilk birkaç ayı çıkararak müşteri edinmeye odaklanın. Bundan sonra fiyatlandırmayla ilgilenebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Müşteri kaybetmeden fiyatlarınızı artırmanın yolları

 

3. İlk satışın ne kadar süreceğini hesaplayın.

para-kazandiran-meslekler

İlk satışınızı yapmak 6 ayınızı alacaksa banka hesabınızda bir yıllık geçiminizi sağlayacak miktarda nakit bulundurmayı unutmayın. Yeni girişimlerin başlangıç aşamasında yaşadıkları nakit problemleri işinize odaklanmanızı engelleyerek iflasa sürüklenmenize sebep olabilir.

Mutlak okuyun: İflas Etmemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

4. Sizi farklı kılacak şeyi bulun.

rekabet-avantaji-kazanmak

Fiyat dışında ürün ve hizmetiniz rakiplerinizden ne anlamda farklı olacak? Hizmet bazlı işlerde, uzman olduğunuz ve satış yapmayı öğrendiğiniz zaman, farkı yaratan siz olabilirsiniz.

Hizmet bazlı işlerin hemen hepsinde, özgüven ve önsezi başlı başına fark yaratabilmektedir. Zamanla ürün ve hizmetin hangi yönlerinin müşteri için önemli, hangi yönlerinin ikinci planda olduğunu göreceksiniz. O zaman kadar, fiyat ve kalite üzerine kafa yorun.

Mutlaka okuyun: Sektörünüzde Rekabet Üstünlüğü Sağlamanın Yolları

 

5. Pazarlama yöntemine karar verin.

pazarlama-fikirleri

İşinizi türüne göre kullanılabileceğiniz birçok pazarlama yöntemi bulunmaktadır. Hangisine daha çok ağırlık vereceğinizi siz belirlemelisiniz. Günümüz dünyasında bir web sitesine sahip olmak ve internette görünür olmak hayati önem taşıyor. Basit oynayın ve bir web sitesi açarak işe başlayın. SEO hakkında bilgi edinin. Eğer hizmet satıyorsanız sosyal medya, arama motorlarında görünür olmanıza yardımcı olur.

Mutlaka okuyun: Düşük Maliyetli 25 Pazarlama Fikri

 

6. Satış yapmayı öğrenin.

daha-cok-satis-yapma-yontemleri

Satış yapmak iki farklı alandan oluşur.

a. Dinlemek: Çoğu zaman satış uzmanları, müşteriyi dinlemek yerine bir sonra kuracakları cümleyi düşünürler. Tecrübelerim %30 konuşmak, %70 dinlemenin en optimal yöntem olduğunu gösteriyor.

b. Ne konuştuğunu bilmek: İşe alım şirketi yönetirken ortalama satışçı ile başarılı satışçı arasındaki farkı gördüm. Başarılı satışçılar gerçekçi beklentiler yaratarak uzmanlığı ve bilgisiyle müşterinin güvenini kazanır.

Mutlaka okuyun: En Etkili Satış Teknikleri

 

7. Projeyi tamamlamak için nasıl adım atılması gerektiğini öğrenin.

geliri-artirmak

Özetle, organize bir süreç içinde ürünü veya hizmeti A noktasından B noktasına tahmin edilebilir ve arzulanır bir biçimde nasıl taşıyacağınızı öğrenin.

Mutlaka okuyun: Girişiminizi Yönetirken Yapmamanız Gereken 5 Şey

Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir