Çarşamba, Aralık 11, 2024

Havayolu Şirketi Kurmak

Havayolu firması kurmayı düşünen girişimciler, bu sektörün zorluklarını anlamak için yüksek hasılatların arkasında yatanlara bakmalılar. Madalyonun bir de öbür yüzü var. ‘Havacılık Haftası’nda yapılan bir araştırma küresel bazda önde gelen havayolu şirketlerine dair güzel haberler yayınlandı. Örneğin Lufthansa AG 33.9 milyar dolar, Air Canada 10.3 milyar dolar,Delta Airlines 18.9 milyar dolar ve Türk Hava Yolları 9.2 milyar dolar gelir elde etmişler. Havayolu firması yöneticiler ve yönetim kurulu üyeleri bu gelirleri elde etmek için çabalarken, istihdama yönelik sorunlar, yerel taşıyıcılarla rekabet ve yükselen benzin maliyetleriyle başa çıkmak zorunda kaldılar. Sizin, bir havayolu sahibi olmaya dair hırsınız, yüksek maliyetler ve başlangıçtaki sermayenizin hızla elinizden yok olmasıyla kırılabilir. Ama buna karşı hazırlıklı olmalısınız.

 

Havayolu şirketi kurmak ve marka oluşturmak için talimatlar

1) Bu işe büyük sermaye yatırmadan evvel, gelecekteki mali yapı, teknoloji ve havayolu endüstrisindeki tüketici talebine yönelik ciddi bilgi edinmelisiniz. Boeing’in 2027’de piyasanın görünümüne dair yaptığı çalışma, yeni uçak siparişleri, müşteri talebi ve yeni teknolojilere dair bilgiler içeriyor. Bu projeksiyonlar sizin, kiralama, bölgesel ya da uluslar arası olmak üzere havayolu şirketlerinden hangi modelin sizin için doğru iş fırsatı olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir.

2) Havayolu firması kurma işine girişmeden önce aylarca bilgi toplamalı ve iş planınızın içeriğini geliştirmelisiniz. İş planınızda, firmanızın ismi, logosu, görev listesiniz ve uzun dönem hedefleriniz ilk bölümü oluşturmalı. Kalan bölümler, başlangıç maliyetlerine, beklenen masraflara ve yatırımcıları etkilemek için firmanızın coğrafi olarak limitlerine ışık tutmalı.

3) İlk etaptaki yatırım sermayesini bulmaya çalışmadan evvel, iş planınızla özet satış sunumunuzu birleştirin. Sunumunuz, bulanık iş hedeflerinizden ziyade kar beklentilerinize, bilet fiyatlandırma politikanıza ve diğer önemli finansal bilgilere vurgu yapmalı. Dostlarınızdan ve iş arkadaşlarınızdan zor ve zahmetli şekilde alınan yatırım sermayelerinin ardından, havayolu firmanızın yatırımını güvenceye almak için bir girişim sermayesi firması ile görüşme ayarlayın. Bireysel varlıklarınız ve yatırım sermayesi arasındaki boşluğu, yerel bir banka tarafından güvenceye alınan ticari kredilerle doldurun.

4) Uçaklarınızı edinmeden önce bir hava alanında yer kiralamanız gerekiyor. Eğer inşa etmeniz ya da var olan hangarı büyütmeniz gerekiyorsa, hava alanı yetkililerinden aylarca öncesinden inşaata başlamadan evvel izin almanız gerekir.

5) Hava yolu taşıma sertifikası alabilmek için gerekli tüm aşamaları geçerek başvuru sürecini tamamlayın. Güvenlik ile ilgili alınması gereken önlemler ve sertifikalar da mevcut. Uçakların bakım süreci planları ve uçakların uçuşa elverişlilik durumları eğer pozitif ise bu sertifikalar için izin alabilirsiniz. Taşıma başvurusunun tamamlanması aylar süreceğinden, başlangıç için fon aramaya başladığınız vakit başvurularınızı da yapmalısınız ki o süreç de bir taraftan yürüsün.

6) Havayolu firmanızı hukuk davalarına ve finansal zararlara karşı , işinde uzman bir firma tarafından sigortalatın. Havayolu sigortaları, tam zamanlı çalışanların tazminatlarından, kaza durumunda ve mücbir sebeplerle kiralanan hava alanı ekipmanların zarar görmesine kadar pek çok şeyi kapsıyor.

7) Kiralama firmalarıyla yolcular için en uygun uçakların kiralanması için görüşmeler yapmalısınız. Hatta uçak üreten firmaların tesislerine yolculuk yaparak, kapasitelerini, avantajlı yönlerini ve cihazlarını inceleyin. Satış temsilcinizden, kiralamaktan ziyade kendi uçağınız olabilmesi için hangi fırsatların olduğunu ve yatırımınıza daha fazla değer katabilmek için uçakların bakım şartlarını öğrenin.

8 ) Uçağın yakıtı için bir enerji firmasıyla anlaşıp en uygun servisi alarak uçaklarınızı havada tutmaya çalışmanın yollarını aramalısınız. Rafineri yakınlarındaki yerel ve bölgesel yakıt firmalarından hangisi size en uygun fiyatı verecek araştırmalısınız.

9) İşinde uzman kalifiye pilotları, mekanikçileri ve diğer personeli ilk uçuşunuzdan aylar önce işe almalısınız. Pilotlarınızda güncel Uçuş sertifikası olmalı ve birçok farklı uçak çeşitlerini tecrübe etmiş olmalı. Uçuş teknisyenleri ve personelinin uçak filonuza, gerçek uçuşların başlamasından evvel alışmaları gerekli, bu yüzden daha öncesinden adaptasyon uçuşları düzenlemelisiniz. Onların da ilk olarak yolcusuz uçmaları gerekiyor.

10) En son ay yapılacak hazırlıklarda bagajları taşıyan görevliler ve bilet işlemleri için gişede çalışacak personelin seçimine yönelik ilanlar vermelisiniz. Bilet kesme, uçuş takviminin ayarlanması ve müşterilere hizmet noktasında firmanın felsefesini yeni işe aldığınız tüm elemanlara, şirket genelinde bir oryantasyon eğitimi düzenleyerek aktarın. Her uçuşta, yolcuların güvenliğinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparken, diğer yandan uçağa binerken karşılama yapacak personelin dağılımını da yapmalısınız.

11) Bilet basmak için yazıcılar, bavullar için etiketler ve tartı gibi diğer ekipmanların eksiksiz şekilde tamamlanmasını sağlayın. Bölgenizdeki yetkili birime danışarak, ağırlık ve ölçü birimleri konusunda tartısının kalibresinin teyidini alarak standartlara uygun olmasını sağlamalısınız. Firmanız açılmadan evvel, bilet konusunda anlaştığınız acentanızın, manuel olarak, geri ödemeden tutun, e-bilet ve uçağa biniş süreçlerinin hepsinde pratik yapması gerekiyor.

12) Pilotlarınızla birlikte bir toplantı yaparak, belirlediğiniz her uçuş rotası için Yetkili birimin sunduğu uçuş planlarını da tamamlayın. Her uçuşun, ilgili birime, rakım, rota, hız ve varış limanını içeren bilgilerle kayıt edilmesi gerekmektedir. Her uçuş planının kopyalarını saklayın ve rota düzenlemesi durumunda, her ay planlarınızı gözden geçirin.

Büyük yatırım yapmak isteyenlere özel büyük sermayeli işleri ve yatırım alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar