Ne Üretebilirim Diyenlere 118 Karlı Üretim ve İmalat Fikirleri

Bir imalat şirketi açmayı mı düşünüyorsunuz? Cevabınız evetse, işte karşınızda düşük bütçeyle yüksek kar getirebilecek 118 ürün fikri!

Bir ulusun ekonomisini ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de imalat sektörü. Bugün, sanayileşme sürecini tamamlamış, gelişmiş veya ticari canlılığa sahip olduğu kabul edilen tüm ülkeler imalat sektörünün nimetlerinden aktif olarak yararlanmaktalar. Eşyaların, ekipmanların, kimyasalların, makinelerin ve sayamayacağımız nice malzemenin üretim süreci  düşünüldüğünde, imalat sektörünün ticaretin bütününü kapsayacak denli geniş bir alana yayılmasına şaşmamak gerek.

Gerçek şu ki, aklınıza gelebilecek her türlü sanayi verimli bir biçimde faaliyet gösterebilmesini bu sektöre borçlu. Örneğin, tıp veya sağlık endüstrisi kullandığı pek çok malzeme, ekipman veya araç gereçlerin üretimi için imalat sektörüne güveniyor. Aynı şekilde tarım endüstrisi de sektörün olmazsa olmazı makineler, kimyasal ilaçlar ile araç gereçlerin üretiminde imalat sektörüne sırtını dayamış durumda.

Hemen belirtelim, bu sektörde yer edinmek istiyorsanız küçük ölçeklerle işe başlamak gibi bir şansınız da var(makine aksamı üretimi, ev yapımı malzemeler vb.)Elbette ki orta ölçekte bir işletmeyle sektöre atılmayıseçebilir, zamanla işletmenizi büyütüp daha büyük ticari faaliyetlere girişebilirsiniz.

Büyük çaplı imalat işletmeleri yoğun sermayelidir, ancak eğer pazarınızı doğru belirler veya pazarlama oranı yüksek ürünleri tercih edebilirseniz, sektördeki rakiplerinize yetişmekte çok da zorlanmayacaksınız demektir.

Yazımzda küçük üretim işlerinden büyük sermayeli imalatlara kadar her alan için fikir bulabileceksiniz. Hadi başlayalım:


Küçük Sermayeyle Nasıl Üretim Yapılır?

İmal etmek istediğiniz ürünü seçtiyseniz bir adım daha ileri gitmenin tam zamanı. Biraz da ürününüzü en düşük bütçeyle üretmenin yollarını konuşalım.

Siz de ürününüzün rekabetçi bir fiyatı olmasını mı istiyorsunuz? O halde denizaşırı üretime var mısınız? Çin’e ne dersiniz? Peki, fabrikayı nereden bulacaksınız? Ya konum, işçiler ve yönetim işleri ne olacak? Araştırmaya ilk nereden başlamalısınız? Aynı soruları milyon dolarlık bir üretim firmasının kurucusu  Ahmet Bey de kendisine sordu. Kendisini Çin’de imalata sürükleyen bu süreç boyunca bakalım neler öğrenmiş:


1. Bağlantılarınızı tedarikçiniz olarak değil ortağınız olarak tanımlayın.

Şirketler Çinli imalatçıları ne yapmaları gerektiğini tane tane anlatacakları bir varlık olarak görüyorlar. İşin aslı şu ki, bu kişiler senelerdir bu işin içinde ve ne yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. Bizim için bulunmaz nimet olan şey ise onların yıllardır biriktirdiği bu deneyimden yararlanma şansı bulacak olmamız. Bu nedenle onlara ortağınız gibi davranın, çünkü onlar bir işten kazançlı çıkarsa bu sizin de kazançlı çıkacağınız anlamına  geliyor.



2. Çin’e bizzat gidin.

Çin’de iş hayatına atılmada ilişkilerin önemi hat safhada. Ülkeye bizzat yapacağınız bir ziyaretle hem ilişkileri geliştirebilir, hem de ürünlerinizin nasıl bir ortamda üretileceğini gözlerinizle görme imkanı bulabilirsiniz. Ahmet Bey’in ziyaret ettiği fabrikalardan birinde kümes hayvanları ve çiftlik hayvanları ortalıkta dört dönüyormuş! Kendi ayaklarıyla Çin’e gitmese asla öğrenemeyeceği bir gerçek bu. Şahsen orada bulunmak aynı zamanda hataları yakalamanıza da olanak tanıyor. Örneğin, Ahmet Bey işçilerin paketlemede yanlışlık yaptıklarını fark ediyor: “Seri üretim hattında gezintiye çıkmışken birden gözüme çarpıverdi. İşçiler yanlış renkli ürünleri yanlış kutulara koyup paketleme yapıyordu. Bunu fark etmeseydim yaşanabilecek felaketi hayal dahi edemiyorum!”

Mutlaka okuyun: Doğrudan Çin’deki fabrikalardan ürün alıp satmak


3. Fikri mülkiyetinizi koruyun.

Çinliler başkalarının yaptıklarını taklit etmede son derece yetenekliler. Ürün kimliğinizi korumak, tedarik zincirini kırıp tek bir ortağa bağlı kalmaya mahkum olduğunuz bu düzeni yıkmanızı sağlayabilir. Ahmet Bey’in anlattığına göre durumun kendi firması için anlamı şu; elektronik, plastik ve metallerin her birini farklı bir fabrikadan alıp bir araya getirilmeleri için bambaşka bir yere yollamak. Böylelikle hiçbir fabrika son ürünün ne olduğunu bilemiyor, dolayısıyla da ürünü kopyalayamıyor.


4.Çinli bir bağlantı bulun.

Bir şehrin size sunacaklarını bilen biriyle çalışmak size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda farklı şirketler bulmanıza yardımcı olur ve nasıl ilerlemeniz gerektiği hakkında tavsiye verir. Bu tarz bir insan bulmak istiyorsanız ülkenizdeki diğer şirketlere sorup onlardan isim isteyebilirsiniz. Ahmet Bey için bu şart bir nebze daha kolay sağlanmış, fiziki ürünler üreten birkaç yatırımcısı varmış ve bu kişiler onu bağlantılarıyla tanıştırınca işler halloluvermiş.


5.İşlerin rayına oturması için birkaç aylık bir sürece ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Sabırlı olun.

Son olarak Ahmet Bey: “Çalışmak istediğimiz iş ortağına karar verebilmek yaklaşık altı yedi ayımızı aldı. İlk birkaç ayda bir sürü insanla konuştuk ve farklı şirket yetkilileriyle tanıştık. Kimle çalışacağımıza karar verdikten sonra kalan üç dört ayı da ürünün imalat sürecine ayırdık” diyor.

Mutlaka okuyun: Üretim Maliyeti Nedir? Nasıl Düşürülür?

İmalat sektörüyle ilgili araştırma yapmak gerçekten de iyi bir fikir. Ancak, işletmenizi açmak ve başarılı bir biçimde işletmek için belli noktalara özen göstermenizde fayda var. İmalat sektörüne atılmanın hafife alınmayacak bir iş olduğunu da kabul etmeniz gerekiyor. Bir kere, başlangıç fonuna duyacağınız ihtiyaç belli. Bu noktada kaynaklarınızı nereden ve nasıl toplayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Banka kredisiyle mi, birikiminizle mi yoksa melek yatırımcılar sayesinde mi masraflarınızı karşılayacaksınız? Karar sizin. Ülkenizde veya Çin’de olması fark etmez, parlak bir gelecek bir adim ötenizde olabilir.


 “Üretim Yapmak İstiyorum Ne Üretebilirim?” Diyenlere En Karlı 118 Üretim Fikri:

1.Çocuk oyuncakları üretimi

Dünya üzerindeki her  çocuk, dilleri ya da renkleri ne olursa olsun fark etmeksizin oyuncaklara ilgi duyar. Bu da çocuk oyuncakları üretiminde  büyük bir pazar potansiyeli olduğunun açık bir göstergesi. Bu yüzden, kafanızda imalat sektörüne atılmak gibi bir düşünce varsa çocuk oyuncağı üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir. Diğer tüm işlerde olduğu gibi oyuncak işinde de pazara girmeyi bir başardınız mı, elde edeceğiniz kar son derece fazla.

Mutlaka okuyun: Birçok Yönüyle Oyuncak Sektörü ve Geleceği


2.Kağıt ve defter üretimi

Son zamanlarda ağaçları ve doğayı korumaya yönelik kampanyalar önem kazanmış durumda. İnsanlar kağıt kullanımını azaltmaya özen gösteriyor. Ancak tüm çabalara rağmen değişmeyen bir gerçek var: Kağıda duyulan ihtiyaç, dolayısıyla da kâğıt endüstrisi pazarının  gücü hiç azalmıyor.

Kağıt ve defter üretimi sektörünün etki alanı son derece geniş; çünkü insanlar okullarda, ofislerde hatta herhangi bir işin yürütüldüğü her türlü alanda kağıda ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden, ağaç kesme izni almakta zorlanmayacağınız bir ülkede yaşıyorsanız, kağıt ve defter imalatı işine yönelmeyi düşünebilirsiniz. Karlı bir yatırım olacaktır.


3.Ampul veya elektrik teçhizatı üretimi

Ampuller veya elektrik tesisat malzemeleri, medeniyetin ve elektriğin ulaşamadığı bölgeler hariç tüm binalarda kullanılıyor. Bu durum gösteriyor ki, elektrik ampulleri veya teçhizatı için küresel bir Pazar mevcut.

Ticarete atılıp alıcıları kolayca cezbedeceğiniz bir işe mi başlamak istiyorsunuz? O zaman elektrik lambaları veya elektrik teçhizatı üretimi konusunu bir düşünmenizi öneririz. Söz konusu sektörde rekabetin fazla olduğu doğru, ancak yaratıcı  ürünlere sahipseniz, Pazar payınızı  elde etmede zorluk yaşamayacaksınız demektir.


4.Mutfak eşyaları ve çatal bıçak takımı üretimi

Yemek insanların bir numaralı ihtiyacı.Dolayısıyla; çaydanlıklar, su ısıtıcıları, kızartma tavaları, çatal bıçak takımları ve diğer mutfak eşyaları evlerimizin, restoranların, otellerin veya okul kantinlerinin vazgeçilmezini oluşturuyor. Mutfak eşyaları hem yemeğin hazırlanma sürecinde hem de yemek esnasında kullanılabiliyor. Bu da, mutfak eşyaları veya çatal bıçak takımlarının oluşturacağı pazar piyasasının genişliğini kanıtlıyor.

İçerisinde ev eşyalarının veya çatal bıçak takımının bulunmadığı bir ev bulmanın imkânsız olduğu bir gerçek. Bu yüzden imalat sektörüne mutfak eşyası üretimiyle atılmak kulağa hiç de kötü bir fikir gibi gelmiyor.


5.İlaç üretimi

İmalat sektörüne ilgi duyanların atılmayı düşüneceği bir diğer sektör ise ilaç sanayi. Genel ilaçlardan tutun da muadil ilaçlara kadar üretebileceğiniz çok sayıda ilaç çeşidi mevcut. Ancak, unutmamanız gereken bir nokta var: İlaç imalatı sektörü belli düzenlemeleri gerektiriyor; bir ilaç fabrikası açabilmeniz için yasaların gerektirdiği izin veya lisans belgelerine sahip olmanız şart.

Mutlaka okuyun: Sağlık Sektörünün Geleceği Nasıl Olacak?


6.Halı veya kauçuk paspas üretimi

Halı veya kauçuk malzemeden üretilen paspas üretimi aslında büyük bir sektör; bu tarz bir işe atılıp bir fabrika açmayı planlıyorsanız, piyasadaki rakiplerinizi göz açıp kapayıncaya dekyakalamış  olacağınızdan emin olabilirsiniz.Bunu gerçekleştirebilmenin yolu ise  iyi bir pazarlama ve satış stratejisi uygulamaktan geçiyor. Detaylı bir pazar araştırması veya fizibilite(uygunluk) çalışması yapmalı, esaslı bir pazar mücadelesine hazır olup olmadığınızdan emin olmalısınız.


7.Plastik şişe üretimi

Yeme içme sektörü de kimya sektörü de belli başlı ürünleri paketlemede plastik şişelere ihtiyaç duyar. Su, içecekler veya diğer tüm kimyasal ürünler ancak düzgün paketlendiğinde satışa sunulabilir. Eğer iş açmayı düşündüğünüz bölgede yeme içme üzerine çalışan veya kimyasal ürün üretimi yapan fabrikalar var ise plastik şişe imalatı için pazar potansiyeli yüksek demektir; yani plastik şişe üretmek sizin için uygun bir iş alanı olabilir.


8.Gübre üretimi

Doğal veya suni gübre üretimi tarım sektörü için elzem bir ihtiyaç. Dolayısıyla, bu tarz bir iş için de geniş bir pazar mevcut. Tarımsal faaliyetlerin desteklenip teşvik edilmediği ülke neredeyse yok gibi, hal böyle olunca da dünya üzerindeki çoğu ülkede devletler ülkelerindeki çiftçiler için gübre üretimine destek sağlıyor.Amaç elbette ki insanları çiftçiliğe yönlendirmek.

Bu nedenle, imalat sektörüne atılma fikrini ciddi ciddi düşünüyorsanız, doğal veya suni gübre üretimi konusuna kafa yorabilirsiniz.Bu alanda işleri büyütmenin en pratik yolu devlet desteğini arkanıza almaktan geçiyor. Çünkü devletler bu tarz fabrikaların daimi müşterisi konumunda yer alıyor.

Mutlaka okuyun: Solucan Gübresi Üretimi


9.Kimyasal madde üretimi

Ben imalat işine girişmeye niyetliyim diyorsanız, düşünebileceğiniz bir diğer alan da kimyasal madde üretimi. Farklı amaçlar için kullanılan farklı pek çok kimyasal madde çeşidi var, bu nedenle yapmanız gereken ilk şey hangi tür kimyasal madde üretiminde uzmanlaşmak istediğinizi belirlemek.Seçeceğiniz madde türleri yıkama veya temizlikte kullanılabilir ya da yiyecekleri bozulmadan saklamaya yarayan bir ürün olabilir;ürününüzü pazarlayacağınız bir piyasa olduğu müddetçe hangisini seçerseniz seçin fark etmez.


10.Çivi, vida, cıvata üretimi

Çivi, vida veya cıvata gibi ürünler inşaat sektöründe, marangozlukta ve makine sanayiinde(otomotiv ve diğerleri) kullanılıyor. Eğer teknik konularda yeteneğiniz varsa veya bu alandaki masrafları karşılayacak sermayeye sahipseniz, bu tarz bir işe girişebilirsiniz. İşletmenizi yalnızca çevrenizdeki ev sanayine malzeme sağlamakla yetineceğiniz küçük ölçeklerde tutabileceğiniz gibi; geniş çapta hizmet veren ve çivi, vida, cıvata üreten büyük ölçekli bir fabrika kurmayı da düşünebilirsiniz.Unutmayın,büyük ölçekli bir fabrika işletmek size uluslar arası marketleri araştırıp keşfetme ayrıcalığını da tanıyacaktır.


11.Lastik üretimi

Lastikler arabalardan tutun da kamyonetlere, otomobillere, bisikletlere hatta yük kaldırma araçlarına kadar her türlü taşıtta kullanılıyor. Kullanım alanı son derece geniş ürünler arasında yer aldıkları gerçeği de ne denli geniş bir piyasaya hitap edeceğinizin kanıtı. Dünya üzerinde otomobilin kullanılmadığı bir şehri bulabilmenin imkansızlığı düşünüldüğünde, lastik üretip satmanın neden bu denli revaçta olduğunu anlamak zor olmuyor. Eğer imalat sektörüne atılım yapacaksanız, lastik fabrikası açmanın yollarını aramalısınız; yoğun sermaye gerektiren bir iş alanı olsa da harcadığınızın kat be kat fazlasını kazandırabilecek bir sektör.


12.El aletleri üretimi

Eğer teknik konulara yatkınsanız, düşünebileceğiniz bir diğer iş alanı da el aletleri üretimi olabilir. Çekiç, konserve açıcıları, pense, vida, zımba,makas,keski,şekillendirme aletleri,testere,ot biçme makineleri,bahçıvan makasları, anahtarlar ve diğer pek çok el aleti için ciddi anlamda büyük bir pazar mevcut. İşe atılmadan önce tam ve eksiksiz bir pazar araştırması ile fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olun. Son derece karlı bir ticari girişim olacağından emin olabilirsiniz.


13.Cep telefonu aksesuarları üretimi

Cep telefonu piyasası her geçen gün artan bir hızla yükseliyor, dolayısıyla cep telefonu aksesuarlarına duyulan ihtiyaç da aynı oranda artış gösteriyor. Kulaklık, Bluetooth cihazları, kılıf, batarya, şarj aletleri veya taşınabilir şarj cihazları gibi telefon aksesuarları için son derece geniş bir pazar mevcut.

İster Türkiye’de isterseniz dünyanın farklı bir şehrinde yaşıyor olun hiç fark etmez, düşünmeniz gereken işlerden biri de cep telefonu aksesuarları üretimi sektörü olmalı. Kar getirisi bir hayli yüksek olan sektör ürünleri için küresel bir pazar da bulunmakta.



14. Telefon Kılıfı üretimi

Cep telefonu kullanımının her geçen gün artmasıyla birlikte telefon kılıfı imalatı üzerinden kar elde etmek kaçınılmaz olmuştur. Üstelik koruyucu kılıf imalatına başlamak diğer aksesuarlara göre nispeten kolaydır. Tek tip bir kılıf belirleyip tasarımlarınızı talep üzerine baskı yöntemiyle oluşturabilir ve bu sayede risk seviyenizi minimumda tutabilirsiniz.  Bir diğer seçenek ise toptan alımla ürünleri ucuza kapatıp farklı fiyattan online olarak satışa sunmaktır.

Koruyucu kılıf pazar hacminin önümüzdeki birkaç yıl içinde 75,62 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Harika, değil mi?

Telefon koruyucu kılıflar genellikle bir toplumun düşünce biçimini ve sosyal veya kültürel tercihlerini/eğilimlerini yansıtabilir. Telefon kılıfı üreticisi olarak çok daha geniş bir müşteri tabanını işletmenize çekmek adına siz de bu tarz düşünce ve eğilimlerden yararlanmalı, ürün yelpazenizi her daim güncel tutmalısınız.

Unutmayın, giriş engeli düşük olan her sektörde olduğu gibi burada da kıyasıya bir rekabet sizi bekliyor olacak. Bu nedenle, müşterilerin zevk ve tercihlerini iyi analiz etmeli, kişiye özel tasarımlar sunmaya odaklanmalısınız.


15. Seramik fayans üretimi

Son zamanlarda seramikle kaplı evler halıyla kaplı olanlara oranla daha fazla rağbet  görüyor.Durum bu, çünkü seramikler hem uygun fiyatlarından ötürü rahatça satın alınabiliyor, hem de elde edilmeleri daha kolay. Tam da bu sebepten,ciddi anlamda büyük olarak nitelendirebileceğimiz bir piyasaya sahipler.

İmalat sektörüne seramik alanında bir işle atılabilmeniz mümkün. Ülkeniz sınırları içinde inşaat sektörü ile uğraşan insanlarla bağlantı kurmanın yanı sıra, diğer ülkelere seramik ihraç etmeyi de deneyebilirsiniz. Ne kadar karlı bir girişim olduğunu göreceksiniz.


16. Mermer üretimi

Seramik taşlar gibi mermer de zemin döşemesinde kullanılan malzemelerden, gördüğü talep ise bir hayli fazla. Öyle ki, günümüz zenginleri evlerini inşa ederken İtalya’dan getirttikleri mermer taşları kullanacak kadar ileri gittiler. Mermer seramiğe kıyasla daha pahalı olsa da, pazardaki gücünü yitirmiyor.


17. Çanta Üretimi

Çantalar da pazarın en çok rağbet gören ürünlerinden, tıpkı yukarıdaki maddelerde de söz ettiğimiz gibi içerisinde çantanın bulunmadığı evlere rastlamak neredeyse imkânsız. Çantaların birbirinden farklı şekil, boyut ve amaçlar uğruna üretildiğini söylemek mümkün. Okul çantaları, el çantaları, seyahat çantaları, alet çantaları kamera çantaları ve diğerleri gibi saymakla bitmez bir çeşitlilik söz konusu. Dolayısıyla, bu alanda yapacağınız ticari girişimin getireceği kar büyük olacaktır.


18. Dokunmatik Lamba üretimi

Bir diğer kayda değer imalat işi ise dokunmatik lamba üretimi yapan bir işletme açmak.Dokunmatik lambalar farklı boyut veya şekillerde üretilebildiğinden hem ev hem de ofis ortamları için kullanışlı olabiliyor.

Doğrusunu isterseniz, dokunmatik lambalar arabalar için de son derece gerekli. Ancak, en çok kim kullanıyor bunları derseniz güvenlik görevlilerinin büyük bir tüketici kitlesi oluşturduğunu söylememiz mümkün. Anlayacağınız,bu alandaki güçlü pazarın varlığı inkar edilemez. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise, imalat sürecine şarj edilebilir ve bataryalı dokunmatik lambaları dahil ettiğinizden emin olmak.


19. Şemsiye, yağmurluk ve yağmur botu üretimi

Yağmur yağdığında insanlar ilk iş şemsiyelerine sarılıyor. Elbette ki bunu yağmurluklar veya yağmur botları izliyor. Şu bir gerçek ki, ilkbahar her yıl düzenli olarak kapımızı çalıp beraberinde yağmurlu havayı getiriyor. Yağmurdan korunmanın yanı sıra şemsiyelerden güneşin kavurucu sıcağından kaçınmak için yararlanmak da mümkün. Bu da demek oluyor ki şemsiye, yağmurluk ve yağmur botları için her daim geniş bir pazar mevcut.

Bu yüzden, imalata atılmak isteyenler bu alana yönelmeyi tercih edebilirler. Mevsimsel bir işmiş gibi gözüktüğüne bakmayın, son derece karlı bir ticari girişim olacak bu.


20. Ayakkabı ve kemer üretimi

Lastik ayakkabı, deri ayakkabı, kemer gibi ürünler ile suni deri üretimi sektörü son derece büyük bir pazar potansiyeline sahip. Toplu üretime geçmeyi tercih edip ülke çapından ya da ülke dışından olası tüm müşterileri cezbetmeyi başarabilirsiniz. Erkek, kadın veya çocuklar için tasarladığınız ayakkabı, terlik ya da sandaletleri lastikten, deriden ya da suni deriden üretilebilirsiniz. Uygun malzemeyi seçmeden evvel, düzgün bir piyasa araştırması yaptığınızdan ve uygunluk durumunu araştırdığınızdan emin olun.

Mutlaka okuyun: Ayakkabı Sektörü Üretim Fikirleri


21. Müzik aleti üretimi

Bir diğer rağbet gören imalat sektörü işi ise müzik aletleri üretimi. Gitar, bateri takımı, trampet, saksafon, tef, piyano veya klavyeli çalgılar, keman ve diğer tüm müzik aletleri için pazarınız hazır. Yalnızca, kaliteli müzik aletleri ürettiğinizden ve onları satacak uygun pazarı bulduğunuzdan emin olmalısınız.


22. Kol ve duvar saati üretimi

Kol saati ve duvar saati işinde ün salmış önemli markaların varlığı dikkatleri kendi ürünleriniz üzerine çekmeyi başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Gerçeği söylemek gerekirse, kol veya duvar saati satın almak isteyen çoğu insan ürünün markasından çok güzelliği ve satın alınabilir fiyatta olmasıyla ilgileniyor. Bu nedenle eğer niyetiniz varsa, bu alandan imalat sektörüne giriş yapmayı düşünebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Yenilikçi Saat Üretim Fikirleri


23. Kırtasiye malzemeleri üretimi

Kalemler, tükenmez kalemler, kalemtıraşlar, silgiler, zımbalar, cetveller, defterler, not defterleri, panolar, tahtalar ve diğer tüm malzemeler hem öğrenciler hem de öğretmenler için son derece gerekli ihtiyaçlar. Eğer imalat sektörüne yönelmek istiyorsanız, kırtasiye malzemeleri üretmeye  yönelmeyi düşünmelisiniz, bu alan sınırsız pazar olanağına sahip.


24. Çimento üretimi

Çimento fabrikası kurmak sermaye yoğunluğu gerektiren bir atılım olabilir, ancak kesin olan bir şey var ki, eğer rekabetçi bir fiyattan satıyorsanız, ürettiğiniz çimentoları satmak için büyük mücadeleler vermenize gerek kalmayacak demektir. Bu nedenle sağlam bir sermayeniz varsa, kendinize ait bir çimento fabrikası açmayı düşünebilirsiniz. Bu tarz bir girişim özellikle de son dönemde kargır inşaat faaliyetleriyle ön planda olan Afrika’da son derece karlı bir yatırım olacaktır.


25. Beton Blok üretimi

Küçük ev veya kulübe üretimi işine girişmek istiyorsanız,ki bu işi düşük bir sermaye ile az veya hiç teknolojiyle gerçekleştirilebilmek mümkün,beton blok üretimi üzerine bir fabrika açabilirsiniz. İnşaat sektörü gelişmeye devam ettiği sürece, blok üretimi de gelişimini sürdürmeye devam edecektir. İnşaat sektörü bu blokların ana tüketicileridir, eğer blok üretimine niyetlendiyseniz söz konusu sektörden bağlantılar kurmaya çalışmanız yerinde olacaktır.


26. Resim çerçevesi üretimi

Bir diğer basit ama bir o kadar da başarılı iş de resim çerçevesi üretimidir. Tüm dünya çapında geniş bir pazara sahip olan sektör imalata atılmak isteyenleriniz için uygun bir seçenek olabilir; böylece farklı şekil ve boyutta çevreler üretilebilir,düşük sermaye ile yüksek kar elde edebilirsiniz.

Sektörde ılımlı bir rekabethavası hâkim ve tekelleşme yok; bu da demek oluyor ki her bir fotoğraf çerçevesi üreticisi rekabeti kendi lehine çevirebilir, tabii ki iyi tasarlanmış ve kaliteli çerçeveler üretmeye devam ettiği sürece.


27.Gözlük camı ve çerçevesi üretimi

Büyük gelişme gösteren bir diğer imalat sektörü işi ise gözlük camı ve çerçevesi üretimi. Girişimciler tercihlerini bu işten yana da kullanabilirler. Bu sektörde satış yaptıran şey markanın ismi olsa da, kararlı ve yaratıcı bir kişiyseniz, sektörde yer edinmemeniz için hiçbir sebep yok.

Bu işe girişmek de yoğun sermaye gerektiriyor, ancak geniş pazara sahip bir iş olduğunu dolayısıyla da kar oranının yüksek olacağını aklınızdan çıkarmayın.


28. Yatak ve yastık üretimi

İmalat sektörüne atılmayı düşünüyorsanız, üreteceğiniz ürünü seçmeden önce pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanız son derece önemli.İste size bir parlak fikir daha: Yatak veya yastık üretin!

Dünya üzerinde içerisinde yastık veya yorganın bulunmadığı tek bir ev bulmak imkânsız. Bu da, ne denli büyük bir pazarın sizi beklediğinin bir kanıtı. İster yastık ister yorgan üretin, isterse de son derece çekişmeli, rekabet oranı yüksek bir sektörünüz olsunfark etmez; kaliteli ürünler ürettiğiniz, bir de düzgün bir pazarlama ve satış tekniği kullandığınız sürece tüm rekabeti lehinize çevirmeniz an meselesi.

Mutlaka okuyun: Yatak ve Uyku Sektöründeki Yenilikçi Fikirler


29. Koruyucu kask,uyarıcı üçgen, güvenlik ayakkabısı ve diğer güvenlik malzemelerinin üretimi

Girişimcilerin atılmayı düşünebileceği bir diğer sektörse son dönemde hızla gelişme gösteren güvenlik malzemeleri sektörü. Kasklar, iş tulumları, koruyucu gözlükler, güvenlik botları, güvenlik yeleği gibi güvenlik malzemeleri için geniş bir pazar mevcut. Bu tarz bir işe atılmayı düşünüyorsanız, düzenleyici organların belirlemiş olduğu kural ve standartlara uygun olarak çalışmaya istekli olmanız gerekiyor.

Güvenlik de sermaye yoğun bir sektör ancak aynı zamanda karlı bir girişim. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanızı tavsiye ediyoruz, bunun size kendi pazarınızı tanıma fırsatı sağlayacağını unutmayın.


30. Seramik banyo malzemeleri üretimi

Lavabo veya klozetler ve küvetler binaların yapım sürecinde önemli bir yere sahip. Herhangi bir binanın bu malzemeler olmaksızın tam olabileceğini düşünmek imkânsız-bu yüzden de tuvalet veya seramik banyo malzemelerine olan talep fazla.İmalat sektörüne atılacaksanız, bu alana yönelebilirsiniz. Gerçekten de hızla gelişim gösteren ve büyük kar getiren bir iş.


31. Bebek bezi ve ıslak mendil üretimi

Bebek bezleri ve ıslak mendiller anne babaların vazgeçilmezi; çünkü bebekleri için ilk doğdukları günden 2 buçuk yaşına kadar söz konusu ürünleri kullanıyorlar. Belirttiğimiz bu yaşlar dâhilinde çocuklara sahip ebeveynlerin bebek bezi ya da ıslak mendil almaktan başka çareleri yok.

Eğer imalat sektörüne atılmak gibi bir fikre sahipseniz, işe çocuk bezi veya ıslak mendil üreterek başlamak hiç de kötü bir fikir sayılmaz. Sürekli gelişmekte olan bir sektör olmasının yanında, yeni girişimciler için de son derece önü açık bir alan. Sektörde lider firmalar olsa da net olan şey şu ki, ürünleriniz kaliteli ve fiyat olarak makul ise kendi pazarınızı oluşturmanız zor olmayacak.

Mutlaka okuyun: Bebeklere Yönelik Hayata Geçirilen İş Fikirleri


32. Kapı üretimi

Elbette ki hiçbir bina kapısı olmadan tamamlanmış sayılmaz; bu da kapıları binalar için önemli bir bileşen haline getiriyor. Eğer imalat sektörüne atılmak istiyor, ancak üreteceğiniz ürüne bir türlü karar veremiyorsanız kapı üretimi işine girişmeyi düşünmelisiniz. Sıradan kapı üretiminin yanı sıra, güvenlik kapıları üretimi konusunda da uzmanlaşabilirsiniz. Güvenlik kapısı üretimi konusunda ciddi bir pazar potansiyeli mevcut ve bu iş son derece karlı bir iş.


33. Alüminyum ürün üretimi

Alüminyumdan elde edilecek çeşitli ürünler mevcut; pencereler, kapılar, çatı, tavalar vb. pek çok ürün alüminyumdan üretilebiliyor. Eğer imalata atılmak üzere araştırma yapıyorsanız, alüminyum ürün üretimini düşünebilirsiniz. Son derece başarılı ve karlı bir iş.

Bu tarz bir işe atılmadan önce yapmanızı önereceğimiz şeyler var elbette. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmak bunların başında geliyor. Bu sayede satış oranı yüksek alüminyum ürünleri tespit edebileceksiniz.Bu da, pazarlama ekibinizin işini kolaylaştıracak. Alüminyum folyo üretimini de tercih edebilirsiniz, bu ürünün ne denli büyük  bir pazar payının olduğunu unutmayın.


34. Mobilya üretimi

Mobilya ofislerde, evlerde, okullarda hatta hemen hemen her binada ihtiyaç duyulan bir diğer temel ihtiyaç. Sandalyeler, masalar, dolaplar, yataklar, gardıroplar, raflar vb. tüm mobilya ürünleri son derece yüksek bir pazarlama potansiyeline sahip. İmalat sektörüne atılmayı ve ürettiğiniz ürünün zengin veya fakir ayırt etmeden herkese hitap etmesini istiyorsanız; mobilya üretimine başlamayı düşünmelisiniz.

Mobilya üretimi gerçekten de kar getiren bir iş, eğer mobilyalarınız kaliteli ve güzel ise marka değerinizi artırma şansı bulabilir, böylelikle hem kendi ülkeniz sınırları içinden hem de uluslar arası pazardan müşteri çekebilirsiniz.


35. Tekstil üretimi

Bir diğer kar getiren ve başarı sağlamış iş ise, tekstil üretim fabrikası açmak. Tekstil ürünleri küresel boyutta bir pazara sahip.

Çoğu imalat sektörü işinde olduğu gibi, tekstil üretim fabrikası açmak da yoğun sermayeli bir iş.Bu tarz bir girişimde bulunacaksanız, uygulanabilir bir iş planı hazırlamalısınız, böylelikle tekstil pazarına sızmanız mümkün olacaktır.


36. Çatı malzemeleri üretimi

İnşaat sektörüyle alakalı bir diğer iş ise çatı malzemeleri üretimi. Bu iş gerçekten de denemeye değer. Bir bina çatı olmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu durum çatı malzemeleri üretiminden doğacak potansiyeli net bir biçimde açığa vuruyor.

Çatı malzemeleri de sermaye yoğun bir iş, ancak yatırımınızdan önce gerçekleştireceğiniz uygun pazar araştırması ve fizibilite çalışmasıyla sağlam kararlar alabilir, kısa zamanda rakiplerinizle başa baş yarışabilecek düzeye gelebilirsiniz.


37. Takı üretimi

İmalat sektörüne atılmayı düşünen girişimciler için bir diğer seçenek de takı üretimi. İster büyük ister orta isterseniz de küçük ölçekli bir şirketle bu sektöre atılabilmeniz mümkün. Üretmek istediğiniz takıyı seçme şansınız da var.

Takılar için son derece geniş pazar potansiyelinin olduğu bir gerçek; durum böyle, çünkü kadınlar farklı malzemelerden üretilmiş takıları satın almaktan asla bıkmıyorlar. Şunu da aklınızdan çıkarmayın, takı üretimi yapan bir şirket kurmayı planlıyorsanız üreteceğiniz takının altın veya gümüş malzemeden olması şart değil; plastikten, bakır malzemeden, altın kaplamadan üretilen takılar için de seri üretime geçebilirsiniz.


38. Oda kokusu üretimi

Seri üretime geçebileceğiniz bir diğer ürün ise oda kokuları. Düşük bütçeli bir imalat işine girişmek istiyorsanız,oda kokusu üretimi sizin için doğru tercih olabilir.

Az bir sermayeyle kendinize ait bir oda kokusu üretim fabrikası kurmayı başarabilirsiniz. Bu alanda da hatırı sayılır bir pazar potansiyeli mevcut, üstelik oda kokuları sıvı, gaz veya katı halde üretilebiliyor. Sektörde rekabet edebilmek istiyorsanız benzersiz, hoş kokular bulduğunuzdan ve ürünlerinizi düzgün bir biçimde paketlediğinizden emin olmalısınız.


39. Klasör, dosya ve zarf üretimi

Bir diğer düşük bütçeli imalat işi ise klasör, dosya veya zarf üretimi. Bu iş, özellikle de okul,postane vb. binaların yakınında kurulduysa, gelişime son derece müsait  bir iş. Hem sektörde yerim olsun ve kar edeyim, hem yapacağım  iş çok fazla sermaye gerektirmesin diyorsanız, farklı şekil ve boyutlarda klasör, dosya ve zarf üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir.


40. Düğme üretimi

Düğmelerin küçük olduğuna bakmayın, farklı boyut, şekil veya renkte düğme üretimi sizi zengin edebilir! Düğmelerin hiç de küçümsenemeyecek bir pazar potansiyeli var, sebebiyse hemen hemen her kıyafetin düğmeye sahip olması. Bu yüzden, eğer aklınızda imalat sektörüne atılma fikri varsa bir düğme fabrikası kurmayı düşünün deriz.

Bu tarz bir işletmeyi büyütmenin yolu ise, kıyafet veya üniforma üretimi yapan fabrikalarla bağlantı kurmaktan geçiyor; unutmayın pazarınızın temelini onlar oluşturacak. Size düşen eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olmak; bu tarz bir işe deneme yanılma yöntemi kullanarak girişmemelisiniz.


41. İplik üretimi

Dünya üzerinde ipliklerin kullanılmadığı hiçbir yer yok.Hal böyle olunca da, iplik üretiminin adeta para bastıran bir iş olduğunu söylesek abartmış olmayız.Üretebileceğiniz farklı iplik çeşitleri mevcut: Sicim, halat, kordon, iskalarya vb… Ancak bu tarz bir işe girişmeden önce yeterli sermayeye sahip olup olmadığınız gerçeğini hesaba katmalısınız, çünkü bu iş de sermaye yoğun olarak değerlendirebileceğimiz türden işlerden sayılıyor.


42. Sabun ve deterjan üretimi

Sabun ve deterjanlar tüm dünya genelinde her saniye satın alınan tüketim ürünlerinde. Zaten eğer ortalığı temizleyecek sabun veya deterjanlar olmasaydı işlerin nasıl sarpa saracağını varın siz düşünün! Neden mi? Çünkü, sabun ve deterjanlar sayesinde etraftaki kiri pası yok edebiliyoruz. Eğer bu işi başarmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, hemen işe atılın deriz.

Toz deterjan veya bir diğer adıyla sentetik çamaşır tozu imalatına başlamanız, nispeten basit üretim süreci nedeniyle seçebileceğiniz en uygun imalat fikirlerinden biridir. Dahası toz deterjan pazarı, küresel hızlı tüketim malları pazarının kayda değer büyüme potansiyeline sahip güçlü segmentlerinden birini oluşturur. Bir tüketim malı olması nedeniyle giysi veya mutfak eşyası temizleme veya el yıkama vb. gündelik ihtiyaçlar için de kullanılmakta ve yıl boyunca pazarda yoğun talep görmektedir. En güzeli de isteyen her girişimcinin makul bir sermaye yatırımı ile bu işi başlatabilecek olmasıdır.

Mutlaka okuyun: Evde Ne Üretebilirim?


43. Sıvı yağ ve zeytinyağı üretimi

Farklı çeşit yağlarla yemek pişirmeye yanaşmayacak pek çok kişi olacağının farkındayız. Çoğu insan yemeklerini zeytinyağı veya ayçiçeği yağı ile yapmayı tercih ediyor. Durum bu olunca, bu tarz yağların üretimi üstlenen bir kişi hatırı sayılır bir servete sahip olabiliyor.

Bu işe girişmekse elbette ki çocuk oyuncağı değil.Düzgün  bir başlangıç yapmak ve işinizin gelişimine katkı sağlayacak sağlam bir zemin hazırlamak istiyorsanız pek çok faktörü hesaba katmanız gerekiyor. Belirtmekte yarar gördüğümüz diğer noktalar ise, işletmenizin konumunu ve ham maddenizi nereden sağlayacağınızı iyi tespit etmenizin gerektiği.

Mutlaka okuyun: İnternetten Zeytinyağı Nasıl Satılır?


44. Kilit ve anahtar üretimi

İmalat sektöründe son dönemde adeta bir patlama yaşanıyor. Sebebiyse ulaşabildiğimiz bilginin zenginliği, bu bilgi bolluğundan ötürü her Ahmet, Mehmet ve Ali bu işe atılmak istiyor.

Siz de tıpkı bu insanlar gibi ticarete atılmak istiyorsanız, kilit veya anahtar üretimi alanını tercih edebilirsiniz. Bu iş oldukça yoğun bir sermaye gerektiriyor, ancak gerçek olan şu ki harcadığınız sermayenin geri dönüşü muhteşem oluyor. Yani, bu tarz bir işin kar getirisi bir hayli yüksek.

Mutlaka okuyun: Piyasadaki En İyi Akıllı Kilitler


45. Peruk, saç örgüsü ve postiş üretimi

Güzel görünmenin güzel bir iş alanı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise, siz de kadınların neden her daim güzel görünmek istediklerini anlamaya çalışmak isteyebilirsiniz belki de. Farklı saç stilleriyle güzel görünme fikri kadınlara cazip geliyor. Tam da bu sebepten;  peruk, örgü veya postiş üretimine başlamanız son derece mantıklı bir girişim olacaktır. Bu ticari atılım kadar para getiren başka bir şey düşünemiyoruz, sebebiyse sahip olunan tüketici bolluğu.


46. Su tankı ve kova üretimi

Su tankları veya plastik ürünler üretmeye yarayan kauçuk zengin olmanın hızlı bir yolu. Bunun sebebiyse, söz konusu ürünleri günlük olarak temin eden insanların fazlalığı. Bu iş alanı ciddi anlamda geniş bir pazara sahip, ayrıca sektörün nimetlerinden yararlanmanız da mümkün. Tabi tüm bunlar için elbette ki son derece uçuk bir sermayeye sahip olmanız gerekiyor ancak uzun vadede karınız garanti. Halletmeniz gereken bir diğer konu ise, ham maddeyi nereden elde edeceğinizi bulmak olmalı.


47. Top üretimi

Top üretiminde pazar potansiyeli bir hayli geniş. Belli bir sporla ilgilenip işletmenizden top satın alacakların dışında yığınlarca insan ürettiğiniz topları satın almak isteyebilir. İmalat sektörüne atılmakta kararlıysanız, bu sımsıkı sarılmanız gereken güzel işlerden bir tanesi.


48. Fırınlı ocak üretimi

Dünya genelinde, hatta en zengin ekonomiye sahip ülkelerde dahi orta veya düşük sınıf olarak tanımlanabilecek insan grupları yaşıyor. Ocakları en çok kullanan insanların onlar olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Afrika’da fırın kullanım oranı oldukça yüksek ve bu yüksek oran ancak ekonominin durumuyla ilişkilendirilebilir. Fırın üretimi işine başlayarak zengin olma yolunda ilk adımı attığınızı düşünebilirsiniz.


49. Sıçrama tahtası üretimi

Sıçrama tahtası üretimine başlamak da bir başka seçenek olabilir. Sıçrama tahtası üretiminin pazar da çözdüğü problemlerden biri de sağladığı sigorta teminatı. Sıçrama tahtaları üretilmeye başladığından beri, insanlar basit düzeyde de olsa bir güvenceye  ihtiyaç duyuyor.Ürettiğiniz bu ürüne ihtiyaç duyacaklar arasında parti veren veya güneşten koruma isteyen insanları sayabiliriz.


50. Mürekkep ve kartuş üretimi

Mürekkep ve kartuş imalatı da kazançlı iş fikirlerinden. Sebebiyse yazıcı, bilgisayar gibi bazı makineler için vazgeçilmez bir ihtiyaç olmaları.

Bu tarz bir işe girişmek hatırı sayılır miktarda bir parayı harcamanızı gerektirir. Ancak, eğer işinizin ehliyseniz ve üstün bir çaba harcıyorsanız, işletmenizi çok geçmeden zirveye taşıyabilirsiniz.


51. Ev yapımı kurabiye üretimi

Mutfakla uğraşmayı bilhassa da hamur işlerini seviyorsanız, kurabiye üretimi sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Bu fikri cazip kılan şey ise kurabiye ve bisküvi vb. yiyecekler söz konusu olduğunda çoğu insanın farklı lezzetler aramasıdır. Sırf bu gerçek dahi bu fikri listelediğimiz onca imalat fikrinin ötesinde bir yere koymaya yetecektir. Ev yapımı kurabiyelerinizle farklı damak zevklerine aynı anda hitap etmeyi başaracağınıza inanıyorsanız, durmayın! Şanslısınız, bu aynı zamanda düşük sermayeli bir iştir.

Ayrıca, bu işi hayata geçirmeniz için küçük bir alanın dahi yeterli olabilmesi, hammadde ve sarf malzemelerinin nispeten uygun fiyatlı oluşu ve çalışan sayısını minimumda tutabilme vb. imkanlar da kolaylıkla kara geçmenize ve zorlu imalat sürecinin altından kalkmanıza yardımcı olacaktır.

Unutmayın, pastacılıkta başarılı olmak için pazarlama faaliyetlerine ehemmiyet göstermekle birlikte müşterilerinizin damak tadına da hakim olmalısınız. Üretim miktarınızı ise talebe göre belirleyebilirsiniz.

Son olarak, bu iş için nelere ihtiyaç duyacağınızdan bahsedelim. Ev yapımı kurabiye üretimi için bir elektrikli fırın, öğütücü, mikser vb. pasta yapımında kullanılan demirbaşlara sahip olmalı, pasta yapımında kullanılan temel malzemeleri ise mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.


52. Mum ve balmumu üretimi

İnsanlar mumları yalnızca karanlıktan korunmak için değil, dekorasyon amaçlı da kullanırlar.  Dolayısıyla, evlerin birbirinden şık mumlarla süslendiği günümüz dünyası için mum imalatının dahiyane bir iş fikri olacağı iddia edilebilir.

Siz de şık ve güzel kokulu güzel mumlar üretebilir, bu mumları çevrim içi platformlar üzerinden satışa sunabilirsiniz. Dahası, satışlarınızı arttırmak için oteller ya da restoranlar gibi hoş bir ambiyansın hayli önem arz ettiği sektörlere de yönelebilirsiniz.

Bu iş de tıpkı pastacılık gibi tek bir odaya sığacak niteliktedir. Gereken sermaye ise cüzi miktarda olacaktır.  Öğrenciler, ev hanımları veya 9- 5 çalışmaktan bıkmış olup taze gelir fırsatları kovalayan kişiler de yarı zamanlı olarak bu işle meşgul olabilirler.

Mutlaka okuyun: Evde Mum Yapıp Satmak


53. Ev yapımı çikolatalar

Çikolatayı kim sevmez ki? Ben lezzetli çikolatalar üretebilirim diyor, bu işi severek yapacağınıza inanıyorsanız harika bir iş fırsatı sizi bekliyor olabilir. Üstelik çikolata imalatı fahiş bir sermaye gerektirmez, üst düzey bir pazarlama becerisine de gerek yoktur. Tıpkı ev yapımı kurabiye üretiminde olduğu gibi çikolata severler de çoğu zaman yeni tatlar ve çeşitlerin peşinde olur. Onlara özgün bir lezzet deneyimi yaşatacak yeteneğe ve damak zevkine sahip olmanız başarı için yeterlidir.

Bugünün insanları gıda alışverişlerinde kimyasal ürünlerden çok ev yapımı ürünleri tercih ediyorlar. Bu eğilim çikolatalar için de geçerli. Ev yapımı çikolatalar hem daha sağlıklı ve hem de çok daha lezzetli bir seçenek. En önemlisi de piyasa böylesi ürünlere muhtaç.

İmal ettiğiniz çikolataları sipariş usulü çalışan pastanelere satabilir veya otellere ait fırınlara ürün satışı yapabilirsiniz. Sırf bayramlarda sevdiklerimize hediye ettiğimiz çikolatalar dahi ürünlerinize yönelik talebi artırmaya yetecektir.


54. Süzme tereyağı, peynir ve sadeyağ üretimi

Peynir ve tereyağı çoğu insanın kullandığı ve satın alım tercihlerini üst kalite ürünlerden yana kullandıkları temel gıda ürünlerindendir. Köylerde veya kırsal alanlarda yaşayan insanlar için bu türden ürünlere ulaşmak nispeten kolay olsa da şehir insanları için doğal ve katkısız ürünler bulmak neredeyse imkansızdır. Bu da söz konusu kitlenin kimyasal içerikli ürünlere yönelmesini zorunlu kılar. İşte tam da bu noktada devreye girebilir, kendi ürettiğiniz peynir ve tereyağını müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Süzme tereyağı ile sadeyağın(‘ghee’ olarak da bilinen tereyağının sadeleştirilmiş halidir) sağlık açısından pek çok avantajı vardır ancak üreticisi azdır. Bu nedenle, yeterli kaynağa sahipseniz, süzme tereyağı, doğal peynir ve sadeyağ üreten küçük ölçekli bir işletme kurabilirsiniz.

Lezzeti bol, bir o kadar da kaliteli ürünlere imza atarsanız, ürünlerinizi büyük şehirlerin bir o kadar büyük pazarlarında satarak fahiş gelirler elde edebilirsiniz.  Bu iş için büyükbaş hayvan satın almanız, dahası onları bakıp besleyecek geniş bir alana sahip olmanız gerekir. Dolayısıyla, bu iş için yüklü bir sermayeye ihtiyaç duyabilirsiniz.


55. Tütsü çubukları/agarbatti imalatı

Bu iş için küçük bir çalışma alanının yanı sıra bambu çubuklar ve tütsü yağını satın almak için düşük bütçeli bir sermayeye ihtiyacınız var. İşin en iyi tarafı da  şudur: bu zamansız bir ürün olup her daim rağbet görecektir, zira çoğu insan-bilhassa da ibadet veya meditasyon esnasında- tütsü çubuğu kullanmaktan hoşlanır.

Bir diğer avantaj ise ürünü müşteriye sunmanın zahmetsiz oluşudur. Tütsü çubuklarını satışa hazır hale getirmek için tek yapmanız gereken, tütsü yağını çubukların üzerine sürmek ve 24 saat boyunca kurumaya bırakmaktır. Kurudukları an ürünlerinizi paketleyip satabilirsiniz. Ne dersiniz? Basit, değil mi?


56. Soda ve aromalı içecekler

Bu imalat fikrine sıcak bakıyorsanız, işe atılmak için en doğru zamanı ve en doğru yeri de belirlemelisiniz. Zira aromalı içecekler en çok kavurucu sıcaklıktaki yaz aylarında ve insanların sıcağın etkisiyle içlerini ferahlatacak  serin bir şeyler içmeyi arzu ettikleri turistik bölgelerde rağbet görür. İçeceklerinizi ister ev ortamında, isterseniz de makineler aracılığıyla hazırlayabilirsiniz.

Aromalı içecek üretimi ve satışına yönelik işletmeler düşük maliyetlerle kurulabilirler. Dahası başlangıçta üretimi bizzat evinizde yapar, böylece maliyeti minimuma indirirsiniz. Sonrasında ise güçlü bir pazar bulduğunuzu hissettiğiniz ilk an işinizi büyütüp profesyonelleşmeye odaklanabilirsiniz.Aromalı içecek üretimi ve satışına yönelik işletmeler düşük maliyetlerle kurulabilirler. Dahası başlangıçta üretimi bizzat evinizde yapar, böylece maliyeti minimuma indirirsiniz. Sonrasında ise güçlü bir pazar bulduğunuzu hissettiğiniz ilk an işinizi büyütüp profesyonelleşmeye odaklanabilirsiniz.


57. Meyve küspesi imalatı

Gıda endüstrisinde her daim kaliteli meyve küspesine ihtiyaç vardır. Hatta son yıllarda reçel-jöle, chili sos vb. gıda ürünlerine yönelik talepte de ciddi bir artış gözlemlenmektedir.

Bilhassa kek, pasta, dondurma vb. ürünlerde kullanılan mango, çilek, kivi vb. mevsim meyvelerinin küspesi ile yemeklerin vazgeçilmezi domatese yönelik ilgi de bir o kadar büyüktür. Tam da bu yüzden her mevsim ihtiyaç duyulan meyvelerin küspesini çıkarıp satışa sunmak parlak ve karlı bir iş fikri sayılabilir.

Meyve küspesi yapmak için bu işe özel bir makine satın almanız gerekeceğinden düşük miktarda bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, gelişmiş bir soğuk zincir lojistik sisteminden de yararlanmanız gerekeceğini unutmamalısınız. Aksi takdirde ürünleriniz bozulabilir-bu da emeğinizin heba olması anlamına gelir.


58. Dondurulmuş meyve ve sebzeler

Tonlarca taze meyve ve sebzenin israf edildiğini biliyor muydunuz? Bu ürünler dondurulsa ve soğuk hava deposuna konsa sizce de daha iyi olmaz mıydı? Örneğin, elmalar soğuk hava depolarında saklanabilir ve marmelat üretiminde kullanılabilir, stok fazlası domateslerden ise sos yapımında yararlanılabilir, öyle değil mi?

Marketleri düşünün. Donmuş bezelye, doğranmış soğan veya patates vb. ürünler zaten günümüzün yoğun talep gören gıda ürünlerinden değil midir?

O halde bu türden mevsimlik ürünleri yetiştirir veya uygun koşullar altında saklamayı başarırsanız, sonrasında çok daha yüksek fiyatlara satabilir ve fahiş paralar kazanabilirsiniz. Unutmayın, donmuş meyve ve sebzelerin besin değeri yüksektir, dahası dünya çapında büyük talep görürler.

Şimdilerde konuya ilişkin farkındalık düşük olduğundan bu işi yapan kişi sayısı da azdır. Bu da küçük ölçekli işletmenizi düşük bütçeli bir yatırımla başlatabileceğiniz, müşteri sayınız arttıkça da büyüme odaklı çalışmalar yapabileceğiniz anlamına gelir.


59. Tek kullanımlık mutfak eşyaları

Son yıllarda artan çevre duyarlılığı plastiklere olan yönelimi azaltınca, tek kullanımlık mutfak eşyaları epey talep görür oldu. Anlayacağınız, bu kar oranı bir hayli yüksek bir iş.

Tek kullanımlık mutfak eşyaları en çok kalabalık grupların bir araya geldiği parti, etkinlik veya pikniklerde tercih ediliyor. Bunun en önemli sebebi ise taşınması kolay, hafif ürünler olup sonrasında yıkamaya ihtiyaç duyulmaksızın ortadan kaldırılabilmeleri. Öyle ki bugün sokak satıcıları dahi yemek hizmetlerini bu tek kullanımlık ve dönüştürülebilir tabak ve bardaklar ile sunuyor.

Eski insanlar yemekleri muz yapraklarında servis edermiş, bugün bu trend yerini tek kullanımlık tabak ve bardaklara bırakmış durumda. Hatta artık pipetler, bıçaklar, çatallar ve bardaklar dahi kağıttan üretilebiliyor. Bu ürünlerin güçlü bir tasarımla desteklendikleri vakit oldukça pahalıya satılacağını unutmamalı, şansınızı farklı zevklere hitap eden, yenilikçi tasarımlar üzerinde denemelisiniz.


60. Dezenfektan üretimi

Listelediğimiz imalat fikirlerinden farklı olarak bu işin artık bir zorunluluk haline geldiği söylenebilir. Zira Covid-19’un yarattığı kaosla birlikte hemen herkes el dezenfektanlarını yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Her birey elinin altında birden fazla dezenfektan bulundurmak durumunda olduğundan- biri evde, biri arabada biri ofiste bir diğeri de çantada kullanılmak üzere-ürüne yönelik talepte tahminlerin çok daha ötesinde bir yükselme gözleniyor. Stokların tükenmesi ise an meselesi. Hal böyle olunca dezenfektan imalatı cazip bir fikir haline geliyor.

Dezenfektan üretimi için başlangıç aşamasında evde yapacağınız küçük çaplı bir üretim yeterli olacaktır. Zira bu iş büyük yatırımlar gerektirmez; sadece prosedüre hakim olmalı, uygun miktarda hammadde ile paketleme için yeterli sayıda şişeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Anlayacağınız, küçük ölçekli bir dezenfektan şirketi kurmak hevesli her girişimci için karlı bir iştir.


61. Temperli cam imalatı

Temperli cam, bir tür güvenlik camıdır. Uygulanan bir dizi işlem sonucu cam çekme, darbe ve kırılmalara karşı dayanıklı hale gelir. Ve bugün cep telefonuna sahip her birey cihazını korumak için temperli cam isteyeceğinden bu ürüne yönelik talep asla tükenmeyecektir. Yani, cep telefonlarına yönelik talep arttıkça temperli camlara ilişkin talep de artmaya mahkumdur.

Cam endüstrisinde son birkaç yıldır gözle görülür, umut vaat edici gelişmeler kaydedilmektedir. Mevzubahis ürün ise düşük bütçeli yatırım, büyük potansiyel ve yüksek kar vaadi nedeniyle rağbet gören imalat fikirlerinden  biri olmuştur. Bugün yaklaşık 30 milyon telefon satıldığını düşünür ve her bir telefon için satılan camın beraberinde temperli camlarını değiştirmek durumunda kalan sayısız insanı da hayal ederseniz, işin büyüklüğünü  fark etmeniz zor olmayacaktır.

Sizce de mükemmel bir iş fırsatı değil mi?


62. Maden suyu

Şişelenmiş maden suları düğünler, partiler, oteller vb. pek çok yerde sıklıkla kullanıldığından her daim talep görmektedir. Bu gerçekten yola çıkarak siz de kendi maden suyunuzu üreteceğiniz bir tesis kurabilirsiniz.

Diğer fikirlere kıyasla fahiş miktarda bir sermaye gerektirse de nihayetinde bu işten elde edilen kar oranı da aynı derecede yüksek olacaktır. Maden suyu imalatına başlamak için, sağlam bir iş planı ile pazarlama ve satışta kullanılacak güçlü stratejilere ihtiyacınız olacaktır. Dahası bu işte hijyen de bir o kadar önemli olduğundan ayrıntılara ehemmiyet göstermeniz şarttır.

İşin en güzel tarafı ise bu alanda rekabetin nispeten düşük olmasıdır. Üstelik daha ilk yıldan kar elde etmeye başlayabilirsiniz.


63. Baharat imalatı

Zerdeçal, kişniş, kırmızı biber ya da pul biber vb. baharatlar yemeklerin vazgeçilmezidir. Bu alanda isim yapıp markanızı duyurdunuz mu, arkanıza bakmadan ilerleyebilirsiniz.

Nasıl mı?

Büyük ölçekli işletmelere ait baharatlarda tek tip bir tada bağlı kalındığı için benzerlerinden farklı, saf ve otantik bir tat sunmak sizi rakiplerinizden farklı kılan karlı bir yatırım olacaktır. Zira baharatlar yemeklerin tatlandırıcısıdır ve insanlar sunduğunuz özgün damak tadını severlerse kendi niş kitlenizi yaratmış olursunuz. Sonrasında ürün yelpazenizi genişletebilir, baharatların yanı sıra et, balık, tavuk ya da salatalarda kullanılacak çeşni üretimi de yapabilirsiniz.


64. Yatak örtüsü ve battaniye imalatı

Yatak örtüleri ve battaniyeler her evin ihtiyacı gündelik ürünler olduğundan, bu ürünlere yönelik talep hiç azalmaz. Üretim maliyetleri nispeten düşüktür, ancak bu aşamada ürünün kalitesi ne denli iyi ise satış potansiyelinin de o denli yüksek olacağı gerçeği asla unutulmamalıdır. Bu ürünleri sipariş odaklı bir sistem ile satabileceğiniz gibi büyük otellerle iletişime geçebilir, işinizi daha da büyütebilirsiniz.

Başlangıç aşaması için minimum işgücü ve doğru ekipmanla(dokuma makinesi vb.) yeterli üretimi yapabileceğiniz düşünülürse bu işe başlamak hiç de zor değildir, ancak fabrika kurmak ve işleri daha da büyütmek istiyorsanız, geniş bir araziye sahip olmalısınız ki bu yüklü bir sermayeye ihtiyaç duyacağınız anlamına gelir.


65. Doğal güzellik ürünleri

Doğal içerikli veya bitkisel bazlı güzellik ürünlerine olan talep son zamanlarda ciddi bir ivme kazanmıştır. Çünkü insanların çoğu ciltleri konusunda hassastır, bu nedenle  kimyasal içermeyen, organik ürünleri kullanmayı tercih eder. Dolayısıyla, bir dizi doğal güzellik ürünü hazırlamak kesinlikle karlı bir imalat fikri olacaktır. Ancak, bu aşamada ürünlerinizin bitkisel içerikli olduğundan ya da kalitesinin hiçbir zararlı kimyasal madde içermeksizin mükemmel olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede kısa sürede sağlam bir müşteri kitlesi oluşturabilir, yüksek kar oranlarına ulaşabilirsiniz.


66. Deri imalatı yapın.

Deri endüstrisi, büyüme ve istihdam potansiyeli nedeniyle ülke ekonomilerinde önemli bir yere sahiptir. Sizler de ham deriyi işleyerek ayakkabı, kemer, çanta, saat kordonu, eldiven vb. bitmiş/satışa hazır ürünler yapan işletmelere satabilir, imalat fikrinizi fahiş gelirler elde edeceğiniz sağlam bir iş fikrine dönüştürebilirsiniz. En güzeli de deri imalatının ürün çeşitliliği bakımından bir hayli zengin seçenekler sunacak, yaratıcılığınızı konuşturacağınız bir sektör olmasıdır.


67. Bitkisel saç yağı üretimi

Doğal ürünlere yönelik ilginin her geçen gün arttığı bir gerçek. Ve insanların her konuda olduğu gibi saç bakımı konusunda da çareyi doğada araması tesadüf değil. Tabi bitkisel saç yağlarının her eve lazım ürünler haline gelmesi de öyle. Özellikle de ayurveda bitkisinden elde edilen ayurvedik etkili yağlar son zamanlarda bir hayli revaçta. Hindistan’a özgü bir bitki olan ayurvedanın vücudun stresi etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olduğuna inanılıyor ve ayurveda alternatif tedavi yöntemlerinde de sıklıkla kullanılıyor- bahsi geçen alternatif tedavi yöntemleri saça yapılan masajları da içeriyor. Anlayacağınız, ayurvedik etkili bitkisel saç yağları saçları güzelleştirmenin yanı sıra baş ağrılarını hafifletme ve yatıştırmada da etkili.

Bu çok yönlü bitkiyi ticari bir girişime dönüştürmeye ne dersiniz? Ayurvedik etkili bitkisel saç yağları üretip hem güzelliğe hem de sağlığa aynı anda hizmet etmek güzel olmaz mıydı?


68. Muz cipsi üretimi

Muz cipsleri, derin yağda kızartılmış veya kurutulmuş, gevrek muz dilimleridir. Genellikle otellerde, restoranlarda, barlarda kullanılırlar. Muz cipsleri popüler bir atıştırmalık olup üretimine başlamak akıllıca bir yatırım olacaktır. Üstelik bu düşük bir yatırımla başlatılabilecek bir iştir. İhtiyacınız olan tek şeyse yeşil muzlardır. Onları temizleme, dilimleme ve kızartma işlemlerinden sonra kullanmanız gerekeceğini unutmayın.


69. Bisküvi yapımı

Oldukça düşük bir yatırımla bisküvi imalatına başlamaya ne dersiniz? Dahası bu işi evden dahi yapabileceğiniz için resmi izne de ihtiyacınız olmayacaktır. Belirli bir hedef kitleye odaklanmak istiyorsanız, sindirimi kolaylaştıran şekersiz bisküvi üretimi vb. bir niş belirleyebilirsiniz.


70. Kulak temizleme çubuğu imalatı

Kulak temizleme çubukları oldukça kullanışlı eşyalardandır. Bir veya iki ucu emici bir pamuklu dolgu ile kaplanmış bu kısa çubukların imalatına küçük, basit bir makine kullanarak başlayabilirsiniz.


71. Geçici dövme imalatı

Stıcker şeklinde satılan geçici dövmeler vazgeçilmez güzellik ürünlerindendir. Geçici dövmeleri kadın erkek ya da çocuk ayırt etmeksizin herkes kullanılabilir. Tarz konusunda da herhangi bir sınırlama yoktur- farklı şekil, motif veya tasarımlarda üretilebilirler. Bu oldukça karlı bir iştir ve evden çok az parayla başlatılabilir.


72. Mikro bira üretimi

Taze demlenmiş biralardan içtiğiniz oldu mu? Denemek ister miydiniz? Bu konu ilginizi çektiyse işleri bir adım ileri taşıyabilir bu merakı karlı bir iş fikrine dönüştürebilirsiniz. Nasıl mı? Biraya yönelik ilgi ve uzmanlığınızı imzanız niteliğinde bir kalite, lezzet ve demleme tekniği ile birleştirerek mikro bira üretimi işi başlatmaya ne dersiniz? O halde vakit kaybetmeden bir mikro bira sistemi(mikro birahane) edinin ve birbirinden lezzetli biralar üretip satmaya başlayın – mikro birahaneler ev veya küçük ölçekli restoran/kafelerde bira üretimi için tasarlanmış ekipman setleridir.


73. Plastik şırınga üretimi

Plastik şırıngalar tıp ve veterinerliğin vazgeçilmezlerindendir. Kas ve damar içi enjeksiyonlar için kullanılırlar ve kullanımdan hemen sonra atılırlar. Plastik şırınga imalatı, tıbbi ürün pazarında deneyime sahip kişiler için mükemmel bir iş fikri olabilir.


74. Defter üretimi

Girişimcilerin orta düzeyde bir sermaye yatırımı ile başlatabilecekleri bir diğer imalat işi ise defter üretimidir. Yaratıcılık ürünü renkli kapaklar ile parlak, kaliteli bir baskı ürününüze çekici bir görünüm kazandıracaktır. Kapak sayfalarını kendi imalathanenizde tasarlayabilir veya hammaddeyi ise dışarıdan temin edebilirsiniz.


75. Gıda boyası imalatı

Konsantre bir gıda boyası üretimi projesi, çiçeği burnunda girişimciler için karlı bir girişim olacaktır. Gıda endüstrisinin makul bir hızla büyüdüğü düşünülürse gıda boyalarına olan talebin artması da muhtemeldir.  Renklendirici maddelerle yemeklerin lezzetini artırabilirsiniz. Dahası yiyecekleri boyamak onları albenili hale de getirecektir.


76. Konfeksiyon/Hazır giyim ürünleri imalatı

Konfeksiyon, faaliyet alanı oldukça geniş bir ticari girişimdir. Bir tekstil üreticisinden kumaş satın alma ve giyim malzemeleri üretmek adına bunları tasarlama, kesme ve dikme işlemlerini de içerir. Ancak tüm bu işlemlerin ardından kullanıma hazır giysileri satabilirsiniz. Başarılı bir hazır giyim işini başlatma sürecinde ürün seçimi, ekipman satın alımı, markalaşma ve pazarlama faaliyetleri konusunda dikkatli olmanız ve bu işe yüklü bir sermaye ayırmanız gerekecektir.


77. Zencefil yağı imalatı

Hem taze hem de kuru zencefil pazarı gün geçtikçe büyüyor. Zencefil yağının temel faaliyet alanını ise şekerli içecekler ve fırınlanmış ürünler oluşturuyor. Ürün, parfümeri endüstrisinde de az da olsa tercih ediliyor.

Zencefil yağı için mevcut talebin yılda 517,68 ton olduğu tahmin ediliyor. 2022 yılına kadar bu talebin 4.212 tona ulaşması bekleniyor. Anlayacağınız, zencefil yağı üretimi girişimciler için kar potansiyeli yüksek bir girişim olabilir.


78. Guar sakızı imalatı

Guar sakızı, guar fasulyesi adı verilen bir baklagil türünün kabuklarının ayıklanması, öğütülmesi ve ayıklanmasıyla elde edilir. Genellikle akışkan, kirli beyaz bir toz şeklinde üretilir. Lifli yapısı nedeniyle stabilize edici, koyulaştırıcı bir kıvama sahiptir. Suda çözünerek gıda ürünlerinin kıvamını yoğunlaştırabilen bir jel oluşturduğundan gıda endüstrisinde kıvam arttırıcı, koyulaştırıcı ve dengeleyici olarak kullanılır. Glütensiz fırın ürünleri, hindistan cevizi ve badem sütleri, yoğurtlar, çorbalar, lif takviyeleri vb. gıda ürünlerinin yanı sıra vücut losyonu vb. kozmetik ürünlerde de kullanılır.  Guar sakızı üretimi niş bir faaliyet alanı olup kar potansiyeli yüksektir.


79. Dondurma imalatı

Dondurma, krema vb. süt ürünlerinin şeker, aroma ve kıvam artırıcı ürünlerle karıştırılması ve işlenmesi ve dondurma işlemi sırasında hava ile teması sonucu elde edilen donmuş bir süt ürünüdür. Dondurma, başta çocuklar olmak üzere toplumun hemen her kesimi tarafından tüketilmektedir. Dolayısıyla, kar potansiyeli yüksek bir imalat fikri olacaktır. Ortalama bir sermaye yatırımı ile isteyen herkes küçük ölçekli bir dondurma imalatı işi başlatabilir.


80. İyotlu tuz imalatı

Tuz insan sağlığı için kritik öneme sahiptir. İstatistiklere göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ını tuz tüketmektedir.

Nüfus artışıyla birlikte tuza yönelik talep de artmaktadır. Bu nedenle, tuz imalatına başlamak karlı bir üretim fikri olabilir.

Ülkemizde iyot eksikliği sık görüldüğünden sofra tuzları iyotlanmaktadır. İyotlu tuz aslında potasyum iyodat 50 ile işlenmiş sofra tuzudur ve üretim süreci basittir.

Diğer gıda kaynaklarıyla karşılaştırıldığında tuz işleme süreci bakımından çok daha düşük maliyetlidir. Tuz imalatına başlamak istiyorsanız detaylı bir pazar araştırması yapmalı ve iyotlu tuz üretiminin inceliklerini öğrenmelisiniz.


81. Reçel ve jöle imalatı

Reçel ve jöle küçük bir alanda dahi üretilebilen sağlıklı yiyeceklerdir. Bu iş için kendi mutfağınızı da kullanabilirsiniz. Bu sayede imalata oldukça düşük bir sermaye ile başlar, büyük ölçekli bir işletme olma yolunda emin adımlarla ilerlersiniz.

Mutlaka okuyun: Evde Reçel Yapıp Satmak


82. Kot üretimi

Kot pantolonlar günümüzün hatta tüm zamanların en popüler kıyafeti sayılabilir. Erkekler, kadınlar ve çocuklar arasında yaygın olarak kullanılması, hem spor hem de şık kombinlerin vazgeçilmezi oluşu da kot üretimini cazip iş fikirlerinden biri haline getirmektedir.

Ancak bu işe başlamak için hem moda tasarımı hem de güncel trendler hakkında bilgi sahibi olmanız gerek. Dahası ciddi bir sermaye yatırımına da ihtiyacınız olacak

Yine de sağlam bir iş planı ile küçük ölçekli bir proje başlatabilirsiniz.


83. Çevre Dostu Çanta Üretimi

Çanta imalatı,  kendi işinizi kolaylıkla başlatabileceğiniz en karlı üretim fikirlerinden biridir. Farklı pek çok malzemeden-deri, nubuk, keten, vb- farklı tasarımlarda çantalar üretebilir, bu malzemelerin hangisini seçerseniz seçin kayda değer bir elde edebilirsiniz. Sektörün son zamanlarda bir hayli revaçta olan ürünü ise şüphesiz çevre dostu çantalardır. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu kirlilik problemi ve iklim krizi nedeniyle çevre dostu ürünlere yönelim birincil bir ihtiyaç-hatta zorunluluk- haline gelmiştir. Öyle ki tüketiciler plastik poşetlerden uzaklaşmakta ve çanta olarak kullanacakları alternatif malzemeler aramaktadır. Sizler de bu ihtiyaca cevap verecek kağıt, jüt, kanvas gibi çok daha dayanıklı malzemeleri kullanarak plastik poşetlere alternatif ürünler yaratabilir, karınızı her geçen gün daha da artırabilirsiniz.

Jüt lifi de çevre dostu bir ürün olup çanta, halat, ip, çuval gibi pek çok eşyanın imalatında kullanılır. Jüt lifiyle üretilen çantaları ham haliyle pazarlayabileceğiniz gibi nakış, aynalı işlemeler veya boncuklarla süsleyerek de satabilirsiniz.


84. Kibrit çöpü imalatı

Bugün isteyen herkes küçük ölçekli bir kibrit çöpü imalat işi başlatabilir. Ancak, bu işe atılacaksanız, güvenlik önlemlerini sıkı bir şekilde uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Kibrit çöpleri yaygın olarak kullanılan tüketici ürünlerindendir ve ürüne yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Ürün tedarik ve dağıtım süreçleri konusunda bilgi sahibi olan girişimciler, orta düzeyde bir sermaye yatırımı ile kibrit çöpü imalatı işine başlayabilirler.


85. Mikro(sıvı) gübre imalatı

Mikro gübreler, bitkilerin mikro besin ihtiyacına kısa sürede cevap veren zengin içerikli besin çözeltileridir. İçerdikleri çinko, demir, bor, bakır ve mangan elementleri sayesinde bitkinin dengeli beslenmesini sağlayarak büyüme ve gelişimi destekler.

Mikro gübre üretim işi, detaylı bir envanter yönetiminin yanı sıra üretim, paketleme ve pazarlama süreçlerini de beraberinde getirecektir. Ayrıca kimyaya ilişkin bilgi sahibi olunması şarttır. Bu özelliklere sahip girişimciler makul bir sermaye ile bu işe atılabilirler.


86. Tablet naftalin imalatı

Naftalin, böcek ve güvelerin saldırısını önlemek için kullanılır. Yün içerikli kıyafet ve eşyaları koruma amaçlı kullanılmanın yanı sıra banyo vb. alanlara güzel bir koku yaymada da etkili olurlar. Toz naftalini özel makinelerle tablet haline getirerek üretim işinizi başlatabilirsiniz. Fakat bu işin teknik bilgi gerektireceğini unutmamalısınız.


87. Noodle imalatı

Noodle, bir erişte ve şehriye türü olup dünya çapında popülerliği olan bir gıda maddesidir. Ve noodle üretimi, düşük sermayeyle başlatabileceğiniz bir diğer karlı ve küçük ölçekli iş fikridir. Üstelik işinizi istediğiniz an büyütme olanağına da sahip olursunuz. Ancak üretime başlamak için uygun bir yer bulmanız, dahası makine ve hammadde temin etmeniz gerekir.


88. Kutu imalatı

İster bir metropolde, ister şehirden uzak kırsal bölgelerde yaşayın fark etmez, insanlar ürettiği/ sattığı küçük ya da büyük her türlü ürünü ambalajlamak için bir kutuya ihtiyaç duyar.

Ayrıca, ürün bazlı işletmeler çoğu zaman çekici ve dayanıklı bir ambalaj kutusu arayışındadır. Kutu, bir ürünü nihai hedefe, yani kullanıcıya kavuşturma sürecinin en önemli kalemidir. Dolayısıyla, yaratıcı, dikkat çekici ve kaliteli ambalaj kutuları üretmek oldukça karlı bir yatırımdır.


89. Ambalaj kağıdı üretimi

Kağıt, sıklıkla tercih edilen bir ambalaj malzemesidir ve çoğu endüstrinin vazgeçilmezidir. Tekstil ve kumaş üreticileri, kuru temizlemeciler, fırınlar, bakkallar, kırtasiyeciler, tatlıcılar vb. pek çok işletme kağıt ambalajlara ihtiyaç duyar. Pazarın yoğunluğu düşünülürse kağıttan çanta, poşet veya ambalaj üretimi karlı bir girişime dönüşebilir.


90. Patates tozu imalatı

Patates tozu besin değeri yüksek bir ürün olup hazır çorbalar, börek ve poğaçalar, köfte harçları vb. ürünlerin içinde sıklıkla kullanıldığından ve kullanımı da son derece kolay olduğundan ürüne yönelik talep de her geçen gün artmaktadır.

Küçük çaplı bir sermayeyle patates tozu yapımına başlayabilirsiniz. Konum, bu işin başarısında önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü çiğ patatesi kolayca temin edebileceğiniz bir yer seçmeniz gerekir.


91. Lastik bant imalatı

Lastik bantlar son derece kullanışlı ürünlerdir. Saç bandı olarak kullanılabilecekleri gibi tarımda, otomobil sanayiinde ve ambalaj endüstrisinde de yaygın olarak kullanılırlar. Bu işe küçük bir sermaye yatırımı ile evinizden dahi başlayabilirsiniz.


92. Soya eti imalatı

Doğu ve Orta Asya’da yetişen soya, Asya mutfağının en önemli bitkilerindendir. Soya eti ise soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısma basınç ve sıcaklık altında uygulanan bir dizi özel işlemle et dokusu kazandırılması ile elde edilir. Yani, üretim süreci basittir. Ayrıca, düşük bir sermaye yatırımı ile işi başlatmanız mümkündür. Ancak üretime başlamak için makineye ihtiyacınız olacağını ve hammadde temin etmeniz gerekeceğini unutmayın.


93. Oje/ tırnak cilası imalatı

Kozmetik ürünler odaklı küçük bir imalat işletmesi arıyorsanız, tırnak cilası ve oje üretimini düşünebilirsiniz. Bu küresel pazar her geçen yıl katlanarak büyüyor ve uzmanlar, pazar hacminin 2025’in sonunda 17.600 milyon dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Dikkate alınmaya değer bir girişim olacağından şüphemiz yok.


94. Soya sosu imalatı

Soya sosu, dünyanın en eski çeşnilerinden bir tanesidir. Dahası, lezzetli pek çok gıda maddesinin de kritik bileşenidir. Üretim süreci basit olan bu ürünü sınırlı bir bütçe ile dahi üretebilirsiniz.


95. Tutti frutti imalatı

İtalyancada “tüm meyveler” anlamına gelen tutti frutti farklı çeşitlerdeki doğranmış ve şekerlenmiş meyveleri içeren renkli bir şekerlemedir. Tutti frutti üretiminin ana bileşenleri meyve ve şeker olup ürün genellikle dondurma ya da tatlı yapımında kullanılır. Küçük ölçekte bir yatırımla üretime başlamak mümkündür.


96. Organik Sirke İmalatı

Sirke, asetik asit (CH3COOH) ve sudan oluşan bir sıvıdır. Endüstriyel ve tıbbi alanlardaki işlevinin yanı sıra evlerde de sıklıkla kullanılan çok yönlü bir üründür. Bu nedenle, sirke üretimi girişimciler için kazançlı bir iş fırsatı olabilir.


97. Ahşap ürün imalatı

Ahşap ürün imalatı, küçük bir başlangıç ​​sermayeyle başlatılabilecek nispeten kolay bir girişimdir. Şayet üretimi evinizden yaparsanız, ihtiyacınız olan tek şey marangozluk aletleriniz ve hammaddeniz olacaktır. Bu şekilde, dekoratif amaçlı ürünler yaratabileceğiniz gibi askı ve vb. ev düzenleme eşyaları da üretebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Evde Ahşap Oyuncak Üretmek


98. Kabartma tozu imalatı

Kabartma tozu kuru bir kimyasal maya maddesi olup gıda işleme endüstrisinde önemli bir yere sahiptir. Üretim süreci basittir ve basit makineler gerektirir. Küçük çaplı bir altyapı çalışması ile düşük seviye bir yatırımla, isteyen herkes kabartma tozu imalatına başlayabilir.


99. El sanatları ürün imalatı

El sanatları kişinin kendi elleriyle ürettiği hobi ve faaliyetlerin tamamını kapsar. Siz de yaratıcı bir zihin yapısına ve el becerisine sahipseniz, sanatınızı konuşturacağınız ürünler imal edebilir bu zevki sağlam bir gelir kaynağına dönüştürebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Evde Yapılacak El İşleri


100. Tebeşir imalatı

Tebeşir, okullarda yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, terzilik için de önemlidir(kumaş işaretlemede kullanılırlar). Tebeşir üretimi oldukça basittir ve ev ortamında dahi yapılabilir.


101. Ambalajlı içme suyu imalatı

Yeterli alanınız ve lezzetli bir yeraltı suyu kaynağınız mı var? O halde içme suyu imalatına başlayarak kayda değer bir gelir elde edebilirsiniz. Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda saf ve temiz içme suyuna yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Ve günümüz şartlarında küçük çaplı bir içme suyu tesisi açmak sanıldığı kadar maliyetli değildir.


102. Kağıt torba imalatı

Plastik poşetlerin doğal yaşamı ve çevreyi tehdit ettiği günümüz koşullarında kağıt poşetlere yönelik talepte ciddi artışların görülmesi tesadüf değil. Kağıt torba üretimi tam da bu yüzden karlı bir imalat fikri. Üstelik düşük seviye bir yatırım gerektiriyor ve bu işi küçük ölçeklerde başlatmak mümkün.


103. Elektrikli araç imalatı

Elektrikli arabaların, yakıt tedarikinin kıt olduğu günümüz koşullarında ulaşım endüstrisinin gözdesi olması kaçınılmaz. Bugünün yatırımcıları tam da bu yüzden elektrikli araç üretimi yapan girişimlerle yakından ilgileniyor. Bu da elektrikli araç üretimi işini karlı bir girişim haline getiriyor.

Mutlaka okuyun: Elektrikli Araç Sektöründeki İş Fikirleri


104. Akıllı telefon üretimi

Bu, her ne kadar rekabetçi bir pazar olsa da talep çok büyük olduğundan halen daha kazançlı olma potansiyelini koruyabilen bir üretim fikri olacaktır. Yeterli finansal gücün yanı sıra fark yaratacak yaratıcı fikirlere de sahipseniz, akıllı telefon üretimiyle karlı bir girişme imza atabilirsiniz.


105. Diş macunu imalatı

Dünya genelinde, özellikle de banliyö bölgeleri ve kırsal alanlarda, düşük maliyetli, uygun fiyatlı diş macununa yönelik ciddi bir talep mevcuttur. Dahası, diş macunu bir hızlı tüketim ürünü olup fahiş bir başlangıç ​​maliyeti gerektirmez, öyle ki evde üretilebilmesi dahi mümkündür.


106. Yenilebilir Çiçek Üretimi

Son yıllarda  salatalara , yemeklere ve tatlılara küçük dokunuşlar yapmak için kullanılan yenilebilir çiçekler hayatımıza daha çok girmeye başladı. Salataya katılan bir iki küçük çiçeğin tüm salatadan daha çok besleyici olması bu çiçekleri daha da cazip kılmakta.  Küçük bir sermayeyle ve evinizden küçük bir alanda yetiştirebileceğiniz çiçekler sizin için oldukça karlı olabilir.

Mutlaka okuyun: En Karlı Tarım Ürünleri


107. Sağlıklı Atıştırmalıklar

Sağlıklı atıştırmalık imalatı her geçen gün daha da popülerleşmektedir. Bu eğilimin altında yatansa insanların yedikleri içtikleri şeyin içeriğini öğrenme ve sağlıklı beslenme konusunda kazandıkları bilinçtir.

Bilhassa pandemiden sonra sağlıklı beslenmenin kıymeti çok daha net anlaşıldı. Artık insanlar sağlıklarını her şeyin üzerinde tutuyor. Hal böyleyken, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar üreten bir imalat işletmesi kurma fikri, sağlıklı yaşam tutkusunu sağlam bir kara dönüştürmenin mükemmel bir yolu olabilir.

Sağlıklı atıştırmalık küresel pazar değerinin 2030 yılına kadar 152 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor ve bu iddianın gerçeğe dönüşmemesi için en ufak bir sebep yok. Sağlıklı atıştırmalık sektörü oldukça geniş bir ürün yelpazesi de sunuyor; burada protein çubuklarından tutun da glüten/süt içermeyen alternatiflere, cipslere, kurabiyelere hatta krakerlere kadar pek çok şey üretmek mümkün.


108. Fitness Ekipmanı

Tasarım ve yapı becerilerinizi kullanmanızı sağlayacak yeni bir iş fırsatı arayışında mısınız? O halde, fitness ekipmanları üreteceğiniz bir iş kurmayı düşünmelisiniz. Bu türden bir imalat işinde başarılı olmak için kusursuz donanımlı bir atölyenin yanı sıra sağlam bir yapı ve tasarım deneyimine, en önemlisi de güçlü pazarlama becerilerine ihtiyacınız olacaktır.

İmalatından sorumlu olacağınız fitness ekipmanları arasında ağırlıklar, ağırlık sehpaları ve squat sehpalarını sayabiliriz. Ürettiğiniz ekipmanları isterseniz perakendecilere veya fabrikalara satabilir isterseniz de teşhir salonları aracılığıyla veya internet üzerinden satışa sunabilirsiniz.


109. Doğal Güzellik ve Cilt Bakımı Ürünleri 

Aloe vera, bal veya kakao yağı vb. içeriklere sahip doğal güzellik ürünleri imalatına ne dersiniz? Bu ürünler kimyasal katkı maddesi veya sentetik elementler içermezler. Dahası çevre kadar cildin de dostu olan bu temiz içerikli ürünler bir hayli rağbet görmektedir.

Siz de doğal bir güzellik ürünü serisini piyasaya sürmeyi mi hayal ediyorsunuz? Peki, doğal cilt bakım ürünleri küresel pazar hacminin geçtiğimiz 6,7 milyar dolar değerinde olduğunu biliyor muydunuz?

Heyecan verici, değil mi? O halde, vakit kaybetmeden işe koyulun.


110. Somun ve Cıvata

Somun ve cıvata imalatı,  imalat ekonomisinin öncü sektörlerinden biridir. Bu işi hafife almamalısınız, zira günlük hayatımızda kullandığımız büyük ya da küçük her alet, cihaz veya araçta bu iki parçanın izi mevcuttur.

Somun ve cıvatalar, çeşitli aletlerde kullanılan küçük metal parçalardır. Genellikle tek elle tutulabilecek kadar küçük olsalar da sağlam bir yapıştırıcı işlevi görürler.

Somun ve cıvataların kullanımı yalnızca mutfak eşyaları ile sınırlı değildir. Örneğin, otomotiv endüstrisi de otomobil, kamyon ve diğer araçların üretimi için onlara güvenir. Askeriye ise bu ürünlerden tanklar ve diğer zırhlı araçlar gibi teçhizatların üretiminde yararlanmaktadır.


111. Anahtar ve Kilit Sistemleri

Çilingirlik hizmeti sunan işletmeler konut, ticari veya otomobiller için anahtar ve kilit sistemleri üretir veya bu sistemlerin kurulumu yaparlar.

Konut ve ticari yapı pazarındaki büyüme ve hane başına harcanabilir gelirdeki artış bu sektöre yönelik talebi de artırmaktadır. Tam da bu yüzden bu işe başlamak verimli ve karlı bir yatırım olabilir. Ancak, işe başlamak için gereken eğitimi almalısınız. Bir çalışma ruhsatı veya izin belgesine en önemlisi de kaliteli bir hizmet için son teknoloji araç gereçlere ihtiyacınız olacaktır.


112. Mutfak Gereçleri 

Mutfak gereçleri, yemek yapmayı eğlenceli bulan ve mutfakta vakit geçirmekten keyif alan müşteriler arasında oldukça popülerdir. Bu aletler en sevdiğiniz yemeği kolaylıkla pişirebilme konusunda fark yaratmanızı sağlayacaktır. Aynı işi yapan pek çok işletme olabilir, ancak rekabette yer edinmeniz hiç de zor değildir.

Zira mutfak gereçleri imalatı nispeten kolaydır. Tabi gerekli araçlara ve finansal desteğe sahip olduğunuz sürece. Geriye kalansa hangi mutfak gereçlerini üreteceğinizi seçmek ve söz konusu ürünü/ ürünleri kapı kapı dolaşarak ya da kendi mağazanız üzerinden satışa sunmaktır. Günümüzde çoğu insan mutfak gereçlerini pazardan ve genellikle toplu olarak satın aldığından, bu işten oldukça yüksek bir gelir elde edebilirsiniz.


113. Diş Macunu

Diş macunu, yüksek talep gören ağız bakım ürünlerinin başında gelir. Bir diş macunu fabrikasında çalıştıysanız veya üretiminin nasıl yapıldığını biliyorsanız, kendi işinizi kurabilirsiniz. Ancak diş macunu pazarının fiyata duyarlı olmadığını, dahası burada en kritik unsurun marka sadakati yaratmak olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle, müşterilerin işletmenize geri gelmesini sağlayacak yüksek kalite diş macunları üretmelisiniz.


114. Sos ve Ketçap

Ketçap genellikle ticari bir ürün olup fastfood mağazalarında sıklıkla kullanılır, ancak son yıllarda hane içi kullanımı da bir hayli artmıştır. Ketçaba yönelik bu talep, yiyecek ve içecek endüstrisindeki kritik büyüme ile de desteklenmektedir. Dolayısıyla, sos veya ketçap üretimi gelecek vaat eden bir üretim fikridir.


115. Organik Gübre

Gübre kullanmaksızın mahsul verimliliğini sağlamak da tarımsal üretkenliği korumak da bir hayli zor. Zira gübre, besin maddelerinin yerini tutması bakımından kritik derecede önemli bir katkı malzemesi.

İstatistiklere küresel gübreye yönelik talebin önümüzdeki yıllarda 200 milyon tonun üzerine çıkabileceğini öngörüyor.. Artan bu talebin perde arkasında ise artan nüfusu beslemek adına yükselişe geçen mahsul üretimi yatıyor.

Tam da bu yüzden gübre imalatı harika bir girişim olabilir.



116. Tek Kullanımlık Mutfak Eşyaları 

Günümüzde insanlar, yalnızca ekonomik olmasından değil, aynı zamanda çevre dostu bir seçenek olması sebebiyle de tek kullanımlık mutfak eşyalarına yönelmektedir. Ve uzmanlara göre insanlar al-götür restoran zincirlerini, fastfood tüketimini ya da seyyar satıcıların yemeklerini yemekten vazgeçmedikleri sürece tek kullanımlık mutfak eşyalarına yönelik bu talep gün geçtikçe artmaya devam edecek.

Tek kullanımlık bu eşyaların her biri tek porsiyonluk ve kolayca geri dönüştürülebilir veya yok edilebiliyorlar. Çevre dostu bu ürünler, insanlara etkinlik veya partiler sırasında yiyecek servisi yapmanın pratik bir yolunu sunuyor.

Artan bu ihtiyaç nedeniyle bu sektöre yönelik her girişim karlı bir fırsata dönüşebilir. Sektöre ilişkin fırsatların imalattan toptan satışa hatta perakende satışlara kadar uzanabileceğini unutmayın.


117. Meyve Suyu 

Meyve suyu enerji verir, vücudu nemli tutar ve metabolizmayı güçlendirir. Son yıllarda, insanların sağlık bilinci her geçen gün daha da arttığından doğal ve taze meyve suyuna yönelik talep de artmıştır.

Tam da bu yüzden, meyve suyu imalatına başlamak karlı bir ticari girişim olabilir.

Bu iş için yakınınızdaki bir sebze pazarı veya halden yararlanabilir ya da arka bahçenizde-şayet varsa- kendi meyvelerinizi yetiştirebilirsiniz. Alternatif olarak, meyve suyu dağıtımı yapabilir veya mevcut bir meyve suyu şirketiyle bayilik sözleşmesi imzalayabilirsiniz.


118. Otomobil yedek parça üretimi

Otomobiller yıpranma veya aşınmaya maruz kalırlar, bu nedenle de yıpranmış kısımların değiştirilmesi gerekebilir. Eğer gerekli ekonomik güce ve ticari zekâya sahipseniz, otomobil yedek parça üretimi üzerine bir iş kurmayı düşünebilirsiniz.

Tüm araba parçalarını kapsayacak bir iş kurmak zorunda değilsiniz elbette, örneğin farklı otomobil marka veya modelleri için fren balatası imalatı yapmak gibi ayrı bir alanda uzmanlaşmayı da tercih edebilir ve bu alandaki liderliğinizin keyfini sürebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var: detaylı bir piyasa araştırması ile fizibilite çalışması yapmış olmak; tüm bunlar size bir taşıtın en çok hangi parçasının hasar görebileceği, yani hangi parçanın talep edilme oranının fazla olacağı konusunda net bir fikir verecektir. Bu sayede, hangi yedek parçaya odaklanmanız gerektiğini kolayca belirleyebileceksiniz.



İlginizi çekebilir

Evde Ne Üretebilirim?

İthalat ve ihracat işine nasıl girilir?

Avatar

Written by Deniz

Yorumlar

Bir Yorum da Sen Bırak
  1. Güzel imalat fikirleri var ancak her fikir için ayrı bir beceri ve deneyim gerekebilir. 200 bin sermayeyle ne fabrikası kurabilirim sizce?

  2. küçük sermayeli imalatlar için devlet teşviklerinden ve vergi konularından da bahsederseniz çok sevinirim.

  3. Ufak çapta iş hayatına atılmak isteyenler için yararlı bir yazı olmuş. Küçük üretim işleri gerçekten akıllıcaydı.

  4. merhaba buradaki üretmde bahsedilen aslında ne ürettiginiz degil üretilen ürünü nasıl satışa sundugunuz daha önemli rol oynuyor

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir