Zengin Olmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 100 binin üzerinde milyoner bulunuyor. Tabii bu resmiyet kazanabilmiş sayı. Bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin edilmekte.

Kısacası, günümüzde zengin olmak hayal değil. Eğer bu uğurda fedakarlıklar ve değişiklikler yapmayı göze alıyorsanız kesinlikle mümkün. İşte sizlere zengin olma yolunda bilmeniz ve hayatınıza uyarlamanız gereken tavsiyeler:

 

1.Çok çalışmak, yetenekli olmaktan daha üstündür.

cok-degil-akillica-calismak

”Yetenek sudan ucuzdur. Yetenekli bireyi başarılı bireyden ayıran şey sıkı çalışmadır.” — Stephen King.

Bunun kestirme bir yolu yok. Eğer çok çalışmaya niyetiniz yoksa kendi çabalarınızla zengin olamazsınız. Şansın size yardımcı olması için de çalışmak şarttır, en azından o serveti korumak için bile çalışmak gerekir. ( Lotoyu kazananların yüzde 44’ü kazandığı parayı ilk beş yıl içinde tüketiyor, çünkü parayı ellerinde tutabilmek için çok çalışmaları gerektiğini fark edemiyorlar.)

Başarılı iş adamlarının ”doğuştan” girişimci olduğuna dair yaygın olan yanlış bir kanı var. Bu gerçeğin ötesine geçemez. En başarılı zengin girişimciler devamlı olarak rekabeti sürdürenlerdir.

Mutlaka okuyun: Az Çalışarak Çok Para Kazanmak Mümkün mü?

 

2.Tutkularınız size motivasyon versin.

Yeni bir girişim için tutkunuzun olması

” Bir insan sonsuz heyecan duyduğu her konuda başarılı olabilir.” diyor Charles M. Schwab.

Zenginler neye karşı tutkulu olduklarını bilirler ve tutkularının peşinden koşmaktan çekinmezler. Çünkü tutkularıyla ilgili alanlara yönelirler, böylelikle kendi kendilerini teşvik etme imkanları olur. Elbette bazı zenginleri yalnızca finansal başarı motive eder, ancak en kötü zamanlarda bile tüm zorluklar ve engellerden bir çıkış yolu bulurlar.

Mutlaka okuyun: Tutkunuzu Kara Dönüştürmenin 5 Yolu

 

3.Gelir kaynaklarınızı çeşitlendirin.

coklu-gelir-akisi-yaratmak

Zenginler tutkuları doğrultusunda çalışıyor olsa da, tüm kaynaklarını aynı işe yatırmamak gerektiğini iyi bilirler. Riski dağıtmak adına zenginlerin çok çeşitli gelir kaynağı bulunur.

Mutlaka okuyun: Neden Birden Çok İş Kurmalısınız?

 

4.Öğrenmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin.

yilda-100-kitap-okumanin-sirri

Zenginler öğrenmekten asla vazgeçmez.Arşatırmalara göre, zenginlerin yüzde 85’i ayda iki veya daha fazla kitap okuyor. Ve bunlar öyle gelişigüzel kitaplar değil, psikoloji, iş, bilim, liderlik ve ilham veren biyografiler gibi kişisel gelişim sağlayan türde kitaplar oluyor.

Mark Zuckerberg 2015 yılında, takipçilerin her ay 2 kitap okuyarak Facebook sayfası üzerinde tartıştığı “A Year of Books” adında bir online kitap klubü kurdu.

Okuma alışkanlıklarına ek olarak zenginlerin yüzde 63’ü seyahatleri sırasında sesli kitap dinleyerek öğrenme süreçlerini devam ettiriyorlar.

21.yüzyılda ucuz veya ücretsiz online eğitime kolayca erişebiliyoruz ve bu yüzden bilgi eksikliği artık bir mazaret olamaz.

Mutlaka okuyun: Yılda 100 Kitap Okumanın Sırrı

 

5.Kaynaklarınızı başarılı insanlara yatırın.

basarili-insanlar

Gelir sağlayan mal veya mülklere para yatırmak elbette mantıklıdır, ama bundan daha da önemlisi vaktinizi, enerjinizi ve ilginizi başarılı insanlara yatırmaktır.

Hayran olduğunuz bir milyonere öğle yemeği ısmarlamayı teklif edin, başarılı insanların sizi tanıyabileceği yönetici gruplarına katılın, başarılı insanların sorunlarına yardımcı olmak için gönüllü olun. Birçok farklı çevrede bulunun ve başkaları için önem arz eden şeyleri başarmalarına yardım edin.

”Başarılı olmanın en iyi ve en hızlı yolu, başkalarının başarıya ulaşmasına yardım etmektir.” Napoleon Hill

Mutlaka okuyun: Başarılı İnsanların Ortak Özellikleri

 

6.Bir akıl hocası bulun.

akilli-olmak

Danışmalığın bir çok türü vardır ama özetle akıl hocası, hedeflerinize ulaşmada size rehberlik edebilecek sizden daha tecrübeli ve bilgili bir kimsedir. İşe yeni başlarken yapacağınız hatalar size pahalıya patlayabilir. İşte bu noktada bir akıl hocasına sahip olmanın önemi büyük. Büyük akıl hocaları size yalnızca öngörü sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yorumlarıyla size destek ve teşvik sağlar. Zenginlerin yüzde 93’ünün akıl hocalarına başvurması süpriz olmasa gerek.

Mutlaka okuyun: Doğru Akıl Hocasını Bulmak İsteyenlere

 

7. Psikolojik ve fiziksel nitelikleri örnek alın.

basarili-bir-isadami-olmak

Zenginler, daha az kazanan insanlara göre farklı davranışlar sergiler. Daha farklı düşünür ve hisseder. Onların beden dilini gözlemleyin, konuşma tarzlarını dinleyin ve hangi değerlere tutunduklarını düşünün.

Geçimini sağlamaya çalışan ortalama insanlara kıyasla zenginler daha dirençli ve esnek olmaya eğilimlidirler. Kolay pes etmezler; tatmini erteleyebilirler ve daima yeni fırsatlar bumak üzere gözlerini dört açarlar.

Bir zenginin nasıl düşündüğünü, ne hissetiğini ve nasıl davrandığını anlamanın birkaç yolu var. Zenginlerle doğrudan ve yüz yüze iletişim kurulabilecek toplantılar, bir telefon görüşmesi veya e-posta, her zaman işe yarar. Eğer bu şekilde doğrudan bir erişiminiz yoksa bile yine de bir insanla ilgili, yazdığı kitaplar aracılığıyla ve sosyal medyadaki paylaşımları ile aktiviteleri takip ederek birçok şey öğrenebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Orta sınıf ve zengin insanlar arasındaki 10 fark

 

8.Net hedefler belirleyin.

basarili-olmak

”Eğer nereye gideceğinizi bilmiyorsanız, kendinizi başka bir yerde bulursunuz.” — Yogi Berra

Zenginlerin odağında net hedefleri ve öncelikleri bulunur. Ne zaman ne yapılması gerektiğini bilirler. Başkalarına kıyasla, hedeflerini gerçekleştirmek üzere fazladan yol katetmeye daha heveslidirler. Yalnızca sıkı çalışmakla kalmaz, ayrıca davranışlarının onları hedeflerine ne kadar yaklaştırdığı veya gayelerinden ne kadar uzaklaştırdığı üzerine düşünmeye de mesai harcarlar.

 

9.Zaman yönetimini önemseyin.

yatirim-zamani

Eğer vaktinizi kontrol edemiyorsanız üzülerek belirtiyoruz: Zengin olamazsınız! Zaman konusuna gelince, dünya üzerindeki her insan bu bakımdan tamamen eşit sayılır. Zengin olsanız da olmasanız da bir günde yalnızca 24 saat var. Bu vakitte neler yaptığınız, sizin başarı seviyenizi belirler.

Yapılacak çok fazla iş olduğundan dolayı zenginler günlerini iyi planlarlar. Kimisi gündelik olarak yapılacaklar listesi tutarken bazıları o gün içindeki önceliklerine odaklanır. Sizin işinize yarayan bir yöntem bulun ve ona sadık kalın.

Mutlaka okuyun: Zamanı yönetmek için ipuçları

 

10.Başarısızlığı kabullenmeyi öğrenin ve azimli olun.

basarisiz-bir-girisimden-cikartilan-dersler

“Başarısız olmadım. Sadece işe yaramayan 10,000 durumla karşılaştım.” — Thomas A. Edison

Zenginlerin hayallerine olan inancı büyüktür. Bu sayede kimsenin onlara inanmadığı zamanlarda bile olumlu olabilirler ve pes etmezler.

Zenginler hata yapmanın da büyümenin bir parçası olduğunu fark ederler; başarısızlık çok değerli tecrübeler edinebileceğiniz harika bir öğretmendir. Milyonerler, daha düşük gelirli insanlar gibi başarısız olmaktan korkmazlar. İhtiyaçları olduğunda yardım istemekten ve soru sormaktan çekinmezler.

Mutlaka okuyun: Başarısızlığı kabul etmenin ve ilerlemenin 6 yolu

Irmak Sueri CORA

Yazar : Irmak Sueri CORA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir