Başarılı İnsanların 3 Ortak Alışkanlığı

Google’da “başarılı insanların günlük alışkanlıkları” diye arama yaparsanız bir sürü sonuçla karşılaşırsınız. Ancak başarı için garantili bir yol haritası arıyorsanız heyecanlanmak için henüz erken. Bütün bu makaleleri veya birkaç tanesini okursanız başarılı insanların bir sürü günlük alışkanlığı olduğunu anlarsınız.

Bazıları erken kalkın derken bazıları öğlene kadar uyuyun ve daha sonra yatağınızdan çalışın der. Bazıları en zor görevleri önce halledin derken bazıları kolay işleri önce halledin der. Bazıları bir sonraki günün geceden planlanması gerektiğini söylerken bazıları güne plan yaparak başlamanız gerektiğini söyler. Bazıları sosyal medyaya dalmadan ve e-postaları kontrol etmeden önce koşun derken bazıları esneme hareketleri yapın der.

Peki, bu günlük alışkanlıklardan hangisi başarı için önemli ve hangisi kişisel tercihinize ve yaradılışınıza uygun?

Ben Franklin‘den Mark Cuban’a kadar başarılı girişimcilerin farklı bütün alışkanlık, rutin, prensip ve öncelik listelerine baktığınızda üç tane evrensel başarı faktörü görürsünüz.

 

1 – Kendilerini tanımak için zaman harcarlar

Bu kişileri incelerseniz kendilerini tanımak için her gün alıştırma yaptıklarını fark edersiniz. Başarılı insanlar birçok açıdan kendilerini tanırlar.

Kendi enerji kalıplarını bildikleri için ideal uyku sürelerini bilirler. Ne zaman dinlenmeleri ve ne zaman uyanmaları gerektiğini bilirler. Vücut ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını ve kendilerini iyi hissetmek için hangi egzersizleri yapmaları gerektiğini bilirler. Yaratıcı ve verimli olmak için hangi ortamın ideal olduğunu ve bu iki durum arasındaki farkı bilirler.

Önceliklerini bilirler ve kararlarını vizyon, misyon veya amaç seviyelerinin yüksekliğine göre verirler. Steve Jobs, 2005 yılında Stanford’da yaptığı mezuniyet konuşmasında 33 yıldır her sabah kendine şu soruyu sorduğunu söylemiştir: “Eğer bugün benim hayatımın son günüyse, bugün yapacağım işi gerçekten yapmak istiyor muyum?”

Sonuç olarak kaç tane makale, röportaj veya seçenek okuduğunuzun bir önemi yoktur çünkü başarılı insanlar için kendilerini tanımak en önemli başarı faktörüdür.

 

2 – Kendilerini geliştirmek için zaman harcarlar

Kendilerini tanımalarından bahsetmişken başarılı insanlar net değerlerini arttırmak için kişisel değerlerini arttırmak zorunda olduklarını bilirler. Kişisel SWOT analizi konusunda uzmandırlar ve sürekli olarak kendilerine yatırım yaparlar.

Başarılı insanların okuma alışkanlığının olması bir sır değildir. Hikaye kitapları okurlar, el kitapları okurlar, haberleri okurlar ve sektör makalelerini okurlar. Bilgi birikimlerini, zihniyetlerini ve hatta ruh hallerini geliştirmek için okurlar.

Ancak okumaktan fazlasını yaparlar. Başarılı insanlar çalışır. Sektörlerindeki trendleri ve sektörlerinin dışındaki trendleri incelerler, ilgilerini çeken şeyleri araştırırlar ve her şeyden önemlisi insanları incelerler.

 

3 – Kendilerini paylaşmak için zaman harcarlar

Başarılı insanların birçoğu zamanları ve paraları konusunda cömerttir. Karakter hem finansal başarı hem de kişisel tatmine göre şekillenir ancak burada bahsettiğiniz bu değildir ve günlük alışkanlıklar listelerinin içinde %100 istikrarlı olan yoktur. İstikrar her insanın referans gösterdiği veya söylediği bir kişisel mesaj ve yöntemdir.

Başarılı insanların kendi söylediklerine ve yaptıklarına nüfuz etmiş kişisel felsefeleri vardır. Yazarlar, konuşurlar, akıl hocalığı yaparlar, röportajlar yaparlar ve bütün bu koşullar altındayken tamamen kendi mesajlarını ve kendileri için önemli olan şeyleri paylaşırlar.

Başarılı olmak istiyorsanız bu “günlük alışanlıklar” listelerini yeniden okumanızı tavsiye ederiz. Gerekli gördüğünüz yerlerde değişiklikler yapın. Günlük alışkanlıklarınızın hayatınızı ve başarınızı desteklemesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle başkalarının alışkanlıklarına göre hareket etmeyin. Sadece kendinizi tanımak, kendinizi geliştirmek ve kendinizi paylaşmak için zaman ayırın. Başarınızdaki en önemli tek faktör siz olduğunuz için başarınızı da sadece siz kontrol edebilirsiniz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir