Düğün Salonu Açmak

30 milyar TL’lik bir hacme sahip düğün sektörümüz her geçen yıl kendisi de düğün yapıyor. Cazip iş kurma fırsatlarını ve yüksek kar marjlarını içinde barından sektör şüphesiz en karlı sektörlerin başında geliyor. “Düğün sektöründe iş kurmak istiyorum” diyenler için “düğün salonu nasıl açılır?” bunu araştırdık.

Düğün salonları  düğünlere, profesyonel seminerlere, kuruluşların ödül törenlerine, yardım kuruluşlarının toplantılarına ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapar. Düğün salonu açtığınızda sunumlara, yiyecek-içecek hizmetlerine, etkinlik planlamalara ve canlı etkinliklere hazırlıklı olmalısınız.

 

Düğün salonu nasıl açılır?

1 – Faaliyette bulunmak istediğiniz bölgede bir düğün salonuna ihtiyaç olup olmadığından emin olun. Fizibilite çalışmaları yapın ve rekabeti araştırın. Notlar alın ve metrekare, salon kişi limitleri, kira ücretleri ve etkinlik hizmetleri içeren tanıtım malzemelerinden toplayın.

2 – Nişinizi belirleyin. Bulunduğunuz bölgede yoğun bir rekabet varsa bu işe başlarken niş belirlemeniz hayati önem taşır. Hedef kitlenizin özelliklerini tanımlayın. Belirlediğiniz hedef kitleye göre pazarlama faaliyetleri yürütmeniz gerekecektir. Düğün pazarına odaklanın ve gelinlik mağazaları ve düğün organizatörleri ile iyi ilişkiler kurun. Şirket müşterilerini hedefleyecekseniz işletmelerle ve işletmelerin etkinliklerini planlayan organizasyon firmaları ile ilişkiler kurmanız gerekir.

3 – İş planı hazırlayın. Bu iş planı işletme amaçlarınızı, hedef kitlenizi, gerekli olan insan gücünü ve başlangıç sermayesini tanımlayacak olan bir yol haritası olacaktır. İş planları genellikle vergileri, sigortaları, aylık masrafları, kamu masraflarını, çalışan maaşlarını, reklam ve pazarlama masrafları ile ilgili bütçeyi de içerir. İş planı hazırlamak için bir uzmandan yardım alabilir veya internet üzerinde ki şablonları kullanabilirsiniz.

4 – Faaliyetleri finanse edin. İş kurmak için ihtiyacınız olan para, başlangıç masraflarının ve aylık faaliyet giderlerinin hesaplanmasından sonra ortaya çıkar. Buradaki en büyük masraf mekanın kiralanmasına, satın alınmasına veya inşa edilmesine gidecektir.  Yer döşemeleri, duvar kağıtları, ışıklandırmalar, tuvaletler ve mutfağın düzenlenmesi yeniden yapılandırma masraflarına girecektir. Örneğin işe var olan bir yerden başlayacaksanız dans pistinin ve orkestra alanının düzenlenmesi gerekebilir. Kişisel birikiminiz, aileniz veya arkadaşlarınız tarafından verilen borçlar, ticari banka kredileri ve sermaye yatırımları finansman seçenekleri arasındadır.

5 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Düğün salonunuzda alkollü içecek servisi de yapacağınızdan içki ruhsatı da almanız gerekecektir. Mutfak ve tuvaletlere dikkat etmeniz gerekecektir çünkü bu alanlar resmi kurumlar tarafından denetime tabi tutulacaktır.

6 – Düğün salonunuzu dekore edin. İç mimar kiralayabileceğiniz gibi kendiniz de bu işi yapabilirsiniz. Düğün salonunun temiz olması ve profesyonel bir tasarıma sahip olması gerekir. Bir iç mimar duvar kağıtları, sofra örtüleri ve halılarla ilgili fikir verebilir.

7 – Düğün salonunuz için sandalyeler ve masalar, mobilyalar, büfe masaları ve iç mekan bitkileri gibi dekorasyon malzemeleri alın. Masa örtüleri ve sofra takımları kiralanabilir çünkü müşteriler kendi etkinliklerini organize etmek isteyebilirler.

8 – Banket müdürü, etkinlik koordinatörü, satın alma koordinatörü ve garsonları işe alın.

 

Düğün salonu açma şartları

1- Düğün salonu amaca uygun bir şekilde tasarlanmış, temiz ve aydınlık olacaktır.

2- Düğün salonunun havalandırma tertibatı bulunacak; ısıtma ve havalandırma klima sistemi ile yapılacaktır.

3- Düğün salonununda dinlenme yeri, kıyafet değiştirme odası ve salondan ayrı uygun bir yerde bay ve bayanlara ait aynalı, lavabolu, sıvı sabunlu yeteri kadar tuvalet bulunacaktır.

4- Salonda üretilen çöp ve benzeri atıkların toplanması ve muhafazası için gerekli tedbirler alınacak ve atık suyun uygun bir şekilde tahliye edilmesini sağlayacak bağlantı bulunacaktır.

5-Yiyecek ve içecek satılan, depolanan ve servisi yapılan düğün salonlarında, yiyeceklerin hazırlandığı bölümlerin tabanları, duvarları ve yiyeceğin temas ettiği yüzeyler seramik, mermer, paslanmaz çelik gibi kolay temizlenebilir, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir; tavanlar buğulanmayı, küflenmeyi, pislik birikmesini önleyecek; kapılar, kolay temizlenebilir ve gerektiğinde dezenfekte edilebilir nitelikte olacaktır. Mutfak, salondan ayrı bir yerde olacak ve mutfağın dışarıya açılan kapı ve pencerelerinde sineklik telleri bulunacaktır.

Yiyecek hazırlama ve pişirme bölümünde oluşan buhar, koku, duman ve benzeri kirleticileri tahliye edecek baca sistemi kurulacaktır.

Bardak ve tabaklar cam veya porselen; kaşık, çatal ve bıçak paslanmaz çelikten olacaktır.

6- İtfaiye raporu alınacak ve müşterilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yangına karşı önlemler alınacaktır.

7- Giriş ve çıkışlar ayrı kapıdan olacak ve yangına karşı ayrıca tahliye çıkışı bulunacak, yangın çıkışları ışıklı tabela ile gösterilecektir. Yangın çıkış kapısı dışa açılır ve çift kanatlı olacaktır.

9- Düğün salonlarında bulunan tuvaletlerin zeminleri ve duvarları mermer, seramik ve mozaik gibi kolay temizlenebilir, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir malzemelerle kaplı olacaktır. Tuvalet ile mutfak yan yana olmayacaktır.

10- Girişte bankolu vestiyer ve boy aynası olacaktır.

11- Salonda orkestra yeri ile oyun pisti olacaktır.

12- Çalışanlar, sanatçılar ve gelin ile damat için soyunup giyinmeye elverişli ayrı ayrı odalar bulunacaktır.

13- Servis odası bulunacaktır.

14- Salonun dışında işçilerin soyunma dolapları bulunacaktır.

15- Zeminler kolay temizlenebilir özellikte olacaktır.

16- 1 adet ecza dolabı ve malzemeleri

 

Düğün salonu açmak için gereki belgeler

1- Başvuru formu.

2- Adres belgesi( Tapu Fotokopisiyle İmar İşleri Müdürlüğü Numarataj Servisinden Alınacak-Kira Kontratı ve Yangın Tüpü Faturası Bu Adrese Göre Düzenlenecek)

3- Tapu fotokopisi. (Tapudan değişiklik olmadığına dair son 3 aylık tasdikli onay yaptırılacak)

4- Binanın kullanma izin belgesi. (Belediye veznesine imar suret harcı yatırılarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü iskan servisinden onaylatılacak.)

5- Kira sözleşmesi. (Noterde mal sahibiyle yazılacak)

6- Yangın tüpünün faturası ( CE BELGELİ ) ve belediye veznesine yangın raporu harcı yatırılarak İtfaiye Müdürlüğünden yangın raporu alınacak.

7-  Oda faaliyet belgesi

8- Sicil tasdiknamesi

9- Yerleşim yeri ve adres bilgisi.(Nüfus Müdürlüğünden alınacak.)

10- Sağlık raporu.

11- Sabıka kaydı

12- Eğer şirketse imza sirküleri ,Ticaret sicil gazetesi ve  şirket ana sözleşmesi fotokopileri

13- Devir yapılacak ise devir sözleşmesi

14- Nüfus cüzdanı fotokopisi( 3 adet)

15- 3 adet fotoğraf

16- Gürültü ölçüm monitörünün faturası

17- Sgk beyanı olacak çalışanların kimlik fotokopileri

18- Maliye yoklama fişi

 

Düğün salonunuz için ipuçları

Düğün sektörü trendlerini yakından takip edin. Renkler, temalar, menüler ve diğer etkinlik planlama konuları ile ilgili güncel gelişmeleri sürekli araştırın.

İnternet sitesi ve sosyal medya hesapları açarak görünürlüğünüzü arttırın.

Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmeliklerine uyduğunuzdan emin olun.

 

Uyarılar

Yasal gereklileri doğru şekilde yerine getirmek için bir avukatla anlaşın.

 

Düğün salonu açma maliyeti

Düğün salonun açmanın maliyeti birçok kritere göre değişmektedir. Düğün salonunun büyüklüğü, dekorasyonu, lokasyonu, çalışan sayısı vb. kriterler bunların başında gelir. Ortalama maliyet 30.000 TL’den başlar ve 400.000 TL’lere kadar çıkabilmektedir. Detaylı maliyet hesaplaması için yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

Düğün sektöründe iş kurmak isteyenlere özel iş fikirlerini ve yatırım fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

 

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir