İkinci El Eşya Dükkanı Açmak

İkinci el eşya dükkanlarında beyaz eşyalardan koltuk takımlarına ve eşya dolaplarına kadar farklı pek çok ürün satılır.

Ekonominin ne durumda olduğunun bir önemi yok. İkinci el dükkanlar her zaman çekicidir çünkü bu işletmeler tüketicilere düzgünce kullanılmış, kaliteli ürünleri piyasa fiyatının altında satarlar. İkinci el eşya dükkanı açmak diğer perakende dükkanları açmaya göre daha ekonomiktir ancak başarılı olabilmek için ciddi araştırma yapmalı ve işinize bağlı olmalısınız.

 

İkinci el eşya dükkanı nasıl açılır?

1- İkinci el eşya dükkanınız için bir hedef pazar belirleyin. Karşınıza çıkan her ürünü satmaktansa belli bir pazara odaklanmak sizin için daha faydalı olur. Örneğin sadece kullanılmış beyaz eşyalar satabilirsiniz.

2- Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. İş kurmak için gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir.

3- İkinci el eşya dükkanınız için bir yer kiralayın veya satın alın. Bu tür işletmeler için fiziki dükkanlar daha uygundur ancak daha ekonomik olması için bir depo kullanabilir veya başlangıçta ürünleri bitpazarlarında satabilirsiniz.

4- Envanterinizi tedarik edin. Müzayedeler ve basılı veya online ilanlar aracılığıyla alışverişinizi yapın. Dükkanınızı açtıktan sonra işletmenize gelen müşterilerin ürünlerini de kabul edebilirsiniz.

5- İkinci el eşya dükkanınız bir düzgün bir dekorasyon yapın. Örneğin pahalı ikinci el kadın kıyafetleri satmayı düşünüyorsanız dükkanınızın görüntüsünün samimi ve trend gözükmesine özen göstermelisiniz. Diğer taraftan kullanılmış beyaz eşyalar satmayı düşünüyorsanız dekorasyona büyük paralar harcamanıza gerek yoktur ancak ürünlerinizi düzgün bir şekilde yerleştirmeli ve müşterilerin dükkanı kolayca gezebileceğinden emin olmalısınız.

6- Satacağınız ürünleri fiyatlandırın. Koleksiyon veya antika gibi ender bulunan ürünlerden yoksa fiyatlarınız perakende fiyatların altında olmalıdır. İkinci el eşya dükkanlarının amacı ürünleri daha ucuza alarak ve kısa sürede düşük bir fiyat artışıyla yeniden satmaktır.

7- İkinci el eşya dükkanınızın tanıtımını yapın. Tamamlayıcı işletmelere el ilanlarınızı bırakın, seri ilanlardan faydalanın, envanteriniz, çalışma saatleriniz ve satış politikanız hakkında bilgi veren bir internet sitesi veya blog açın ve sosyal ağlarda hesaplar açın.

8- Satamayacağınız veya saklayamayacağınız ürünler olduğunda bunları bağışlayın. Bu kırık veya zarar görmüş ürünleri bağışlayın demek değildir. Elinizde aynı üründen fazla miktarda varsa veya hedef kitlenize uygun ürünler değilse işte o zaman bağışlayın.

 

İkinci el eşya dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

10-Aynı adrese daha önce verilmiş açma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu şartlar ve belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

 

İkinci el eşya dükkanı açma maliyeti

Dükkanınızda bulunduracağınız eşyalar maliyeti etkileyecek en önemli kriterdir. Ortalama maliyet 7 bin – 15 bin TL arasında değişkenlik gösterecektir.

Düşük maliyetli iş kurmak isteyenler için oldukça uygun bir iştir. “Az sermaye ile ne iş kurabilirim” diyenler için düşük sermayeli iş fikirlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir