Perşembe, Ocak 16, 2025
Ana Sayfaİş FikirleriSıfrdan İş Kurma FikirleriOnline Butik Açmak İçin Gerekenler

Online Butik Açmak İçin Gerekenler

Online bir butik açmak, çiçeği burnunda girişimciler kadar iş hayatında yıllarını geçirmiş iş insanları için de karlı bir iş girişimi olabilir.

Öyle ki araştırma verileri çevrim içi perakende sektörü için – özellikle de giyim ve aksesuarda- 2026 yılına kadar 153 milyar doların üzerinde bir gelir öngörüyor.

Bugün dijital alandaki inovasyonlar, teknolojik gelişmeler ve tüketici harcamalarındaki değişimlerle birlikte online butikler bile sektör devi firmalar arasından sıyrılabiliyor. Anlayacağınız artık kurumsal perakende işletmeleri sektörün tek hakimi değil.

İşin en iyi tarafı ise online bir butik açmak için gereken hemen her araca zaten sahip oluşumuz. İnternet erişimimiz de var- ki bu güzel bir online mağaza oluşturabileceğimiz ve ürünlerimizi düşük maliyetle satabileceğimiz anlamına geliyor.

Bu makalede online butik açmanın inceliklerine ilişkin hayati bilgiler vereceğiz.

 

Online Butik Açmak Mantıklı mı?

Eğri oturup doğru konuşalım. Sanılanın aksine bu iş hiç de kolay değil, hatta sizi tozpembe bir tablodan çok stresli ve zorlu bir sürecin beklediğini dahi iddia edebiliriz.

Bu işte başarılı olmak için her şeyden önce stratejik bir iş planına sahip olmalı ve bu plana harfiyen uymanın butiğinizin geleceğini şekillendireceğini bilmelisiniz. Bu, başarı yolunda kritik bir adımdır ve butik benzeri küçük işletmelerin kurulma sürecinin temelini oluşturur. Buun yanında işletmenizi başarılı kılmak için planlı olmak kadar yaratıcı ve tutkulu olmaya da ihtiyacınız olacak.

Butiğinizi açmadan önce şu gerçekleri hesaba kattığınızdan emin olun:

  • Butik açmak çaba gerektirir. Bir gecede satış rekorları kırmanız imkansızdır. Ancak özverili olur ve enerjinizi doğru alana/göreve yönlendirirseniz, hedefe kitlenebilir; nihayetinde ise zirveye ulaşırsınız.
  • Zorluklarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Özellikle de bu ilk işinizse… Bu aşamada, mücadeleye hazır olmanız, motivasyonunuzu asla kaybetmemeniz ve kaydedeceğiniz ilerleme ya da atacağınız adımlara ilişkin beklentilerinizi doğru yönetmeniz son derece önemlidir.
  • Yasal düzenlemelere vakıf olunmalıdır.  Online butik açmak için yasal prosedürlerin tamamını mercek altına almalısınız. Online butik açmak için özel bir lisansa gerek olmasa  bile vergi, envanter satın alımı ve marka adı tescili konuları yasal düzenlemelere tabiidir.

Sağlam bir planla her şeyi tereyağından kıl çeker misali kolayca halledebileceğinizi unutmayın.

Sıra geldi butiğinizi açmaya…



Online Butik Nasıl Açılır?

Sektörün en başarılı butikleri dahi öylece ortaya çıkmamış, her biri uzun soluklu ve özverili bir araştırma ile planlama sürecinin sonunda hayat bulmuştur.

Nasıl mı?

Butik açma sürecine vakıf olmak isteyenler ve kendisini nelerin beklediğini merak edenleriniz için hazırladığımız bu bölümü dikkatlice okumaya ne dersiniz?

O halde gelin başlayalım.


1. İş Planı Hazırlayın

Eğer butik mağaza açma niyetiniz varsa, her şeyden önce bir iş planına ihtiyacınız var.

“İş planı” ifadesi de gözünüzü korkutmasın. 100 sayfalık teknik bir metinden bahsetmiyoruz. Butiği açma amacınız, gelir kaynaklarınız, potansiyel giderler, pazarlama ve satış teknikleri gibi süreç boyunca sizin önünüzü aydınlatacak ve aynı zamanda kredi-yatırım başvurusu esnasında gösterebileceğiniz bir metin oluşturmanız gerekiyor.

Eğer kredi veya yatırıma ihtiyacınız yoksa, yani kendi birikimlerinizle böyle bir işe girecekseniz iş planında işi nasıl kurup nasıl yöneteceğinize dair temel unsurların yer alması gerekir.

Mutlaka okuyun: İş Planı Nasıl Hazırlanır?


2. Platforma Karar Verin

Online butik mağaza açacağınız zaman sırf bu iş için kurulmuş platformlardan yararlanabilirsiniz?

Örneğin Trendyol, hepsiburada, n11, Etsy, Shopify gibi platformlar aracılığıyla siz de kendi mağazanızı oluşturabilirsiniz. Tabii bu platformlara bağlı kalmak zorunda da değilsiniz. Dilerseniz kendi web sitenizi kurup oradan da satış yapabilirsiniz.

Her iki alternatifin de site tasarımı, alışveriş deneyimi gibi konularda artıları ve eksileri mevcut. Ancak temel olarak satacağınız ürünler, mağaza üzerindeki kontrol düzeyiniz ve mağazanın vitrinini nasıl tasarlayacağınız gibi unsurlar iki alternatiften birinin ağır basmasını sağlayacaktır.

Mutlaka okuyun: Sizin Hala Websiteniz Yok mu?


3. Seveceğiniz Akılda Kalıcı Bir İsim Bulun

Marka adı belirlemek ve buna uygun logo çalışmaları yapmak en az iş planı yazmak kadar kritik bir adımdır.

Bir işletme adı belirlemeli, bu ada uygun bir logo ve slogan seçmelisiniz. Müşteriler büyüleyici hikayeleri sever, bu yüzden hikayenizi yansıtan isim, logo veya sloganı herkese açık profilinize eklemeyi unutmayın.

Neden mi?

Başarı hikayeleri, belirli bir noktaya gelmeye çalışan çoğu insan için ilham verici olabilir. Hikayenizi okuyanlar markanızla güçlü bir bağ kuracak, hatta belki de herkes gibi dokuz beş çalışarak idame ettirdiği rutin hayatını değiştirme cesaretini tam da bu hikayelerden alacaktır.

İşletme adınız ise markanızla yaratmaya çalıştığınız havayı somutlaştıran yegane unsurdur. Bu nedenle, basit ve akılda kalıcı olmalıdır. Potansiyel müşteriler, markanızı çevrim içi ortamda rahatlıkla bulabilmelidir. Dahası seçeceğiniz bu isim onları kendi hikayelerini anlatmaları konusunda yüreklendirmelidir.

Yeni, işinizle direkt alakalı ve trend bir marka ismi bulmak için bir reklam ajansı ile anlaşabileceğiniz gibi Shopify vb. e-ticaret platformlarına ait ücretsiz uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Şirket İsmi Nasıl Bulunur?


4. Tutarlı Bir Estetik Stil Yaratın

İşler şimdi daha keyifli hale gelmeye başlıyor.

Sitenizde kullanacağınız fotoğrafları ve görselleri seçerek butiğinize kişisel tarzınızı yansıtabilirsiniz. Burada önemli olan şu sorulara cevap vermektir.

  • İdeal müşteri kitlenizi kimler oluşturacak?
  • Bu kişilerin seveceği şeyler neler?
  • Bu kişiler ne tür şeylerden kesinlikle hoşlanmaz?
  • Ne tür renkler, ne tür kumaşlar onlara hitap eder?
  • Ne tür gıdaları tüketmeyi tercih ederler?

Bu tarz sorular sayesinde sitenizin tarzını büyük oranda belirleyebilirsiniz. Yani bir kişinin pembe rengini sevmesi ile vegan olması arasında ne tür bir ilişki var diye sorabilirsiniz.

Buradaki temel mantık, tutarlı ve uyumlu bir estetik tarz oluşturmaktır. Diğer bir ifadeyle sitenizin tüm unsurları birleşerek bir hikaye anlatabilmelidir.

Örneğin Bourbon ve Boots adlı şu web sitesi buna şahane bir örnek teşkil ediyor.

Deri, metal, ahşap ve burbon temasını yansıtan site sıcak ve tutarlı bir stile sahip.

Aynı bu sitede olduğu gibi sizin ürünlerinizde mağazanızda uyumlu bir görüntü oluşturmalı ve güzel bir hikaye anlatmalı.

Yani temel olarak ürünlerinizin kime hitap ettiğini keşfetmeli ve o kişilere uygun bir stil benimsemelisiniz.


5. Kendi Markanızı Yaratın

Tutarlı bir estetik tarz yaratmak gibi kendi markanızı yaratmanız da çok önemli bir meseledir.

Markanız, sunduğunuz ürünlerin, seçtiğiniz ismi, hedef müşteri kitlenizin, site tasarımının ve sosyal medya hesaplarınızın bir kombinasyonudur.

Parlak feminen renklerle ve fontlarla eğlenceli ve kadınlara yönelik bir marka mı olacaksanız dekorasyon ve aksesuar butiği olan Declaration & Co. bu konuda ders niteliğinde bir marka yönetimine sahiptir.

Ya da zarif, temiz ve minimal bir marka olma yolundaysanız erkek giyim mağazası Thread Theory’i incelemelisiniz.

Görüldüğü üzere burada iki butiğin de temel farklılıkları söz konusudur.

Siz de kendi markanızı yaratırken uyumlu ürün seçkisinden daha fazlasını düşünmelisiniz. Zira marka, yaptığınız tüm eylemleri içerir. Renklerden fontlara, sosyal medyada paylaştığınız gönderilerden internet sitenizdeki metinlere kadar her şey sizin marka kimliğinizi biçimlendirir.

Mutlaka okuyun: 7 Adımda Sıfırdan Marka Oluşturmak


6. Ürünlerinizin Dikkat Çekmesini Sağlayın

Marka yönetimi konusunda destanlar yazın, mağazanızın görüntüsü çok şık olsun; ancak ürünleriniz insanların dikkatini çekemiyorsa maalesef butik mağazanızın ömrü de pek uzun olmaz.

Yukarıdaki fotoğrafların ortak yanı ne sizce?

Evet, ürünler başrolde…

Profesyonel bir şekilde fotoğraflanmış, arka planı sade ürünler bunlar. Ürünler zaten kendi kendilerini tanıtıyorlar.

Online mağazanızı tasarlarken görsel olarak çekici olmasına özen göstermeli ve tüm bunları yaparken de ürünleri güzel bir biçimde sergilemelisiniz. Bu da iyi ışıklandırılmış kaliteli ve profesyonel fotoğraflardan ve ürünlerinizi başarılı bir şekilde taşıyabilecek modellerden geçer.

Bütçenize bağlı olarak ürünlerin fotoğraf çekimini siz yapabilirsiniz ya da profesyonel bir fotoğrafçıya yaptırabilirsiniz.

Kendiniz Çekecekseniz…

Eğer mağazanıza düzenli olarak yeni ürünler eklemek istiyorsanız fotoğraf çekimini kendiniz yaparak “profesyonel fotoğrafçı”ya ödeyeceğiniz ücretten tasarruf edebilirsiniz. Ürün fotoğraflarını kendiniz çekeceğiniz zaman istediğiniz gibi çalışabilme esnekliğine sahip olursunuz. Bir arkadaşınızın yardımıyla gayet güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bunun için Youtube üzerinden “ürün fotoğrafçılığı” (product photography) konulu videolara bakmanızı şiddetle öneriyoruz.

Profesyonel Bir Fotoğrafçı Tutacaksınız…

Eğer fotoğraf çekme konusunda becerinizin ve isteğinizin olmadığını düşünüyorsanız bu işi de işin uzmanına bırakabilirsiniz. Profesyonel bir ürün fotoğrafçısı kısa süre içinde şahane fotoğraflar çekebilir. Tabii bu kişinin emeğinin karşılığı olarak bir miktar ödeme yapmanız gerekse bile sitenizin en önemli unsuru olan ürün fotoğraflarını profesyonel bir biçimde elde edersiniz. Fotoğrafçıyla anlaşmadan önce portfolyosunu incelemeye de muhakkak özen göstermelisiniz.

Mutlaka okuyun: Kaliteli Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?


7. Ürünleri Tedarik Edeceğiniz Yerleri Kararlaştırın

Satacağınız ürünlere, markanızın stiline, kullanacağınız görsellere karar verdikten sonra sıra tedarik konusuna gelir.

Yani mağazanızda satacağınız ürünleri nereden temin edeceksiniz? Bunun için çeşitli yöntemler izleyebilirsiniz.

Etsy

Favori Etsy satıcılarınıza ulaşarak birlikte çalışıp çalışamayacağınızı sorabilirsiniz. Yani onlardan toplu olarak söz gelimi 10 dolara satın aldığınız bir ürünü 13 dolardan satışa çıkarabilirsiniz.

Alibaba, Aliexpress

Alibaba gibi sitelerde direkt satıcılarla irtibata geçip yüklü miktarda ürün alımı yaparak bunları kendi sitenizde satabilirsiniz.

Antikacılar, bit pazarları

Antikacılar ve bit pazarlarından da çeşitli konsept ürünler bulup bunları ya direkt ya da üzerine kendi emeğinizi katarak da ürünleri özelleştirerek de satabilirsiniz.

Yerel sanatçılar ve zanaatçılar

Şehrinizdeki tasarım pazarlarında gördüğünüz ve hoşunuza giden ürünleri üreten sanatçı veya zanaatçıdan direk olarak temin edip kendi mağazanızda da satabilirsiniz

Üretici

Ya da doğrudan üretici firmayla iletişime geçip toplu alım yapabilirsiniz.

Bizzat Siz 

Tabii burada sizi hep satıcı olarak gördük, ama siz de kendi ürettiğiniz objeleri, oyuncakları, giysileri kendi mağanızda satabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Doğru Tedarikçi Nasıl Bulunur?


8. Ürünlerinizi fiyatlandırın.

Ürünleriniz için en uygun fiyatı belirlemek online butik açma sürecinde verilecek kritik kararlardan bir diğerini oluşturur. Bu karar, işinizi pek çok açıdan-hedef kitle nakit akışına ve kar marjlarına karar vermek, satış vergileri vb. giderlerden hangilerini ödeyebileceğinizi anlamak da dahil olmak üzere- etkileyecektir.

Fiyatlandırma sürecinin ilk adımı niş pazarınızla uyumlu bir fiyatlandırma stratejisi belirlemek olmalıdır.  Üretim maliyetlerinizi karşılayacak bir fiyat belirlemeli, en önemlisi de yüksekten uçup başarılı bir işletme olma sürecinde ihtiyaç duyacağınız müşterileri tümden kaçırmamaya odaklanmalısınız.

Mutlaka okuyun: Doğru Fiyatlandırma Nasıl Yapılır?


9. Kargo Yöntemine Karar Verin

Şimdiye kadar beş yıldızlı bir müşteri deneyimi yaratmak adına bir hayli çaba sarf ettiniz. Müşterileri mutlu etmek için araştırma yaptınız, ürün tedarik edip geliştirdiniz ve butiğinize özel bir online mağaza açtınız.

Ancak tüm bu ilerlemeyi tek hamlede mahvedebilecek bir şey var: Olumsuz bir teslimat deneyimi.

Bu nedenle, butiğinizi tanıtımını ve pazarlamasını yapmaya başlamadan önce sağlam bir teslimat stratejisi belirlemelisiniz. Amacınız en güvenilir, en ucuz ve en hızlı teslimat yöntemini bulmak olmalıdır.

Ücretsiz kargo seçeneği müşterilerin satın almasını kolaylaştırabilir. Ancak bunun pahalı bir jeste dönüşmesine ve işletmenizin para kaybetmesine izin vermemelisiniz. Bu yolu seçtiğinizde nakliye masraflarını ürün fiyatına dahil ettiğinizden emin olun.

Tüm kargo şirketleriyle görüşüp fiyat alın ve sizin için en uygun olanına karar verin. Nakliye maliyetlerini azaltmanın bir diğer yolu ise ürünlerinizi sizin için depolayıp kargolayan aracı şirketleri kullanmaktır. Bu tür bir hizmet sayesinde şu avantajlara sahip olursunuz:

  • İndirimli fiyatlardan yararlanır ve nakliye ücretlerinde  yüzde 88 oranında bir tasarruf edebilirsiniz.
  • Kargo işlemleriyle zaman kaybetmez, siparişleri çok daha hızlı karşılayabilirsiniz.
  • Ürün, envanter, sipariş ve müşterileri işlemlerini aynı platform üzerinden yani tek bir yerden yönetebilirsiniz.



10. Sosyal Medyayı Etkin Kullanın

Online butik  mağaza işi söz konusu olunca sosyal medyadan, özellikle de Instagram’dan ve Pinterest’ten etkin bir şekilde faydalanmanız gerekir.

Instagram üzerinden mağazanıza yeni gelen ürünlerin tanıtımını yapabilir, markanızın tarzını yansıtan paylaşımlar yapabilir, ürünlerinizi kullanan kişilerin fotoğraflarını yayınlayabilir ve yeni müşteriler edinebilirsiniz.

Pinterest ise online butik mağazası sahibi olarak size ilham verebilecek bir platform. Burada ürünlerinizin görselini paylaşabilir, sizin gibi butik mağaza sahibi olan kişileri takip edebilir ve ciddi bir takipçi kitlesi kazanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak mağazanızın web sitesine bir de blog bölümü açarak kendinizi sektörünüzde lider konuma yükseltmeye yönelik çeşitli girişimlerde bulunabilirsiniz. Örneğin yeni doğan bebeklere yönelik ürünler satıyorsanız, burada bebek sağlığı, bebek kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda blog yazıları yazabilirsiniz. Bu sayede arama motorlarında sıranız daha yükseğe çıkar, bu konularda araştırma yapan kişiler sizin mağazanızı keşfeder. Bu bakımdan arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda bilgi sahibi olmanız da yine faydanıza olacaktır.


11. Sosyal Medya Fenomenlerinden İstifade Edin

Son olarak online butik mağazanızı sosyal medya üzerinden pazarlamak için bloggerlardan, vloggerlardan, Youtuberlardan ve Instagram fenomenlerinden yararlanabilirsiniz.

Örneğin sevdiğiniz ve oldukça popüler bir Instagram sayfasına mesaj atın ve ürünlerinizin reklamını yapıp yapamayacağını sorun.

Bu kişilere ürünlerinizden bazılarını yollayabilir, bu kişiye takipçileriyle paylaşması için indirim kodu verebilir, ya da reklamınızı yapması için ödeme teklif edebilirsiniz.

Eğer mağazanızda sattığınız giysilere benzer şeyler giyen ve Instagram’da 50.000 takipçisi olan bir kişiyle ortak bir çalışma yürüttüğünüzde birkaç gün içinde en az 30.000 kişiye ulaşabilirsiniz. Üstelik bu kişiler sizin hedef müşteri kitleniz dahilinde olan insanlardan oluşacaktır.


Online Butik Açma Maliyeti

Online bir butik açmak için maliyet hesaplaması yapmak nakdinizi doğru yönetmek için hayati önem taşır. Ne tarz ürünler satacağınızdan, stok sayınıza ve kendi sitenizi kurup kurmayacağınıza bağlık olarak maliyetler çok değişken olabilmektedir. Bu yüzden online butik açma maliyeti 50 bin TL’den başlayıp milyonlara kadar çıkabilmektedir.


Online Butik İçin Pazarlama ve Reklam Stratejileri

Bu bölümde sizlerle paylaşacağımız reklam ve pazarlama stratejileri hem online hem de fiziki butik mağazalar için geçerlidir.

Perakende ve e-ticaret sektörlerinde rekabet kızışık olmasına rağmen kendi butiğinizi açmak istiyor olabilirsiniz. Burada bilmeniz gereken şey, trendlerin çabuk değiştiğidir. Yani söz gelimi “stres çarkı” 6 ay önce peynir ekmek gibi satarken bugün bu trend balon gibi söndü. Bu nedenle satacağınız ürünlerin dönemsel dalgalanmalara maruz kalmamasına özen göstermelisiniz.

Kişiye özel müşteri hizmetleriyle sizden alışveriş yapan kişilere doğrudan yanıt vermeli, onları soru ve önerileriyle bizzat ilgilenmelisiniz. İnsanlar kendilerine önem verildiğini hissettiklerinde markanıza ve mağazanıza daha sadık olurlar.

Sağlam bir pazarlama ve reklam planıyla da butiğinizin satışlarını artırabilirsiniz. Sosyal medyada aktif olmalı, sosyal medyadaki hesaplarınızdan online veya fiziki butiğinize müşteri çekmelisiniz. Bu trafik akışını da kaliteli ve ilginç gönderilerle, çeşitli yarışmalarla, SEO bazlı kaliteli içeriklerle ve indirim günleriyle yapabilirsiniz.

İnternete ve sosyal medyaya önem verin. Sonuç olarak siz online bir iş yapıyorsunuz. İnsanlar sizin ürünlerinizi internetten görüyor. Mağazanıza daha çok kişinin gelmesi de satışların artması için son derece olumlu bir gelişme olur. Müşteri profilinizi tespit ederek bu kişilerin daha çok zaman geçirdiği platformlarda reklam vermek de çok mantıklı olur. Instagram ve Pinterest bunun için çok ideal platformlardır. Instagram’daki takipçi kitlenizi artırmak için de örneğin giyim butiğiniz varsa farklı kombinler paylaşabilir, insanlara taze fikirler verebilirsiniz. Diğer bir deyişle insanların hayatına bir değer katmanız, onların markanızla ve butiğinizle organik bir bağ kurmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Çevre çevre çevre… İş hayatının her alanında çevre, yani network oldukça önemlidir. Butik sektöründe ya da diğer sektörlerde tanıdığınız kişilerin sayısı arttıkça, diğer bir ifadeyle çevreniz genişledikçe iş potansiyeliniz de artar. Örneğin 100.000 takipçili bir butiğe sahip bir insanla bir konferansta ya da toplantıda tanıştınız diyelim. Bu kişinin sizin butiğinizin reklamını Instagram üzerinde yapması daha kolay olur. İnsanlarla samimi ve dostane ilişkiler kurarsanız binlerce liralık reklam bütçesiyle yaratamayacağınız etkiyi birkaç Instagram gönderisiyle ücretsiz olarak yapabilirsiniz.  Buna ek olarak söz gelimi çocuk kıyafetleri sattığınız bir butiğiniz varsa çocuklarla ilgili etkinliklerde yer almaya ve hatta bu etkinliklere sponsor olmaya çalışın.

Özel günler ve güncel gelişmeleri takip ederek bu günlerde yeni ürünler satışa çıkarabilirsiniz. Örneğin makyaj malzemeleri satan bir butiğiniz varsa yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü için özel paketler hazırlayabilirsiniz. Bu tür özel günlere ve özel temalara uygun indirimler, promosyonlar, bir alana bir bedava kampanyaları düzenleyerek de satışlarınızı artırmanız mümkün.


Başarılı Online Butik Örnekleri

Artık online butik açmanın inceliklerine vakıfsınız.

Şimdi çevrimiçi işinizi başarıyla yürütme konusunda size ilham verecek farklı nişlere ait butik sayfalarına şöyle bir göz atmaya ne dersiniz?

 

1) RT1home

RT1home, birinci sınıf ev/bahçe aletleri satışı yapan ABD, Los Angeles merkezli bir butiktir. Müşterilerine Japon yapımı bahçe aletleri ile ABD tasarımı ve üretimi ürünlerden oluşan karma bir koleksiyon sunar.

Butiğe ait web sitesi, alıcıların bakış açısını yansıtan ve kendilerini rahatça özdeşleştirebilecekleri minimal Japon estetiğinden izler taşır. Sahibi Rhiannon Taylor’ın Ralph Lauren ve Nike vb. ünlü markalara ürün yaratma konusundaki tecrübelerinin somut bir dışavurumu niteliğindeki bu butik, hedef kitlesi olan şehirlilere ve şehir hayatına has alet ve aksesuar ihtiyacını karşılamaktadır. Ürün sayfalarında, net ve canlı fotoğraflara, her bir ürünün nasıl kullanılacağına ilişkin kısa videolara ve pratik ürün açıklamalarına yer verilmiştir.

 

2) Silk and Willow

Düğün vb. özel gün ya da kutlamalara ilişkin aksesuar satışı yapan Silk and Willow ‘un online butik mağazası, butikçe benimsenmiş “lüks, seçkin ve çevre dostu ürün” anlayışını birebir yansıtmaktadır. Marka, düğün organizasyonuna ilişkin birbirinden şık tasarımlar ve büyüleyici ayrıntılar arasında kaybolacağınız; bitkisel boya ile hazırlanmış ipek kurdeleler, masa örtüleri ve el yapımı ürünlerden oluşan sağlam bir koleksiyon sunar. Ve  “lüks arayışında olup özel günlerini zamansız ve unutulmaz kılacak” bir platform arayışındaki potansiyel müşteriler ile bağ kurmak adına estetik görüntüler ve ayrıntılı ürün açıklamalarından yararlanır.

 

3) Barking babies

Barking babies, Kanada, Vancouver merkezli bir şirket olup evcil hayvan bakımına ilişkin mama, köpek kulübesi vb. ürünlerin satışının yanı sıra spa veya yavru eğitim hizmetleri de sunan online bir işletmedir. Köpeklerin bedensel ve ruhsal sağlığına ehemmiyet veren Barking babies, köpeklere ilişkin akla gelebilecek her türlü hizmeti sunar.

Markaya ait e-ticaret sitesi dahi köpeklerin birbirleriyle sosyalleşmesinin ruh ve beden sağlıkları üzerindeki etkisini vurgulayan içeriklerle doludur. Markaya ait ürün fotoğrafları ise çoğunlukla müşterilerin birbirleriyle oynayan köpekleri ile markaca sunulan kaliteli ürünlerin kombinasyonundan oluşmaktadır.

 

4) VICI

VICI, sunduğu uygun fiyatlı ve son trend ürünlerle modayı tüm kadınlar için erişilebilir kılma misyonunu üstlenmiş bir Shopify mağazasıdır.  VICI, online mağazasını giyim, elbise ve aksesuar satışının yanı sıra kına veya baby shower benzeri özel günlerde tercih edilecek trend stilleri sergilemek için de kullanmaktadır. Müşteriler, VICI stil ekibinin küratörlüğünü yaptığı bu ışıltılı ve hoş kombinleri web sitesi üzerinden inceleyebilir; hem özel günleri hem de günlük giyimleri konusunda ilham alabilirler.

 

5) Province Apothecary

Bitkisel ilaçlar ve dermatolojik ürün satışları yapan Province Apothecary, sahibi Julie Clark’ın tıbbi cilt bakım ürünleriyle yaşadığı hayal kırıklıklarını çözmek için yaratılmış bir online butiktir. Kendisi yıllarca egzama ile savaşmış, binlerce ilaç denese de sorununa bir türlü çözüm bulamamıştır. Nihayetinde bu işe bir el atmaya karar verip vegan ve etik cilt bakım ürünleri geliştirmiştir. Bu girişimi fiziksel bir mağaza ve bir de cilt bakım kliniği izlemiştir.


Son Söz

Online butiğinizde rekabetin yoğun olduğu bir ürünün satışını mı yapacaksınız? Peki, başlangıç ​​​​maliyetleri sizi endişelendiriyor mu?

Sakin olun. Başlangıç aşamasında, butiğinize en uygun nişi bulmaya ve ürünlerinizi doğru kişilerle buluşturmaya odaklanın. Bu girişimi ek bir gelir kaynağı olarak başlatmak ve zaman içinde tam zamanlı bir işe dönüştürmek mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Zamanla hangi ürünlerin daha çok satılacağı, operasyonlarınızdaki sapmalar ve en iyi müşterilerin kimler olduğu konusunda çok daha derin bir bilgi birikimine sahip olacağınızı unutmayın. Şimdilik yalnızca yeni işinizi bir an evvel başlatmak ve butik açma hayalinizi gerçeğe dönüştürmekle ilgilenmelisiniz.



İlginizi çekebilir

Başarılı ve Karlı Bir Butik Açmak

Online Butik Açmak İçin İpuçları

Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar