Çanta Dükkanı Açmak

Kadınlar vazgeçilmez eşyalarını yanlarında taşımak için çanta kullanırlar. Bu da çantayı en vazgeçilmez yapar. Bir kadın için çantası hayati öneme sahiptir. Eğer kadınlar için bir önem sıralaması yapacak olursak önce çanta ardından yeme ve içme gelir. Hal böyle olunca çanta dükkanı açmak oldukça cazip bir yatırım olmaktadır.

Toptancı veya satıcı olarak kendi çanta dükkanınızı açabilirsiniz. Toptancı olduğunuzda çeşitli giyim mağazalarına veya içinde her şeyin satıldığı büyük mağazalara çantalarınızı satabilirsiniz. Satıcı olarak internet üzerinden veya kataloglar yardımıyla ürünlerinizi satabilirsiniz. Sonuçta ya kendi çanta ve cüzdanlarınızı tasarlayacaksınız yada imalatçılardan veya toptancılardan satın alacaksınız. Hangi seçeneği sizin için uygunsa işletmenizi ona göre açın.

 

Çanta dükkanı nasıl açılır?

1- Çanta ve cüzdan dükkanınız için isim bulun. Akılda kalıcı ve işletmenizin tarzını yansıtıcı olmasına özen gösterin.

2- Bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak gerekli olan ruhsat ve izinleri alın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına bakarak gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

3- Hangi markaların çantalarını ve cüzdanlarını satacağınıza karar verin. Diğer çanta firmalarının hangi ürünleri sattıklarını ve ne kadara sattıklarını araştırın. Hem toptancıları hem de perakendecileri araştırın.

4- Çantalarınızı kendiniz üretemeyecekseniz çanta ve cüzdanları almak için toptancılar veya imalatçılar bulun. Bu firmaları internetten bulabilirsiniz.

5- Toptancıları ve imalatçıları arayın. Drop-shipping hizmetleri var mı yoksa ürünleri direk size mi gönderiyorlar öğrenin. Drop shipping satıcının ürünleri stoklamadan satışa sunduğu iş modelidir. Satıcı bu sistemde alıcıları buluyor, ürünün postalanacağı adresi ve ürün bedelini müşteriden öğreniyor, ürünün ücretini ve postalanacağı adresi ise doğrudan tedarikçisine gönderiyor. Sizin birim kazancınız ise ürünü satın aldığınız fiyat ile sattığınız fiyat arasındaki fark oluyor. Toptancı veya imalatçılarınızı sınırlandırmaya çalışın ki sipariş süreciniz kolaylaşsın. Ürünleri düşük birim fiyatlarıyla verecek olan firmaları tercih edin.

6- Çanta ve cüzdan dükkanınız için bir internet sitesi tasarlayın veya bunu sizin adınıza yapması için bir web tasarımcı ile anlaşın. Ürünlerin fotoğraflarını çekin ve internet sitenize koyun. İnternet sitenize koyduğunuz çanta ve cüzdanların ürün açıklamalarını da ekleyin. Ya toptan fiyatlarınızı koyun yada perakende fiyatlarınızı. Satıcılar veya müşteriler hedef kitleniz kimse ona göre fiyatlarınızı belirtin.

7- Daha fazla müşteriyi etkileyebilmek için online reklam verin.

8- Çevrenizdeki toptancıları ve satıcıları ziyaret edin. Firma sahiplerine katalogunuzda yer alan ürünlerinizi gösterin. Çantalarınızı ve cüzdanlarınızı satmayı deneyin. Satış yapamadığınız toptancıların veya perakendecilerin temsilcilerine kartvizitlerinizi ve broşürlerinizi bırakın. Yerel satıcılara ve toptancılara ne kadar çok çanta ve cüzdan satarsanız sizin için o kadar iyi olur.

9- Toptancı ve satıcılar için hazırlanan ticari dergilere reklamlar verin. Eğer toptan satış yerine perakende satış yapacaksanız tüketiciler için olan moda dergilerine reklamlar verin. Müşterileri dükkânınıza çekebilmek için bu reklamları sürekli hale getirin. İnsanlar ürünlerinizle ilgili daha fazla bilgi almak istediklerinde satış mektubu, broşür, fiyat listesi ve sipariş formu gönderin. İlanlarınıza internet sitenizin adresini eklemeyi unutmayın.

10- Müşteriler internet sitenizden veya e-mail aracılığıyla sipariş verdiği zaman tedarikçinizden ürünleri isteyin. Üzerinde müşterilerin isimleri ve adreslerinin yazılı olduğu etiketler hazırlayın ve daha sonra sevkiyat kutularına koyarak müşterilerinize gönderin. Eğer drop-shipping sistemini kullanıyorsanız firmaya müşterilerin bilgilerini verin ve ürünlerin toptan maliyetlerini ödeyin.

 

Çanta dükkanı açmak için gerekenler

Toptancı veya imalatçılar

Ürünler

Ticari banka hesabı

İnternet sitesi

Dijital fotoğraf makinesi

Kartvizitler

Kataloglar

Satış mektubu

Broşürler

Fiyat listesi

Sipariş formları

Sevkiyat etiketleri

Sevkiyat kutuları

 

İpuçları

Hedef kitleniz doğrultusunda ilgili perakendecilerle ve toptancılarla veya müşterilerle olan ilişkilerinizi devam ettirin. Daha fazla sipariş alabilmek için her ay satış mektupları ve broşürler gönderin. İndirimler uygulayın veya yeni ürünleriniz için özel kampanyalar yapın.

 

Çanta dükkanı açma maliyeti

Çanta dükkanı açmak için ortalama 10 bin TL yeterli olmaktadır. Ancak dükkanınızın konumuna, büyüklüğüne ve dükkanınızdaki ürün çeşidine göre değişkenlik gösterecektir.

 

Çanta dükkanı açmak karlı mı?

Çanta dükkanı açmak son derece karlı bir iştir. Çantacılar ürünlerini oldukça ucuz fiyatlara alıp yüksek fiyatlara satmaktadırlar. Toptancıdan 10 TL’ye alınan bir çanta 50 TL’ye kadar alıcı bulabilmektedir.

Az sermayeli ve en karlı işleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir