Çocukların enerjilerinden elektrik üretmek artık mümkün!

Eğer çocukları bir oyun parkında oynarken izlediyseniz ve yaktıkları tüm o enerjinin bir şekilde kullanılabileceğinin mümkün olduğunu düşündüyseniz bu artık mümkün.

Playground Energy (Türkçesi Oyun Parkı Enerjisi) isimli bir firma, çocukların ürettikleri enerjiyi kullanmayı amaçlıyor. Bu durumda dışarıda oynanabilen oyuncakları daha interaktif ve eğlenceli hale de getiriyorlar.

Firmanın kurucusu Hristo Aleksiev isimli girişimci aynı zamanda, çocukların sağlığı ile ilgili ciddi problemleri de çözebileceklerine inandığını belirtti ve ekledi: “Obez çocukların oranı dünya üzerinde %20’ye dayanmış durumda. Bu sorun beslenme değişiklikleri ve egzersizlerin göz ardı edilmesiyle birlikte giderek daha büyük bir hal almakta. Bizler, çocukların oyun alanlarında daha fazla oyun oynamalarını istiyoruz. Çocukların daha fazla oyun oynamaları için de orada harcadıkları enerjiyi yeni ve heyecan verici deneyimlere dönüştürüyoruz.”

Şirketin ilk ürünü yüksek dirençli saydam plastikten yapılmış 544 dolarlık bir stres yayı. Oyuncağın içerisinde oyuncağın sallanışından doğan kinetik enerjiyi kullanarak alçak gerilimli ampulleri ve hoparlörleri çalıştırmak için bir jeneratör bulunuyor. Ödüller ise başarının seviyesine göre renkli ışıklar veya ışık sıralanmaları ya da sesler olabiliyor.

Ancak başarılı girişimci bunun, oyuncakla gerçekleştirilebilecek etkileşim tarzlarından sadece biri olduğunu söylüyor. Bu stres yaylarından dördünü birleştirdiğinizde yaylar farklı biçimlerde yanmaktadır ve rekabet (en fazla ilki kim yapacak gibi) ya da işbirliği gerektiren oyunlar oynamanızı olanaklı kılıyor.

İş fikrinin yaratıcısı Aleksiev: “Çocuklarının ne kadar enerji yaktığını bu sayede görebilirler. Ebeveynler ayrıca ışıkların dizilişini veya renklerini değiştirerek oyunun bir parçası da olabilirler.” diye belirtiyor.

Oyuncak, girişimcinin birçok planından sadece birini oluşturuyor. “Mevcut salıncaklara, kaydıraklara veya diğer oyun alanı ekipmanlarına takılabilen” diğer tamamlayıcı oyuncaklar yapmayı da düşünüyorlar.

Bir diğer projeleri ise bu enerji dönüştürücü aletlerin atlıkarınca gibi aletlere takılmalarıdır ancak Aleksiev olası güvenlik sebeplerinden ötürü hala bunun üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Başarılı iş fikri hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Son olarak oyuncakları, sanal paralarla ilişkilendirmek istediklerinden bahseden girişimci, bu sayede çocukların kendi fiziksel aktivitelerini çevrimiçi bir biçimde harcayacakları ödüllere dönüştürebileceğini belirtti: “Ne kadar çok oynarlarsa o kadar çok para kazanacaklar. Bizim amacımız, bilgisayar oyunları ile rekabet etmek değil, çocukların hayatlarına yeniden gerçek oyunların dâhil olmasıdır” diye sözlerini tamamladı.

 

İlginizi çekebilir

En başarılı iş fikirleri
İlham veren girişimciler

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir