Salı, Aralık 10, 2024

Akvaryum Dükkanı Açmak

Evcil hayvan sektörü şüphesiz en karlı sektörlerden biri. Bu sektörde iş kurmak isteyen girişimcilerin en çok tercih ettiği iş fikirlerinden biri de akvaryum dükkanı açmaktır.

Akvaryum dükkanı mı açmak istiyorsunuz? Biraz kararlılık, biraz yaratıcılık ve biraz da parayla hiç zaman kaybetmeden dükkanınızı açabilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek akvaryum dükkanınızı nasıl açabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Akvaryum dükkanı nasıl açılır?

1 – Plan yapmaya başlayın. Araştırma yapmak başarının anahtarıdır. Dükkanınızı nasıl düzenleyeceğiniz, balıklarınızı nasıl fiyatlandıracağınız, ne tür balıklar satacağınız ve hangi üreticilerle temas kuracağınızla ilgili incelemeler yapın. İsterseniz balıklarınızı kendinizde üretebilirsiniz.  Balık üretimi yapmak nitelikli bir akvaryumcu olmanın en önemli adımlarından biridir.

2 – Gerekli malzemelerinizi alın. Yazımızın devamında bunları sizin için listeledik.

3 – Üretim için tanklarınızı stoklamaya başlayın. Yeni tanklarınıza pahalı tropikal balıklardan koymadan önce döngü sürecini araştırmanız gerekir. Bu süreç “yeni tank sendromunu” engeller. Tanklarınızın döngüsünü birkaç tane sağlıklı balıkla yapmalısınız.

Tanklarınıza lepistesler ve moliler gibi kolay üretilen balıklardan ekleyin. Tanklarınızda istikrarlı bir nüfus yarattıktan sonra farklı türdeki balıklardan almaya başlayın. Yem ve ilaç stokları yapın.

4 – Tanklarınızın kurulumunu doğru yaptığınızdan emin olun. Üretici balıklarınız hastalıktan ölebilir. Hastalık belirtileri görürseniz hasta olan balık/balıkları tanktan alarak hastalık tankına koymalısınız. Balıklarınızı her gün kontrol edin ve tank suyunu sık sık değiştirin. Not: balık tanklarınızı mümkün olduğunca pazarlamaya çalışın. Mutlu ve sağlıklı balıklarınızın olmasını istiyorsanız bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Sağlıklı tanklar müşterileri çeker.

5 – Balıkları sağlıklı tutmak oldukça zordur. Tanklarınızı kurduktan ve döngüyü sağladıktan sonra balıkların düzenli olarak bakımını yapmanız gerekir. Sağlıklı balıklarınızın olmasını istiyorsanız aşağıdaki görevleri yerine getirmeniz gerekir:

a)Düzenli akvaryum temizliği ve su değişimi

 

 

 

 

 

b)Düzenli filtre bakımı

c)Çeşitli sağlıklı yemler kullanarak düzenli besleme

 

 

 

 

 

d)Balıkların tuhaf davranışlarını fark etmek

 

 

 

 

 

e)Ekipmanları kontrol etmek

 

 

 

 

 

f)Problemlerin çoğu su kalitesinden kaynaklanır.

Dekoratif taşlar, çakıllar, kumlar ve plastik bitkiler eklenince suyun kalitesi değişir. İçlerinde suyu alkalin hale getiren kireçtaşından olabilir. Tankların içindeki pH dengesini sağlamak için sürekli mücadele etmeniz gerekir. Kullandığınız dekoratif ürünlerin temiz, uygun ve kaliteli olduğundan emin olun.

 

6 – Dükkanınızı açın. İstediğiniz miktarda tank ve balığa sahip olduktan sonra akvaryum dükkanınızı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Akvaryum dükkanınızı başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi de halletmelisiniz.

 

Akvaryumcu açmak için ipuçları

Tanklarınızı doğru türdeki balıklarla doldurmanız iş yükünüzü azaltır. Tanklardaki yosun problemini çözmek için savunma hattı olarak yosun yiyicileri kullanabilirsiniz. Ayrıca karides, salyangoz ve balıklarda temizlik yaparlar.

Ucuz ısıtıcılar alarak kalitenizden ödün vermeyin.

Belli türdeki balıklar yavrularını yer. Yavrularla yetişkinleri birbirinden ayırmak mantıklı bir fikirdir.

Hangi balıkların agresif hangi balıkların sakin olduğunu bilin. Büyük veya agresif olanların diğerlerini yemesini izlemek istemezsiniz.

Dükkanınızı farklı tank türlerine göre bölümlere ayırın. ( tatlı su yüksek sıcaklık/düşük sıcak, tuzlu su, acı su, Japon balığı tankları vb. )

Sıkı sık kontrol edin. Günlük olarak. Her şeyi mümkün olduğunca dengede tutmaya çalışın. Ne yaptığınız hakkında bir fikriniz yoksa pH’ı değiştirmeyin.

Balık fiyatlarınızı düşük tutun ancak kazanç elde edecek kadar da yüksek olsun.

Japon balıkları en kötü balıklardan biridir çünkü sürekli sularını kirletirler ve sularını diğerlerinin iki veya üç katı filtrelemeniz gerekir.

Bitkileri, bitkilerin ihtiyaçlarını öğrenin ( ışık/gübre) ve ayrıca hangi tür balıklarla benzer şartlar altında yaşayabileceklerini öğrenin.

Balıkları tanklara koymadan önce karantinaya alın ki müşterileriniz balıklarınızın sağlıklı olduğunu anlasın ve tekrar geri gelsinler.

Renklendirilmiş çakıllar ve suni bitkiler müşterilerin göz zevkine daha fazla hitap eder.

 

Uyarılar

  • Kapılarınızı kilitlemeyi unutmayın! İyi bir güvenlik sistemi taktırın. Küçük dükkanlar hırsızların ana hedefleri arasındadır.
  • Hazırlıklı olun. Dükkan açmak için paraya, zamana, enerjiye ve gerekli izinlere ihtiyacınız olacaktır.
  • Balıkların bakımını yapmak deneyim gerektirir. Bu işe başlamadan önce mümkün olduğunca araştırma yapın.

 

Akvaryumcu açmak için gerekli malzemeler

  • 20 galonluk balık tankları
  • Isıtıcılar
  • Kum filtresi
  • Su değişimi için güç hortumu
  • Hortumu bağlamak için batarya
  • Ufak çakıl taşları
  • Suni bitkiler
  • Su arıtmaları
  • Amonyak, pH dengesi, nitrat, nitrit, alkaliği analiz etmek için test kiti

İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim diyen girişimcilere özel karlı iş fikirlerini ve yatırım yapılacak işleri araştırmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar