Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana SayfaGirişimcilikTutkunuzu Kara Dönüştürmenin 5 Yolu

Tutkunuzu Kara Dönüştürmenin 5 Yolu

Kendinizi 70 yaşında hayal edin: Gururla dönüp bakacağınız ne olacak? Neyi başarmış olmayı dilersiniz? Hayallerini takip ettiniz mi? Peki ya tutkularınızı?

Bazıları tutkuları ve girişimciliği karıştırmayın der, ama ben buna katılmıyorum. Para sizi bir yere kadar götürebilir. Ancak, tutkunuzu işinizle birleştirmeniz, girişimci çabalarınızın iniş ve çıkışlarını savuşturmak için sürdürülebilir bir motivasyon ve cesaret sağlar.

Gerçekten de bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki, tutkuyu takip etmek kişiyi mutlu eder. Bir araştırmaya göre “uyumlu” tutku –kişisel bir kimlik altında bir ilgi içselleştirmesi-, psikolojik durumun iyileşmesine sağlamakta ve negatif hisleri ve içsel çatışmayı önlemektedir. Ama sadece birşeylerden zevk almak kirayı ödemek için yeterli değildir ve bu sorun tutkuyu paraya çevirme düşüncesi noktasında mantıksız görünebilir.

Yine de, tutkularını başarılı bir şekilde karlı işletmelere çeviren hergün birlikte çalıştığım müşterilerim var. Yani, eğer gerekli araç gereçlerden yoksun olduğunuzu düşünüyorsanız onların attıkıları adımları tek tek göz önüne alarak düşünün.

 

1- Bir boşluk bulun ve onu doldurun

dogru-is-fikri

Diğer işletmelerin eksiklerinin ne olduğunu gözlemleyin ve pazardaki bu boşluğu doldurmak için kendi işinizi kullanın. Kendi üretiminizi nasıl değiştirebileceğinizi ve bunun neden gerekli olduğunu keşfedin. Şu soruyu sorun: Neyi, nasıl daha iyi ve daha farklı yapabilirim?

İlginizi çekebilir: Başarılı İş Fikirleri Bulmanın Yolları

 

2- Konfor alanınızın dışına çıkın

Başarılı Bir Girişimci Olmak için Bu 50 Şeyi Düzenli Olarak Yapın

Daha önce hiç yapmadığınız birşeyi yapmak korkutucu ve rahatsız edici olabilir. Bilinmeyen, genellikle ileri hareket etmemek için bir bahane olur. Fakat korkularınızın gitmesine izin verin, sizi engellemesine değil. Oyun oynamak için en ilginç alan kendi sınırlarınızdır, değil mi? O halde sıkıntılı durumlarda rahat olma alışkanlığı kazanın.

İlginizi çekebilir: Harekete Geçmeden Önce Girişimci DNA’nızı Anlayın

 

3- 10.000 saat boyunca uygulama yapın

cok-degil-akillica-calismak

Yeteneklerinizi inşa etmek için tek yol onları zamanla kademeli olarak geliştirmektir.” Usta olmak için tutkunuz üzerinde 10.000 saat çalışın ve doğru yapıp yapmadığınız konusunda geri bildirim almak için danışmanlardan yardım talep edin.”

İlginizi çekebilir: 10.000 Saatlik Çalışma Kuralı İle Yaptığınız İşte Uzmanlaşın!

 

4- Para konusunda yaratıcı olun

fare-kapani-para

Yeni başlayan işletmeler finanse edilmek için yatırımcılardan, banka kredilerinden ya da risk sermayesinden daha fazla seçeneğe sahiptir. Birincisi, başlangıç için tam olarak ne kadar sermayeye ihtiyaç duyduğunuzu gösteren stratejik bir pazar araştırması geliştirin. Sonra, markanızı tanıtmak için sosyal medyayı kullanın.

İlginizi çekebilir: Yaratıcı İş Fikirleri

 

5- Yarın değil, bugün başlayın

başarılı girişimci olmak

Eskilerin değimiyle, hayat bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Başarının hemen gelmeyeceğini anlamak gerekir. 10.000 saati doldurmak için bir süre gereklidir, bu yüzden tutku projeniz üzerinde yoğunlaşmaya hemen başlamalısınız. Neyin işe yaradığını (ya da yaramadığını) belirleyerek hayal projenizi karlı sonuçları olan bir iş modeline çevirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İşleri Ertelemekten Kurtulmanın Yolları

Sabır ve beceri ile, siz de tutku projenizi bulabilir ve kara dönüştürebilirsiniz ve bundan dolayı daha mutlu olabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir

Hobinizden Para Kazanmanın Yolları
Tutkunuzu Nasıl Başarılı Bir İşe Dönüştürürsünüz?
Irmak Sueri CORA
Irmak Sueri CORAhttps://www.linkedin.com/in/irmak-sueri-cora-3a750369/
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar