Uyurken Para Kazanmanın 8 Yolu

Uyurken para kazanmak gerçek olamayacak kadar iyi geliyor kulağa, öyle değil mi? Ancak günümüz dünyasında uyurken de para kazanabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor.

Uyurken para kazanmanın bir yolunu bulmazsanız ölene dek çalışmaya mahkum olursunuz. – Warren Buffet

İşte sizlere uyuyarak para kazanabileceğiniz 8 pasif gelir yöntemi:


Uyurken Para Kazanmak İçin 8 Yöntem

1.Pasif Gelir Kaynağı: Blog açın.

Pasif gelir elde etmenn en popüler yollarından biri blog açmaktır. Blog açmak birkaç adımlık basit bir işlemdir. Orta düzey bir bilgisayar ve internet kullanıcısı olan hemen herkes kendi bloğunu açabilir ve bundan para kazanabilir.

Bloğunuzu açtıktan sonra insanların okuyup paylaşabileceği şahane içerikler üretmeye başlayın. Örneğin, muhasebeciyseniz küçük şirket sahiplerine iş kurma faizleriyle ilgili bilgiler veren bir blog açabilirsiniz. Satrançta ustaysanız satrançta farklı hamleleri anlatan bir blog açabilirsiniz.

Yazdığınız konuların popüler olmasına özen gösterin. Doğduğunuz köyle alakalı bir blog açarsanız ve köyün toplam nüfusu 50 ise bu yine çok kıymetli bir çaba olur, ancak size para kazandırmaz.

Yeterli sayıda takipçi edindikten sonra şu yöntemlerle para kazanabilirsiniz blogdan:

Satış ortaklığı: Başka insanların ürün ve hizmetlerini sitenizde tanıtıp satabilirsiniz. Satılan ürünlerin blogun temasına uygun olduğundan emin olun. Örneğin, satranç blogunda sedef kakmalı şık bir satranç seti satılabilir. Adına satış yapacağınız kişiyi bulduktan sonra sitenizin insanlar tarafından ziyaret edilmesinden de gelir elde edersiniz. Ancak satış yaptığınız zaman bu gelir daha yüksek olur.

Reklam satın: Satış ortaklığı yapabilecek kadar trafiğe sahip olduktan sonra sitenizde reklam da satabilirsiniz. Yani sitenizin belli bir bölgesine bir şirketin reklamını almaktan bahsediyoruz. 50 liralık küçük reklamlarla başlayın, ancak sitenizin içerik kalitesi ve trafiği arttıkça bu rakam haftalık 500 liraya dahi ulaşabilir.

Sponsor bulun: Reklam satmaktan farklı bir yöntem bu. Sitenizin altında daimi olarak bir şirketin logosunu taşıyarak da gelir elde edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Blog Yazarak Para Kazanmak


2. Pasif Gelir Kaynağı: Bilgili olduğunuz konuyla ilgili bir ürün yaratın.

Bir konuda uzmanlık sahibiyseniz o konuyla alakalı bir e-kitap, ders videosu vs. oluşturup kendi blogunuzda satabilirsiniz. Bu zahmetli ve pazarlaması zor bir iştir; ancak tüm iş bittikten sonra sadece bu emeğinizin meyvesini toplamak kalır geriye.

Mutlaka okuyun: Dijital Bilgi Ürünleri Satarak Para Kazanmak


3. Pasif Gelir Kaynağı: Telif haklarınızı satın.

Yetenekli bir müzisyen, yazar ya da oyuncuysanız yaptığınız işten telif hakları ücreti alabilirsiniz. Ancak yeterince yetenekli değilseniz de Royalty Exchange gibi siteleri ziyaret ederek telif hakları alım-satımı yapabilirsiniz. Belki de hiç aklınıza gelmeyen bir özelliğiniz sayesinde telif hakkı geliri elde edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Daha çok para kazanmak için çoğaltma etkisini kullanın


4. Pasif Gelir Kaynağı: Üyelikle girilen bir topluluk kurun.

Kendinizi otoriter bir kişi olarak kanıtladıysanız üyelikle girilebilen bir topluluk yaratabilirsiniz. Aylık belli bir ücretle girilen bu toplulukta üye olmayanların ulaşamayacağı bilgi ve paylaşımlarda bulunulması ise insanların topluluğunuza üye olması için şart.

Timothy Sykes borsacılık üzerine kurduğu bir topluluk sayesinde aylık 100.000 dolar gelir elde ediyor.


5. Pasif Gelir Kaynağı: Ürün satın.

Fiziksel ürünler alıp satarak da pasif gelir elde edebilirsiniz. İlla blog, internet sitesi üzerinden para kazanmak zorunda değilsiniz. Bunun için eBay, Amazon, Sahibinden, n11 gibi platformlar biçilmiş kaftandır.

Ayrıca Shopify gibi platformlar aracılığı ile e-ticaret de yapabilirsiniz. Bu platform size tam teçhizatlı bir sanal mağazanın tüm ihtiyaçlarını size sunuyor ve sosyal medya mecraları üzerinde reklam yapmanız konusunda da kolaylık sağlıyor.

Mutlaka okuyun: E-Ticaret Yapmak İstiyorum, Ne Satabilirim?


6. Pasif Gelir Kaynağı: Hisse senedine yatırım yapın.

Hisse senedi aldığınız zaman senedi aldığınız şirketin bir anlamda ortağı olursunuz. Bu da şirketin karından pay alacağınız anlamına gelir. Hisse senedi alım satımı internet sayesinde çok daha popüler oldu. Yine internet sayesinde kendi araştırmanızı yapıp dilediğiniz şekilde yatırım yapabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Borsadan Nasıl Para Kazanılır?


7. Pasif Gelir Kaynağı: Evinizi kiraya verin.

Airbnb gibi siteler aracılığı ile tatildeyken evinizi kiralayabilirsiniz ya da evinizde kullanmadığınız bir oda varsa onu da kiraya verebilirsiniz. Ayrıca garajınızı, park alanınızı, ofisinizdeki boş odayı da kiralayabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Airbnb İle Para Kazanmak


8. Pasif Gelir Kaynağı: İşinizi başka birine yaptırın.

Buna ara kazanç da denir. Örneğin, web tasarımı işi kurdunuz. Ancak web tasarım işini başka birine yaptırabilirsiniz. Siz sadece işin başındaki kişi olup iş bağlamakla uğraşırsınız. Esas işi, personeliniz yapar.


Girişimciler İçin Uyurken Para Kazanmak Mümkün mü?

Şirketiniz kurulduğunda ve faaliyete geçtiğinde, siz diğer projelerle meşgulken ve hatta uyurken bile size para kazandıracak bu 5 stratejiden birini veya birkaçını uygulayın.

İşinizin nasıl yürüdüğünü bir düşünün: Potansiyel müşterileri cezbedersiniz, onları müşteriniz yaparsınız, onlar sayesinde para kazanırsınız, sürekli iş döngüsünü oluşturur ve müşterilerinizin sizi potansiyel başka müşterilere tavsiye etmesini sağlarsınız. Bu adımların her birinde belli zorluklarla karşılaşırsınız ve bir girişimci olarak hedeflerinizden biri, olabildiğince çok aşamayı otomatik olarak işler hale sokmak olmalıdır. Otomasyon, siz uyurken bile gelir sağlayan kilit bir noktadır. Başka bir alana odaklandığınızda bile şirketinizin kar etmesine yarayacak beş stratejiyi bu yazıda topladık:


1. Kendinizi bir ürüne dönüştürün

Başarıyı yakaladığınız zaman -veya en azından başarıya giden yolda ilerlerken- kendinizi markalaştırmak üzere fırsatlar arayın. Niş olan alanınızda kendinizi bir otorite olarak konumlandırın ve başarınızın sırlarını paylaştığınız videolar ya da kitaplar gibi ürünler yaratın. Kitabın güzel yanı şudur: Sıkı çalışma evresi yani yazılıp düzenlemesi bittiğinde ve pazarlama planı uygulandığında- onun meyvelerini toplarken bir yandan da sıradaki projeye geçebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: E-kitap Yazarak Para Kazanmak


2. Daha az şeyle uğraşın

Her şeyle bizzat kendiniz ilgilenmeye devam ederseniz şirketinizin hiçbir bölümünü kendi kendine işler hale getiremezsiniz. Her şeyle tek başınıza uğraşmaktan vazgeçin. Üstlendiğiniz görevleri kademe kademe hafifletin.

Örneğin McDonalds’a göz atalım: Restoran temelde beş şey üretiyor: burger, patates kızartması, tavuk, salata ve gazoz. Bunları ayrı ayrı paketliyorlar ve farklı kombinasyonlar halinde satıyorlar, ama şirketin menüleri dünya çapında farklı lokasyonlarda çoğaltabilmesinin ve ürünlerini üstün nitelikli işçilere ihtiyaç duymadan satabilmesinin sebebi basitlik. Yaptığınız işin akış şemasını çıkartın ve personelinizi eğiterek onların da bunu tekrar edebilmelerini sağlayın.

Mutlaka okuyun: İşinizi Otomatikleştirmenin ve Verimi Artırmanın 12 Yolu


3. Süreklilik sağlayın

Sağladığınız servisin veya ürünün faturası değişkendir; hem kazancınız hem de müşterinizin harcamaları çok büyük çeşitlilik gösterir. Sabit fiyat üzerinden abonelik satarak hem şirketinize güvenilir bir gelir sağlayabilir hem de müşterileriniz için öngörülebilir masraflar çıkartabilirsiniz. Her iki taraf da en yüksek verime yatırım yapar – en az sorun ile en yüksek kaliteyi elde etmek. Bu şekilde hem müşteriniz hem de sizin kazançlı çıkarsınız.


4. Sistemi ucuza satın, parayı yedek ürünlerin satışından kazanın

Bu örnekte, esas olarak somut mal satışına dayalı işlerden bahsediyoruz. Bu iş modeline verilecek en iyi iki örnek markalı kahve makineleri ve yazıcılar olabilir. Cihazların kendisi nispeten ucuza satılırken kazancın çoğu, yeniden doldurulması gereken kahve kapsülleri ve mürekkep kartuşlarından kazanılıyor. Eğer makineleriniz müthiş kahveler yapıyor veya yüksek kalitede baskı yapabiliyorsa müşteriler sizin markanızı satın aldıktan sonra artık devamlı müşteriniz olacakları garantidir.


5. Yatırım yapın

Para parayı çeker, ama esas önemli olan bir girişimci olarak yatırım yaparken ne derece dikkatli olduğunuzdur. Bir ipucu verelim: Müşterilerinize bakın ve farklı ihtiyaçlarını değerlendirin. Bu ihtiyaçları karşılayan yeni bir şirket bulun (kendi şirketinize ek olarak) ve oraya yatırım yapın. Yalnızca kendi şirketiniz ve müşteri ilişkilerini geliştirmeye odaklanan diğer şirketler arasında bağ kurmakla kalmazsınız, aynı zamanda müşterilerinizin zihninde isteklerini tamamen karşılayan bir şirket olarak yerinizi sağlamlaştırırsınız. Bu şekilde bir kez zemini oluşturduktan sonra, zahmetsizce para kazanan iyi bir insan haline gelirsiniz.

Niyetim başarılı bir iş kurmanın ne derece yorucu ve zahmetli bir şey olduğunu azımsamak değil. Size göstermeye çalıştığım şey, şirketinizin işleyişi rayına oturduktan sonra tüm çabalarınızın acısını bu 5 yaratıcı strateji sayesinde çıkarabileceğiniz.

Mutlaka okuyun: Yatırım Nedir? Nasıl Yapılır?


İlginizi çekebilir

Online Bir İş Kurup Uyurken de Para Kazanmaya Ne Dersiniz?

En İyi Pasif Gelir Kaynakları

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir