Müzik Aletleri Dükkanı Açmak

Müziğe ilgi duyuyor ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız müzik aletleri dükkanı açmak sizin için doğru bir adım olabilir.

Müzik aletleri dükkanları öğrenciler için orkestra enstrümanları, pratik yapan müzisyenler için gitarlar ve perküsyon aletleri, bunların dışında mikrofonlar ve diğer performans ürünlerinden satarlar. Bağımsız dükkanların mega mağazalarla rekabet etmesi gerekir çünkü mega mağazalar ucuz enstrümanlar ithal ederler. Kaliteli ürünler satan akıllı ve cana yakın satıcılar iyi müşteri ilişkileri kurarak ve dükkanlarını müzik merkezi haline getirerek başarıyı yakalayabilirler.


Müzik aletleri dükkanı nasıl açılır?

1 – Müzik aletleri dükkanınızın yapısını belirleyin. Satış ve hizmeti aynı anda yapabileceğiniz bir işletme yapısı belirleyin. Şahıs işletmesi, adi ortaklık, limitet şirket ve genel ortaklıklar şirket yapısı örneklerindendir.  Konu ile ilgili bir muhasebeciden yardım alabilirsiniz.

2 – Müzik aletleri dükkanınızın işletme ruhsatı, sigorta ve vergi işlemlerini halledin. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Sigorta acentesine giderek işletme ve profesyonel sorumluluk sigortası yaptırın.

3 – Göze çarpan ve stratejik olarak doğru konumlandırılmış bir mağaza kiralayın. Okul veya gösteri merkezlerinin yakınlarındaki yerlere bakın. Bu iki merkezde olası pazar dilimine görüş imkanı sunar. Bu yerler uygun değilse aile odaklı işletmelerin yakınlarına bakın. Aile restoranları, çocuk giyim mağazaları ve satış merkezleri yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerdir. Kira sözleşmesi imzalamadan önce imzalı imar izni alın. Bir tabelacı ile anlaşın ve üzerinde müzik aletlerinin olduğu ve dükkanın karakterini yansıtan bir tabela yaptırın.

4 – Müzik aletleri dükkanınızda satacağınız ürünleri ve vereceğiniz hizmetleri listeleyin. Bir grafik tasarımcı ile anlaşın ve dükkanınızda sunacağınız ürünleri ve hizmetleri gösteren broşür ve raf kartları hazırlatın. Satacağınız aletleri elektronik gitarlar veya orkestra aletleri gibi kategorilerine ayırın ve listeleyin. Her kategorideki aleti tiplerine göre ayırarak listeleyin. Bakım ve tamir gibi hizmetleri vermek, eğitim sınıfları düzenlemek ve şarkı kitapları satmak gibi hizmetlerde sunabilirsiniz.

5 – Enstrümanları ve malzemeleri satın alın. Geniş ürün yelpazesi olan ve stok sıkıntısı olmayan tedarikçilere vermek üzere sipariş listesi hazırlayın. Klarnet, flüt, trompet ve saksafon gibi orkestra aletleri satmayı planlıyorsanız asıl hedef kitleniz olan öğrenciler içinde aletler satmalısınız. Gitarlar, perküsyon ekipmanları ve elle taşınan müzik aletlerini de listenize eklemelisiniz. Her tedarikçinizin siparişlerinizi hızlı şekilde teslim edeceğinden emin olmalısınız.

6 – Hevesli ve müzikten anlayan çalışanlar alın. Çevrenizdeki okullarla özelliklede müzik programı veya seçmeli ders veren okullarla temas kurun. Program çizelgelerini öğrenin ve öğrencilerin dükkanınızdaki oku-çalış programlarına katılarak bir taraftan müzik deneyimi kazanırken bir taraftan da okuyabileceklerini anlatın. Daha önceden müzisyenlik yapan ve müzik bilgilerini paylaşmak isteyen insanları bulmak için “eleman aranıyor” ilanları asın. Üzerinde müzik aletleri olan polo yaka tişörtler bastırın ve personelinize bunlardan giydirin.

7 – Bir müzisyenin sunduğu müzik eşliğinde açılışı yapın. Açılış gününüzü hafta sonuna getirin. Müzik aletleri gösterileri düzenleyin ve yüksek kar marjı olan aletlerde açılış günü indirimleri yapın. Çekilişler yapın ve müşteri e-posta listesi oluşturmak için kayıt formları kullanın. Açılış günü için reklamlar verin. Canlı müzik yapan gece kulüplerine ve restoranlara el ilanları dağıtın. Etkinliklerin yer aldığı internet sitelerine bilgiler gönderin. Açılış gününe özel çekiliş düzenleyin.

8 – Müzik programları olan okullara gidin ve dükkanınızın tanıtımını yapın. İlkokul, ortaokul ve liselerin müzik öğretmenleriyle temas kurun. Halihazırdaki müzik aleti tedarikçileri ile yaptıkları anlaşmaları sorun ve eğer mümkünse daha avantajlı paketler sunun. Enstrüman çalan bir grup öğrenciyi düzenli aralıklarla müzik yapmaları için dükkanınıza davet edin. Bu tür etkinlikler aileleri ve gösteri yapan çocukların arkadaşlarını etkileyecektir ve bu sayede daha çok öğrenciye ulaşabileceksiniz.


İhtiyacınız olanlar

  1. Yazılı bilgiler için broşürler ve raf kartları
  2. Toptan ürün bilgisi
  3. Müzik programları veya seçmeli dersler veren okulların listesi
  4. Reklam fiyatları ve eleman aranıyor ilanları
  5. Enstrüman resimleri ve dükkan isminin olduğu polo tişörtler
  6. Çekiliş ödülleri
  7. Reklam fiyatları ve açılış günü reklamları
  8. Açılış günü el ilanları
  9. Etkinlik siteleri için açılış günü bilgilendirmeleri
  10. Okullar için hazırlanacak teklifler

İş kurmak istiyorum, ne iş yapabilirim? ” diyenlere  en kazançlı ve birbirinden farklı iş kurma fikirlerini sunmayı sürdüreceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir