Zengin ve ünlü insanların şaşırtıcı uyku alışkanlıkları

Thomas Edison uykunun zaman kaybı olduğunu düşünürdü ve uzun saatler uyumak yerine güçlendirici şekerlemeleri tercih ederdi. Leonardo da Vinci’de bu şekilde düşünürdü. Nikola Tesla ise her gece sadece 2 saat uyuklardı. Belki de çılgınlıklarının ve başarılarının sebebi az uyumalarıydı. Belki de bizim bilmediğimiz bir şeyi biliyorlardı. Sonuçta dahilerdi.

Birçoğumuz en az 8 saat uyumamız gerektiğini düşünürken, başarılı ve ünlü insanların birçoğu minimal düzeyde uyuyor. Örneğin Donald Trump az uyuyan elitlerden biri. Gayrimenkul imparatoru milyarder, geceleri 3 ila 4 saat arası uyuyor ve bu sayede rekabet avantajı kazandığını söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ise gece 01:00’de uykuya dalıyor ve sabah 07:00’de kalkıyor. Birleşik Krallığın eski başbakanı Winston Churchill Parlamento Binasına koyduğu yatakla biliniyordu ve şekerlemelerin zeka geliştirici gücünün Britanya Savaşı’ndaki başarısına katkısı olduğuna inanıyordu.

Makalenin devamını okuyarak başarılı ve ünlü insanların uyku alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

Winston Churchill

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-1

Churchill için şekerleme yapmak çok önemliydi. Parlamento Binasında bir yatağı vardı ve şekerlemelerin Britanya Savaşı’ndaki başarısına katkısı olduğuna inanıyordu.

 

Nikola Tesla

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-2

Tesla’nın garip uyku düzeni 25 yaşındayken ağır sinir bozukluğu yaşamasına neden olmuştu. Duygularına hakim olmayı başardı ve sonraki 38 yıl boyunca çalışmalarına başarılı bir şekilde devam etti.

 

Thomas Edison

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-3

Edison uykunun zaman kaybı olduğunu düşünüyordu ve uyku süresini mümkün olduğunca kısaltmaya çalışıyordu. Da Vinci uykusu olarak bilinen polyphasic uyku sisteminden faydalanıyordu.

 

Leonardo Da Vinci

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-4

Leonardo Da Vinci, Uberman uyku döngüsü olarak bilinen süper adam uyku sistemini takip ediyordu. Bu uyku sistemine göre her 4 saatte bir 20 dakika kestiriyordu.

 

Wolfgang Mozart

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-5

Mozart gece 01:00’e kadar beste yapıyordu ve sadece beş saat uyuyordu. Sabah 06:00’da kalkıyordu ve gün boyunca beste yapmaya devam ediyordu.

 

Richard Branson

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-6

Branson her gece 6 saatten fazla uyumuyor ve iyi bir başlangıç yapmak için her sabah 5’te kalkmaya gayret ediyor. Her sabah spor yapıyor ve ailesi ile vakit geçiriyor.

 

Sigmund Freud

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-7

Freud büyük dozlarda ilaç alarak kendi kendini tedavi ediyordu ve sadece 6 saat uyuyordu. Diğer yandan çok fazla sigara tükettiği için kanser oldu ve tedavi sürecinde 33 ameliyat geçirdi.

 

Barack Obama

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-8

Obama çok uzun saatler uyumuyor ancak uyuduğu sürenin de değerini biliyor. Beyaz Saray’daki yardımcıları, Obama’yı krizin önem derecesine göre uyandırıyorlar.

 

Voltaire

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-12

Voltaire, her gece düzenli olarak sadece 4 saat uyuyordu ve Balzac gibi o da bir kahve bağımlısıydı. Söylentilere göre her gün 40 fincan kahve tüketiyordu.

 

Donald Trump

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-9

Trump, rakiplerine göre daha avantajlı bir durumda olmak için sadece 3 saat uyuyor. Trump, daha fazla uyuyan birinin rekabet edebileceğine inanmıyor.

 

Margaret Thatcher

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-10

Thatcher geceleri sadece 4 saat uyuması ile ün yapmış bir siyasetçidir. Bu alışkanlığı halefi John Major ile problemler yaşamasına neden olmuştur.

 

Benjamin Franklin

zengin-ve-unlu-insanlarin-uyku-aliskanliklari-11

Franklin erken kalkmanın önemini savunan bir insandı ve uyku ile ilgili düşüncelerini şu cümle ile dile getirmişti: ” Erken yatmak ve erken kalkmak, bir adamı sağlıklı, zengin ve akıllı yapar”.

 

İlginizi çekebilir

Erken kalkmak hayatımı nasıl değiştirdi?
Sabahları daha erken kalkmanın 5 yolu

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir