Cuma, Ekim 4, 2024
Ana Sayfaİş Fikirleriİş Kurmak İstiyorumİthalat ve İhracat İşi Yapmak

İthalat ve İhracat İşi Yapmak

Hiçbir şey yapmadan ve eğlenerek başarılı bir iş kurmanın yolu nedir? İhracat ve ithalat işi sorunun yanıtı olabilir. Ufak bir finansal yatırım yapmanın yanında prestijli bir işe sahip olursunuz ve dünyanın dört bir tarafından müşterileriniz olur.

Bu alanda geçmiş deneyimlere sahip olmanız gerekmez ancak organizasyon konusunda zeki ve becerikli olmalısınız. Tatmin edici ve başarılı bir ihracat/ithalat işi kurmak için küçük detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Ürünlerinin pazar payını arttırmak isteyen yerel üreticiler tanıyor musunuz? Veya yurtdışı seyahati yapmayı ve bazı temaslar kurmayı mı planlıyorsunuz?

Satış becerileriniz varsa ve diplomasinden anlıyorsanız ithalat-ihracat tam size göre demektir. Yapmanız gereken hevesli ve kararlı olmaktır.

İlerledikçe birçok faktör daha kolay ve daha açık hale gelecektir. Örneğin nakliye işleriyle ilgilenmesi için nakliye aracısı denilen birini bulmanız gerekir. Ayrıca güvenilir tedarikçilerle sağlam temaslar ve güçlü ilişkiler kurmanız gerekir.

İşinizin patronu olma fikrinden hoşlanıyor musunuz? İthalat- ihracat işinin bir sürü avantajı vardır.

En büyük avantajı kazanacağınız paradır. İşleri yoluna koyduktan sonra ayarladığınız satışların komisyonları oldukça kazançlı olacaktır.

İthalat-ihracat işine bir göz atın. Riskleri ve avantajları değerlendirin. Bu işi yapan insanlarla görüşün. Sizin için uygun mu?

 

İthalat ve ihracat nasıl yapılır?

Malların yabancı pazarlara satılması ihracattır. Diğer taraftan ülke dışında üretilen herhangi bir ürünün alınması da ithalattır.

Bütün üreticiler global pazarda yer almak istese de kapsamı ve kabiliyetleri sınırlı firmalar için bu hiçte kolay olmaz.

İthalat-ihracat acentesi arabuluculuk yapar. Yerli malları üreten üreticiler yabancı ülkelere dağıtım yapmak ister.  Bu üreticileri bulmanız, bağlantı kurmanız ve bu firmalarla iş ilişkileri geliştirmeniz gerekir.

Acente komisyonu genellikle yüzde ondur. Şimdi 500,000 doların %10’ununu veya 1.000.000 doların %10’unu düşünün.

Pazar sınırsızdır ve yabancı ülkelere dağıtım yapmak isteyen yüzlerce üretici vardır. Spor ürünleri, saatler, elektronik oyunlar, radyolar, beyaz eşyalar, giysiler, araç-gereçler ve daha bir sürü mal çeşidini hızlı bir şekilde ithal edilebilir veya ihraç edilebilirsiniz. Tabi ki tüketici talebi varsa ve ürünlere ulaşabilirseniz.

İhracat devlet tarafından desteklenir.

 

İthalat ve ihracat yapmada temel noktalar

İthalat-ihracat işine evinizden bir telefon aracılığıyla başlayabilirsiniz. Dosyalama sistemine, kartvizitlere ve telefon aramalarını cevaplayacak bir makineye ihtiyacınız olacaktır.

Ve zarif şekilde tasarlanmış antetli kağıtlara ihtiyacınız olacaktır. Kişisel bağlantılar kurana kadar antetli kağıtlarınız sizi temsil edecektir. Profesyonel gözükmesine dikkat edin, kabartmalı veya iki renkli olsun.  Hafif ağırlıkta bir kağıt kullanın ki posta gönderimleriniz kolay olsun. Unutmayın hem ülke içi hem ülke dışı birçok yazışmanız olacaktır.

Ofis ekipmanlarının ötesinde nasıl çalışacağınıza karar vermeniz gerekir. İlk başlarda yavaş olabilirsiniz. Hareketlerinizi planlamalı, temaslar kurmalı ve kendinizi satmalısınız. Ancak birkaç satış yaptıktan ve iyi anlaşmalar imzaladıktan sonra kararlı ve sabırlı olmanın olumlu sonuçlarını göreceksiniz.

 

Temaslar kurmak

İthalat-ihracat işine başlamanın en önemli adımı bağlantılar bulmaktır. Yabancı ülkelerde yaşayan akrabalarınız olabilir veya bu ülkeler ziyaret edebilir ve iş ilişkileri kurabilirsiniz. Ayrıca bu sayede hangi ülkede ne satıldığınız da öğrenmiş olursunuz. İş dünyasında bilgi sahibi olan kişiler hep bir adım öndedirler ve global trendlere iyi uyum sağlarlar.

İthalatını ve ihracatını yapacağınız ülkelerin konsolosluk ve elçilikleriyle iletişime geçin. Bu kuruluşlar iyi bir başlangıç yapmanızda size yardımcı olurlar.

Ticaret odaları temaslar kurmanıza yardımcı olur.

Küçük başlayın. Dünyayı ele geçirmeye kalkışmayın. Malları nerede satmak istiyorsunuz? İhraç etmek istediğiniz ürünlerin ticaretini hangi ülkeler yapıyor? Ülkeleri araştırın, neleri sunmak zorunda olduklarını öğrenin ve genel talebi araştırın.

Daha sonra büyük kapsamlı bir posta kampanyası hazırlayın.

Yüzlerce postayı aynı anda postalamanın en kolay yolu aynı mektubu kullanarak zarflara farklı adresler yazmaktır. Bu sayede hem tasarruf edersiniz hem de bir sürü benzer mektup yazmak zorunda kalmazsınız.

Olası her bağlantı için firmanızı tanıtan bir mektup yazın, bağlantıya geçmeniz gereken isimleri ve firmaların adreslerini rica edin. Bu kişilere aylık bültenler gönderin.

İsimleri öğrendikten sonra başka bir mektup daha yazarak yeniden kendinizi tanıtın ve firmaları ile ilgili bilgi rica edin. Doldurulabilecek anketler kullanabilirsiniz.

Hangi malları ithal etmek isterler? Hangi malları ithal ediyorlar ve dağıtımı nasıl gerçekleştiriyorlar? Firmanın belli bir bölgesi var mı? Başka şehirlerde satış temsilcileri ve şubeleri var mı? Faaliyetin detayları neler? Firmanın tarihçesi, aktifleri ve borçları, büyüme planları nasıl?

Ne alacaklarını ve neler satmak zorunda olduklarını öğrenebilmek için ihtiyacınız olan bütün bilgileri isteyin. Firma imalatçıysa kataloglar veya numuneler isteyin. Aynı zamanda dağıtım kanalları ile ilgili kesin verileri ve ülkelerindeki ürün talebi ile ilgili bilgilerin tarafınıza yollanmasını rica edin.

 

Pazarı analiz edin

Her şeyden haberdar olun. Dünya ticareti ile ilgili her şeyi okuyun. Ticari yayınları, uluslararası gazeteleri, haber dergilerini ve finansal raporları okuyun. Kim kime ne satıyor?

Satacak mal bulabilirsiniz ancak bu malları hangi ülkelerin talep ettiğini de bilmelisiniz. Anketler işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca o ülkede çıkan günlük gazeteleri de takip etmelisiniz. Bu yayınlarda seçtiğiniz ürünlere karşı talep olduğunu gösteriyor mu?

Para değerlerini karşılaştırın. Fiyatlara doğrudan etkisi olacaktır.

Anlaşmalar yapmak ve mallar satmak için doğru pazarı bulmak oldukça önemlidir. Hangi malların satılacağını düşünüyorsunuz? Dikkatli çalışmalar yaparsanız ve trendleri de göz önünde bulundurursanız ithal ve ihraç edilecek yüzlerce ürün bulabilirsiniz.

İthalat-ihraç işi düşündüğünüzden daha küçüktür. Bu işi yapan bir sürü işletme olsa da başka işletmeler içinde bir sürü yer vardır.

 

Nereden yardım alacaksınız?

Uluslararası işler yapan yerel bankalarla iyi ilişkiler kurun. Bankacınız dış işlemleri takip etmeli ve sizi su üstünde tutmalıdır. Aslına bakacak olursanız ithalat-ihracat işinin en iyi taraflarından biri budur. Ofis ekipmanları ve yazışmalar veya iş seyahatleri hariç kişisel olarak masraf yapmanıza gerek kalmayacaktır. Kredi notunuzun iyi olması ve itibarlı olmanız yeterli olacaktır.

Bankacınız kredi müdürünüzdür ve size değerli tavsiyeler verecektir.

 

Bağlantılar kurmak

Yabancı firmalarla yazışmaya devam edeceğiniz için temsilcileriyle dostane ilişkiler kurmanız gerekir. Aynı ülkedeki veya benzer bölgelerdeki birkaç firmayı sıkıştırın. En fazla talep gören iki veya üç ürün nedir?

Dağıtım metotlarını hesaba katın. Yurtdışındaki ithalatçı bir firmanın dağıtıcısı ile doğrudan çalışabilirsiniz. Komisyonunuz daha düşük olabilir ancak detaylarla uğraşmak ve dağıtımla ilgilenmek zorunda kalmazsınız.

Veya kataloglar ve numuneler tedarik etmeniz, küçük firmalarla veya satış temsilcileri ile ağlar oluşturmanız gerekebilir.

Hammaddelerin kaynağından alınması ve doğrudan imalatçıya gönderilmesi size büyük paralar kazandırır. Ancak kaliteyi garantilemeniz ve devamlılık sağlamanız gerekir.

Mallar ithal edecekseniz size en yüksek karı getirecek firmaları bulmalısınız. Bir veya birden fazla perakende satış noktası için zahmete girmeye değmez. Alıcıların nasıl çalıştığını öğrenin ve daha büyük zincirlerle anlaşma yapmaya çalışın.

 

Malları bulmak

Yabancı pazarlara girmek isteyen bir sürü imalatçı vardır. Bu imalatçıların mallarını ihraç ederek başlayabilirsiniz.

Yabancı bağlantılarınız olmalı ve belli ürünlere karşı olan talebi bilmelisiniz. Satışları, belge işlerini, parayı, bütün nakliyeleri, gümrük işlemlerini ve dağıtımı halletmelisiniz.

İmalatçılar teklif verir ve sizde kendi ücretinizi eklersiniz.

İmalatçılar kazanmak için gerekli olan her şeye sahiptir. Satışlar, geniş kapsamlı piyasalar ve daha fazla kar… Ve sizde işletmenizi kurarak ve malların maliyetine komisyon ekleyerek para kazanabilirsiniz. Bu basit bir ticari ilişkidir ve karlı düzenlemeler yapmanıza yardımcı olur.

Öncelikle yerel imalatçılarla temas kurun ve daha sonra daha büyük bölgelere geçiş yapın. Bağlantılarınızı telefon aracılığıyla, kişisel olarak veya başkalarının referansları ile kurabilirsiniz. Veya gazetelere ve ticari yayınlara reklam verebilirsiniz.

Yasal bir anlaşma yapmadan önce firmanın itibarını kontrol edin. Ne kadar zamandır bu işi yapıyor? Ürünler ülke içinde nerelere dağıtılıyor? Firmanın ödeme kabiliyeti var mı? Firma ve firmanın ürünleri güvenilir mi?

 

Anlaşma yapmak

İmalatçıyı ihracat acentesi olarak temsil edecekseniz elinizde yazılı ve imzalanmış bir sözleşmenin olması gerekir. Sözleşmeyi avukatınızın hazırlaması daha doğru olur.

Sözleşeme genellikle imalatçı ve ihracat acentesi olarak sizin aranızda yapılır. Malların bütün ülkelerde dağıtımının yapılabilmesi için size birtakım haklar verilir.

İmalatçı teklif edilen fiyattan size komisyon verir. Ayrıca firma dağıtımda kullanmanız için kataloglar ve numuneler de verir.

İhracat temsilcisi olarak sizin mümkün olduğunca bağlantı kurmanız ve yabancı ülkelere imalatçının mallarını dağıtmanız gerekir.

Sözleşme hükümlerine sonradan şunlar eklenebilir: sözleşmenin kaç yıl geçerli olacağı veya iki taraf içinde fesih şartları

 

Satış

 

İmalatçıya gitmeli ve malların miktarına göre fiyat teklifi almalısınız. Teklifin geçerlilik süresi de belirtilmediler. İmalatçı malları gemiler aracılığıyla göndermeyi kabul edebilir, malları nakliye noktasına getirebilir veya bütün ayarlamaları sizin yapmanız gerekebilir.

Malların fiyatlarının üzerine istediğiniz komisyonu ekleyin. Daha sonra distribütörün deposundan malların alınması gibi ekstra masrafları da ekleyin.

Yabancı bir ithalat-ihracat firması ile anlaşma yaptıysanız temsilciler nakliyeyi üstlenecektir, malların ücretini ve komisyonunuzu ödeyeceklerdir. Bu en kolayıdır ancak tabi ki komisyonunuz düşebilir.

 

Nakliye şartları

Deneyim kazandıkça fiyat saptamaları ve ürünlerin gönderilmesiyle ilgili koşullara daha aşina olacaksınız. Sorumluluklarınız anlaşma şartlarına ve siparişlere göre değişecektir. Sorumluluklarınızı öğrenmek için nakliye aracısından yardım alın.

Taşıma senedi malların nakliyesinin makbuzudur. Taşımacı tarafından imzalanır ve sigorta niteliğindedir.

Mal bedeli ve navlun. Satıcı nakliye ücretini öder. Alıcı malları sigortalatır ve bütün sorumluluğu alır.

Mal bedeli, sigorta ve navlun. Satıcı belli bir noktadaki bedelden ve malların şartlarından sorumludur. Ayrıca sigorta ve nakliye masrafları öder.

 

Nakliye aracısı

Nakliye aracısı malların nakliyesinden sorumlu olan kişidir. Nakliye fiyatlarını belirler, yönlendirme bilgilerini sağlar ve yük hacmini tutar.

Nakliye aracıları belgeleri hazırlar, nakliye sigortasını yapar, kargoları en düşük gümrük harçlarıyla gönderir ve depoyu düzenler.  İthalat ihracat acenteleri sizin için oldukça değerlidir ve fabrikadan son varış noktasına kadar olan bütün adımları hallettikleri için çok önemlidirler.

Nakliye aracılarını kişisel referanslar veya internet aracılığıyla bulabilirisiniz. Sizin için iyi iş çıkaracak birini bulun. Sizinle uyumlu çalışabilecek birini bulun çünkü bu uzun vadeli bir yolculuktur.

Toplam fiyat teklifleri hazırlarken nakliye aracılarının yardımına ihtiyacınız olacaktır. Fiyat teklifi sadece üreticinin fiyatını ve komisyonunu kapsamaz. Aynı zamanda yükleme ücreti, sevkiyatçı ücretleri, gemi taşımacılığı masrafları, deniz taşımacılığı sigortası, vergi masrafları, tasdikli fatura ücretleri, ambalaj masrafları veya diğer gizli masraflarda eklenmelidir.

Bu teklifi hazırlarken özellikle dikkatli olun. Distribütöre çok yüksek fiyatlı bir teklif vermeniz profesyonel gözükmenizi engeller. Herhangi bir şeyin gözden kaçırılmasını engellemek için fiyat teklifini nakliye aracısı ile birlikte tekrar kontrol edin.

Teklifler genellikle üç ana bölüme ayrılır. Sizin komisyonunuzu da içeren mal maliyetleri, çıkış yerinden varış noktasına kadar olan nakliye ücreti ve sigorta ücretleri.

 

Teminat mektubu

Teminat mektubu sizin için, üretici için ve distribütör için finansal riskleri ortadan kaldırır. Distribütör siparişi onayladığında teminat mektubu firmanın bankasından sizin bankanıza gönderilir.

Bu teminat mektubu distribütörün teklifte belirlenen fiyatı karşılayacağını gösterir. Geri dönülemez akreditif siparişin herhangi bir anda iptal edilemeyeceğini güvence altına alır. Teminat mektubu aynı şekilde bankanız tarafından malların gönderilmesi içinde onaylanır. Teminat mektubu banka tarafından onaylandıktan sonra kambiyo da onaylanır böylece dalgalanmalar yüzünden etkilenmezsiniz.

Temelde banka bütün sevkiyat belgeleri ibraz edilene kadar parayı tutar. Teminat mektubu hüküm ve koşulları belirler ve malların nakliyesinin kanıtı olarak tutulur. Nakliye aracınız bütün bu belgelere ulaşmanıza yardımcı olur. Bunları bankacıya verirseniz teminat mektubu dönen varlığa dönüşür.

Sözlere göre sakın çalışmayın. Sadece büyük bir risk almış olmazsınız aynı zamanda herkes içinde kötü riskler yaratmış olursunuz. Teminat mektubu bu tür ödemelerin transfer edilmesinin en emin yoludur.

 

Malların gönderilmesi

Sipariş verilen malları göndermenin bir sürü yolu vardır. Mallar için fiyat teklifi verdikten sonra bütün adımları takip etmeniz gerekir. Şimdi ilerlemeye başlamadan önce tekrardan her şeyi tekrar gözden geçirin.

Dağıtım şirketinin yetkili temsilcileri tarafından imzalanmış onaylanmış siparişiniz var mı? Bankanız firmanın teminat mektubunu onayladı mı?

Teminat mektubundaki tutarla malların için verilen teklif tutarını karşılaştırın. Tamamen eşleştiklerinden emin olun.

Teklifi onaylayın. Üreticiyle ve nakliye aracısıyla temas kurarak gerekli işlemleri başlatın.

Malların kalitesini garanti altına almak isteyen bazı üreticiler malların yüklenmesinden nakliyesine kadar bütün süreçleri kendileri hallederler ki bu sizin işlerinizi de kolaylaştırır. Kara nakliyesini siz halledecekseniz malların düzgün bir şekilde alındığından ve varış noktasına güvenli bir şekilde ulaştığından emin olmalısınız.

Malların gemiye yüklenme zamanıyla ilgili bilgi sahibi olun. Fabrika malları zamanında göndermelidir.

Bütün satış koşulları teminat mektubunun şartlarına uygun olmalıdır. İmzalı belgelerin hepsine ihtiyacınız olacaktır.

İmzalı belgelerin hepsini aldıktan sonra bunları bankacınıza gösterin. Şartların hepsine uyulmuşsa para kaynağı da açılır. Komisyonunuzda fiyat teklifine dahil olduğundan ücretinizi üreticiden almanız gerekecektir.

Her şey tamamlandıktan sonra, kurduğunuz basit temaslar sayesinde yüklü bir kazanç elde etmiş olacaksınız. Daha yüklü siparişler aldıkça komisyonunuzu tekrar gözden geçirebilirsiniz.

 

İthalat

Evinizdeki beyaz eşyaları ve ekipmanları gözden geçirin. Batı Almanya, Japonya’da ve Kore’de yapılmışlardır. Hindistan’da yapılmış kıyafetleriniz, Brezilya’da yapılmış ayakkabılarınız ve İtalya’da yapılmış deri cüzdanlarınız olabilir. Arabanız ithal edilmiş olabilir ve müzik setinizin ekipmanları herhangi bir yerde üretilmiş olabilir. Dünyanın farklı noktalarında üretilen binlerce ürün vardır.

Pazar oldukça büyüktür. Bazı ürünleri daha az pahalıdır, bazıları daha kalitelidir ve bazıları da ithal edilmiştir çünkü tasarımcıları meşhur olan diğer ülkelerde yapılmıştır.

Bu durumdan nasıl faydalanabilirsiniz? Türkiye’de belli ürünlerin dağıtımını yapmak isteyen bağlantılar bulabilirsiniz. Ve bu malları satmak isteyen yabancı ülkelerdeki şirketlerle temaslar kurabilirsiniz. Harekete geçin ve bu üreticilerle dağıtım anlaşmaları yapın.

İthalat yaparken de tıpkı ihracat yapar gibi sabırlı olmalısınız ve belli adımları takip etmelisiniz. Üreticiyle sözleşme imzalamalısınız.

Üreticiden firma fiyat teklifini almalısınız.

Üreticiyi ve mallarının güvenilirliğini araştırın. Elektronik bileşenler gibi ürünler ithal edecekseniz malların kalitesinden emin olmak için diğer dağıtım piyasalarını kontrol edin.

Komisyonunuzu yabancı üretici aracılığıyla alacaksınız. Üretici yabancı ülkede olduğundan uluslararası kanunla halim olsanız bile yasal konularla ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Fiyat teklifini hazırlayın. Nakliyenin diğer ülkenin limanında gerçekleşmesini talep etmeniz işleri kolaylaştırır. Nakliye aracınız malların limandan alınmasına yardımcı olur.

Gönderimle ilgili bütün detayları tamamlayın. Sigorta, rıhtım ücretleri, depolama bedelleri ve kara yoluyla nakliye gibi detayları hallettiğinizden emin olun.

Teklifi ayrıntılı olarak listeleyin ve dağıtıcıya verin. Resmi onayı aldıktan sonra fiyatları iki kez kontrol edin ve teslimatı tamamlayın.

Teminat mektubu dağıtıcıdan üreticinin bankasına gönderilir. Bütün koşullar ve anlaşmalar tanımlanan fiyatlara, nakliye ve sigortaya uygun olmalıdır. Üretici temsilcisi yani fabrika temsilcisi teminat mektubunu onaylar.

Nakliye aracınız ürünlerin nakliyesini takip edecek mi? Fabrikadan alınıp limana bırakılmasına kadar olan bütün süreci takip edebilir. Nakliyeyle ilgili düzenlemelerin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Gümrük vergileri ve yüklerin boşaltılması sürecinin izlenmesi gerekir. Daha sonra malların kara yolu aracılığıyla varış noktasına nakledilmesi gerekebilir.

Mallar belirlenen edilen noktaya ulaştıktan sonra kağıtların belgelendirilmesi ve bankaya sunulması gerekir. Daha sonra bütün nakliyecilerin ve aracıların ödemeleri yapılmalı ve komisyonunuzu almalısınız.

 

Promosyon

Birkaç satış yaptıktan sonra daha fazla müşteriye ulaşmak için ithalat-ihracat işletmenizi tanıtmanız gerekir. Yaptığınız ilk işler deneyim kazanmanıza yardımcı olacaktır ve aynı zamanda hem yurtiçinde hem de yurtdışında bağlantılar kurmanıza yardımcı olacaktır.

Daha fazla bağlantı kurmak ve bölgenizi genişletmek için ticaret organizasyonlarına ve yabancı ticaret birliklerine katılın. İthalat ve ihracatla uğraşan kişilerle temas kurarak hatalarını ve doğrularını öğrenin.

Dağıtıcılar ve mallar için yazılı medyaya reklam verin. İmalatçılar yurtdışı dağıtımı için nasıl bağlantı kurmaları gerektiklerini bilmezler. Onlara referans mektuplarınızı gösterin. Küçük bir deneyimle her yerde ve her zaman pazarlama yapabilirsiniz.

 

İşleri büyütme

İthalat ihracat işinin kazancı ticareti yapılan malın miktarına bağlıdır. Malların maliyeti ne kadar yüksek olursa sizinde kar oranınız o kadar yüksek olur.

Listenizdeki bağlantılarınıza sürekli olarak postalar gönderin. Satış yaklaşımı geliştirebilirsiniz. Müşteri tabanınız genişledikçe daha büyük firmaları itibarınızla ikna edebilirsiniz.

Mümkün olduğunca çok imalatçı ve dağıtıcıyla temas kurun. Ve bu bağlantıları pekiştirin. Belli bir ülkede komisyonla çalışan bir kişiyle birlikte çalışabilirsiniz. Veya çeşitli firmalarla görüşmek için iş seyahatlerine çıkabilirsiniz.

Şu an satılan ürünlerle ilgili derinlemesine bilgi sahibi olun. Neden bazı ürünler daha başarılı? Belki sizde aynı pazara daha rekabetçi bir ürünle girebilirsiniz. Daha fazla satış yapmanın yollarını araştırın. Ürünlerin daha iyi yapılması mı gerekiyor? İndirimli fiyattan daha mı iyi satılır? Nelerin satılacağını ve nerelerden alınacağını öğrenin.

İthalat ihracat işi yüksek karlı bir girişimdir. Genel masrafların düşük olması komisyondan büyük paralar kazanmanız anlamına gelir. Ancak karlı bir iş kurmak için kararlı ve bilgi sahibi olmanız gerekir.

Sayısız temasınız olmalıdır. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında malların nakliyesi için aracılarınızın olması gerekir. Bankanızla iyi iş ilişkileri kurmalısınız.

Siparişler konusunda aceleci davranmamalısınız. Ürünlerinden emin olduğunuz ve satış yöntemleri saygın olan imalatçıları ve dağıtıcıları araştırın. Yabancı ülkelerin nakliye ve üretim detaylarını öğrenin. Her kültür belli bir tarzda çalışır. Bu insanlarla nasıl çalışılacağını öğrenmeniz gerekir.

İthalat-ihracat işini herkes yapamaz. Ancak bu iş tek başınıza yürütebileceğiniz bir iştir. Yabancı ülkelerle yapacağınız pazarlıklar ödüllendirici olacaktır. Uygun bağlantıları kurarak tanınmış imalatçılar, güvenilir nakliye firmaları ve sorumluluk sahibi dağıtıcılarla çalışarak başarılı olabilirsiniz.

Bu iş için zaman ayırmaya hazırsanız kendinizi satın. Bilgi edinin ve bağlantılar kurun. Bu işin sizin için uygun olup olmadığını deneyin. Kendinizi iyi hissediyor musunuz? O zaman bunu başarıya dönüştürün.

İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim?” diyenler için en karlı işleri ve en güzel iş alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar