Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGenelUyurken Para Kazanmanın 17 Yolu

Uyurken Para Kazanmanın 17 Yolu

Uykunun derinliklerindeyken de para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet bu çok kolay olmasa da mümkün. Bunu mümkün kılan sihirli kelimemiz ise pasif gelir.

Uyurken para kazanmak gerçek olamayacak kadar iyi geliyor kulağa, öyle değil mi? Ancak günümüz dünyasında uyurken de para kazanabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor.

Online bir iş kurarak veya kendi sisteminizi oluşturarak otomatik para akışı sağlayabilir ve işin başında bizzat bulunmadan pasif gelir elde edebilirsiniz. Pasif gelir elde etmek için sürekli sıkı çalışmak zorunda değilsiniz. Sadece, insanların ihtiyaç duyacağı kaliteli bir ürün veya hizmet yaratmak için ilk başlarda sınırlarınızı zorlamanız gerekli. Ancak başlangıçta göstermiş olduğunuz bu emeğin meyvesini ileride fazlasıyla toplayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Uyurken para kazanmanın bir yolunu bulmazsanız ölene dek çalışmaya mahkum olursunuz. – Warren Buffett


Uyurken Nasıl Para Kazanılır?

İlk başlarda haftada 80-100 saat çalışmanız gerekebilir. Oluşturduğunuz sisteme ve verdiğiniz hizmetlere göre yılda 100 bin – 1.000.000  TL arasında değişen rakamlarda bir gelir elde edebilirsiniz.

İşte sizlere, uyurken para kazanmanıza olanak tanıyacak 10 tavsiye:


1. Başlamadan önce kendinize sorun: “Bunu sadece para için mi yapıyorum?”

Pasif gelir elde edebilmek büyük oranda takipçilerinize bağlıdır. Para kazanmayı, onlara hizmet etmekten daha önemli bulduğunuzu fark ederlerse başarılı olamazsınız.  Niyet, her zaman insanlara yardım etmek ve onlara bir şeyler sunmak olmalıdır. Bunun sonucunda güzel paralar kazanabilirsiniz.

Walt Disney’in şu sözü durumu çok güzel özetliyor:

Biz daha çok para kazanmak için video yapmıyoruz. Daha çok video yapabilmek için para kazanıyoruz..


2. Önceden ciddi anlamda zaman harcamaya hazır olun.

Bir gecede başarılı olmak diye bir kavram yok. Öncesinde ciddi anlamda çalışmak ve zaman harcamak gerekiyor. Örneğin dinlendiğiniz şarkının kime ait olduğunu öğrenmek için kullandığımız Shazam uygulaması çok kısa sürede başarılı olmuş gibi gözükebilir, ancak Apple 400 milyon dolara satılmadan önce yıllarca hiç kar edemedi. Bu sebeple en başarılı olacak projenize takipçi edinebilmek için 1.5 yıl çalışmanız gerekebilir.

Mutlaka okuyun: Shazam Nasıl Başarılı Oldu?


3. Ürünü ortaya koyduktan sonra işiniz bitmez.

“%100 pasif gelir diye bir şey yoktur. Emlak sektöründe bile malvarlıklarınızı yönetmeniz gerekir. Borsada bile portfolyonuzu yönetmeniz gereklidir. Online iş söz konusu olduğunda %100 pasif gelir diye bir şey yoktur. Pasif gelirin tanımı “sistem geliştirmek” ile alakalıdır. İnsanların sitenizi sürekli olarak ziyaret etmesini, sürekli bir trafik olmasını istiyorsanız takipçilerinizi bu konuda tatmin etmeniz gerekir. Yani öncesinde ciddi manada zaman harcamanız, daha sonra ise bu harcanan zamanla ortaya konan içeriği beslemeniz gerekir. “

Mutlaka okuyun: Piyasaya Bir Ürün ya da Hizmet Sürmeden Önce Atmanız Gereken 17 Adım


4. Doğru pazarı bulmalısınız.

İnsanların çoğu herkese hitap eden bir iş kurma peşindedir. Ancak herkese hizmet etmeye çalışmak, aslında kimseye hizmet edememek demektir. Bu nedenle spesifik bir alana yönelmeli ve tecrübeleriniz, eğitiminiz ve tutkunuz doğrultusunda bu alana yoğunlaşmalısınız. Kazancınızın miktarı, bu takipçi kitlesine ne kadar iyi hizmet sunabildiğinizle doğru orantılı olacaktır. Yazdıklarınız onlarda ne kadar yankı uyandırırsa o kadar çok kazanç elde etme şansınız vardır.

Mutlaka okuyun: Niş Pazarınızı Belirlemede Atılacak 7 Adım


5. İşe girişmeden önce, 3-4 yıl sonrasını düşünün.

Bundan 3-4 yıl sonra da içerik ürettiğiniz konudan yine aynı derecede keyif alacaksanız bu sizin başarılı olma ihtimalinizi artırır.

Mutlaka okuyun: 7 Adımda Uzun Vadeli Düşünmek


6. İnsanlara nasıl hizmet edildiğini araştırın ve açığı doldurmaya çalışın.

Rakiplerinizin olması gözünüzü korkutmasın. Rakiplerinizin olmasının yaptığınız işin tasdik edilmesi anlamına geldiğini söylüyor. Diğer blog yazarlarını rakip olarak değil, arkadaş olarak görün ve onlardan faydalanın.

Ancak sizi özel kılan şeyi bulmalısınız. Piyasada eksikliği hissedilen şeylerden nasıl istifade edebileceğinizi düşünmelisiniz.

Mutlaka okuyun: İşinizi Rakiplerinizden Farklılaştırmanın 8 Yolu


7. Platformunuzu kurun.

Faaliyet göstereceğiniz alanı seçtikten sonra, mesajınızı iletebileceğiniz bir platform kurun. Blog olabilir, youtube kanalı olabilir, podcast olabilir… Hayran (fan) kitlenizi bu şekilde oluşturmaya başlayabilirsiniz. İşinizin finansal olarak yürüyebilmesi için tüm dünyanın sizi takip etmesi gerekmez. Size yıllık 1000 TL ödeyen 1000 tane sıkı takipçiniz varsa bu yılda 1.000.000 TL eder. Bu nedenle herkese hitap etme zorunluluğunuz yok.


8. Ücretsiz şeyler sunun.

Takipçileriniz sizin sunduğunuz hizmet hakkında tam bilgi sahibi olmadan onlardan ücret alamazsınız. Uzun süreli pasif gelir elde etmenin en iyi yolu ücretsiz bilgi ve hizmet sunmaktır. Takipçilerinizle aranızda uzmanlık, bilgi ve güven konusunda bir bağ oluşur bu sayede.


9. İnsanlara neyin daha iyi hizmet edeceğini bulun.

Takipçi kitleniz sizin ortaya bir değer koyduğunuzu anlamaya başlayıp artmaya başladığında pasif gelir etme yollarınız da artar. E-kitap veya e-ders gibi dijital ürünler satabilirsiniz. Başka firmaların ürün ve hizmetinizi satıp yani satış ortaklığı yapıp komisyon alabilirsiniz. Yazılım üretip onu satabilirsiniz. Bir topluluk yaratıp oraya premium üyelik satabilirsiniz. İnsanlara, hangi yöntemi sevdiklerini sosyal medya aracılığı ile direkt olarak sorun. Ne tür sorunları olduğunu görün ve bunu çözmek için elinizden geleni yapın.


10. Kazanç sağladıkça şunu hatırlayın: Para temel motivasyonunuz olmamalı.

Başarı elde ettikçe paranın sizi yoldan çıkarmasına izin vermeyin. Satış için şahane komisyon aldığınız bir ürün, takipçilerinize kötü bir tecrübe sunarsa bu sizin aleyhinize olur, kendi ayağınıza sıkmış olursunuz kısaca.

Parayı ön plana çıkardığınız zaman, satış yapmak için yalan söylemeye başladığınız zaman işin içine üçkağıtçılık girer. Bu durumu derhal gözden geçirmeniz şarttır.

Bu hataya düşmemek için temel motivasyonunuzun ne olduğunu bilmek oldukça önemli. Pasif gelir benim için sadece geçim kaynağı ya da finansal kazanç demek değil. Evden çalışmamı sağlayan bu sistem bana, çocuklarımın ilk “baba” deyişlerini ve ilk adımlarımı görme fırsatı verdi. 1 ve 4 yaşında iki çocuğum var. Zor zamanlarda beni yeni ürün ve hizmetler sunmaya yönelten, beni motive eden şey de onların varlığı.

İşte sizlere uyurken pazanmanın 17 yolu:


Uyurken Para Kazanma Yöntemleri

1. Blog açın.

Uyurken para kazanmanın en popüler yollarından biri blog açmaktır. Blog açmak birkaç adımlık basit bir işlemdir. Orta düzey bir bilgisayar ve internet kullanıcısı olan hemen herkes kendi bloğunu açabilir ve bundan para kazanabilir.

Bloğunuzu açtıktan sonra insanların okuyup paylaşabileceği şahane içerikler üretmeye başlayın. Örneğin, muhasebeciyseniz küçük şirket sahiplerine iş kurma faizleriyle ilgili bilgiler veren bir blog açabilirsiniz. Satrançta ustaysanız satrançta farklı hamleleri anlatan bir blog açabilirsiniz.

Yazdığınız konuların popüler olmasına özen gösterin. Doğduğunuz köyle alakalı bir blog açarsanız ve köyün toplam nüfusu 50 ise bu yine çok kıymetli bir çaba olur, ancak size para kazandırmaz.

Yeterli sayıda takipçi edindikten sonra şu yöntemlerle para kazanabilirsiniz blogdan:

Satış ortaklığı: Başka insanların ürün ve hizmetlerini sitenizde tanıtıp satabilirsiniz. Satılan ürünlerin blogun temasına uygun olduğundan emin olun. Örneğin, satranç blogunda sedef kakmalı şık bir satranç seti satılabilir. Adına satış yapacağınız kişiyi bulduktan sonra sitenizin insanlar tarafından ziyaret edilmesinden de gelir elde edersiniz. Ancak satış yaptığınız zaman bu gelir daha yüksek olur.

Reklam satın: Satış ortaklığı yapabilecek kadar trafiğe sahip olduktan sonra sitenizde reklam da satabilirsiniz. Yani sitenizin belli bir bölgesine bir şirketin reklamını almaktan bahsediyoruz. 1000 liralık küçük reklamlarla başlayın, ancak sitenizin içerik kalitesi ve trafiği arttıkça bu rakam haftalık 5000 liraya dahi ulaşabilir.

Mutlaka okuyun: Blog Yazarak Para Kazanmak


2. Bilgili olduğunuz konuyla ilgili bir ürün yaratın.

Bir konuda uzmanlık sahibiyseniz o konuyla alakalı bir e-kitap, ders videosu vs. oluşturup kendi blogunuzda satabilirsiniz. Bu zahmetli ve pazarlaması zor bir iştir; ancak tüm iş bittikten sonra sadece bu emeğinizin meyvesini toplamak kalır geriye.

Mutlaka okuyun: Dijital Bilgi Ürünleri Satarak Para Kazanmak


3. Telif haklarınızı satın.

Yetenekli bir müzisyen, yazar ya da oyuncuysanız yaptığınız işten telif hakları ücreti alabilirsiniz. Ancak yeterince yetenekli değilseniz de Royalty Exchange gibi siteleri ziyaret ederek telif hakları alım-satımı yapabilirsiniz. Belki de hiç aklınıza gelmeyen bir özelliğiniz sayesinde telif hakkı geliri elde edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Daha çok para kazanmak için çoğaltma etkisini kullanın


4. Üyelikle girilen bir topluluk kurun.

Kendinizi otoriter bir kişi olarak kanıtladıysanız üyelikle girilebilen bir topluluk yaratabilirsiniz. Aylık belli bir ücretle girilen bu toplulukta üye olmayanların ulaşamayacağı bilgi ve paylaşımlarda bulunulması ise insanların topluluğunuza üye olması için şart.

Timothy Sykes borsacılık üzerine kurduğu bir topluluk sayesinde aylık 100.000 dolar gelir elde ediyor.


5. Ürün satın.

Fiziksel ürünler alıp satarak da pasif gelir elde edebilirsiniz. İlla blog, internet sitesi üzerinden para kazanmak zorunda değilsiniz. Bunun için eBay, Amazon, Sahibinden, n11 gibi platformlar biçilmiş kaftandır.

Ayrıca Shopify gibi platformlar aracılığı ile e-ticaret de yapabilirsiniz. Bu platform size tam teçhizatlı bir sanal mağazanın tüm ihtiyaçlarını size sunuyor ve sosyal medya mecraları üzerinde reklam yapmanız konusunda da kolaylık sağlıyor.

Mutlaka okuyun: E-Ticaret Yapmak İstiyorum, Ne Satabilirim?


6. Hisse senedine yatırım yapın.

Hisse senedi aldığınız zaman senedi aldığınız şirketin bir anlamda ortağı olursunuz. Bu da şirketin karından pay alacağınız anlamına gelir. Hisse senedi alım satımı internet sayesinde çok daha popüler oldu. Yine internet sayesinde kendi araştırmanızı yapıp dilediğiniz şekilde yatırım yapabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Borsadan Nasıl Para Kazanılır?


7. Temettü geliri

Borsadaki şirketler yıllık kazançlarına göre hisse sahiplerine belli oranda kar payı(temettü) ödemesi yaparlar. Diğer bir ifadeyle kazançlarını yatırımcılarıyla paylaşırlar. Bu sayede kar payı ödeyen bir hisse aldığınızda şirket kar ettiği sürece her sene yattığınız yerden para kazanabilirsiniz.

Ancak böyle bir işe kalkışacaksanız ödevinize iyi çalışıp size en çok geliri sağlayacak sağlam hisselere yatırım yapmanız faydanıza olur. Örneğin düzenli olarak her sene yüksek miktarda kar payı ödeyen ve sürekli olarak büyüyen şirketlere yatırım yapabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Temettü Nedir? Nasıl Alınır?


8. Evinizi kiraya verin.

Airbnb gibi siteler aracılığı ile tatildeyken evinizi kiralayabilirsiniz ya da evinizde kullanmadığınız bir oda varsa onu da kiraya verebilirsiniz. Ayrıca garajınızı, park alanınızı, ofisinizdeki boş odayı da kiralayabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Airbnb İle Para Kazanmak


9. Eşyalarınızı kiralayın

Her gün binlerce insan kiralık eşya arıyor. Portatif merdivenler, parti malzemeleri, masa ve sandalye, elektrikli testere gibi ürünler kiralayabileceğiniz başlıca eşyalar arasında yer alıyor.

Eşyanızı kiralamadan önce iki tarafın da imzalayacağı bir anlaşma oluşturun. Ödemenizi peşin alın ve kiraladığınız eşyayı korumak için karşı tarafın kimlik bilgilerini ve adresini alın. İlaveten, güvenlik depozitosu almayı da göz önünde bulundurabilirsiniz.


10. İşinizi başka birine yaptırın.

Buna ara kazanç da denir. Örneğin, web tasarımı işi kurdunuz. Ancak web tasarım işini başka birine yaptırabilirsiniz. Siz sadece işin başındaki kişi olup iş bağlamakla uğraşırsınız. Esas işi, personeliniz yapar.


11. Emlak ve Arsaya Yatırım Yapın

Gayrimenkul, uzun süreli servet biriktirmenin sağlam yollarından biri olarak görülmektedir. Geçmişte, gayrimenkul yatırımıyla uğraşmak daha fazla zaman, sermaye ve uzmanlık gerektiriyordu, ancak internetin etkisiyle bu süreç daha erişilebilir hale gelmiştir. Bu nedenle, mali güce sahip her birey, gayrimenkul yatırımları aracılığıyla pasif bir gelir elde etme potansiyeline sahiptir.

Robert Kiyosaki’nin “Fakir Baba Zengin Baba” kitabını okuduğumda, beni ilk etkileyen düşünce “pasif gelir” kavramı oldu. Kitap, gelir sağlayan mülklerin hayati önemi üzerinde duruyor.

Emlak yatırımı, bir kere harekete geçildiğinde sürekli gelir sağlayabilen ve çaba harcamadan ilerleyebilen bir strateji olarak öne çıkmaktadır.

Mutlaka okuyun: 30 Yaşında Nasıl Emlak Zengini Ounur?


12. İnfluencer Olun

Her ne kadar %100 pasif gelir yöntemi olmasa da influencer olduğunuzda sosyal medyadaki paylaşımlarınız sayesinde büyük kazançlar elde edebilirsiniz. Örneğin bir kez yotube videosu oluşturduğunuzda bu videodan hayatınız boyunca hatta öldüğünüzde bile para kazanmaya devam edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Sosyal Medyadan Para Kazanmak


13. Kitap yazın

Eğer yeteneğiniz varsa kitap yazmayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Etkin bir pazarlama planı geliştirdikten sonra, kitap satarak ciddi paralar kazanmanız mümkün.

Kitabınız internet sitelerinden sipariş yoluyla satılmaya başlayınca her ay hiçbir şey yapmamanıza rağmen kazanmaya devam edersiniz. Yazdığınız kitabı veya kitapları pazarlamak için ne kadar zaman harcarsanız kazanacağınız para o kadar çok olacaktır.

Mutlaka okuyun: E-kitap Yazarak Para Kazanmak


14. YouTube videoları oluşturun

Milyonlarca insan, her gün YouTube’dan para kazanıyor. Ne zaman bir kişi videonuzu izlese karşısına çıkan reklam sebebiyle para kazanıyorsunuz. YouTube’da başarıya ulaşmanın kilit noktası, yeterli sayıda abone ve izleyici kitlesi oluşturabilmek.

Abone sayınızı artırmanız biraz uzun sürebilir, fakat videolarınızın izlenme sayısı giderek yükseldikçe her video için para kazanma ihtimaliniz olacak.

Sadece birkaç video yükleyerek para kazanamayacağınızı kabullenmelisiniz. Eğer bu işten ciddi anlamda para kazanmayı hedefliyorsanız 100’den fazla video yapmaya hazırlıklı olun.

Mutlaka okuyun: Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?


15. Otomat makinesi satın alın

Başarılı bir otomat makinesi size büyük paralar kazandırabilir. Yapmanız gereken tek şey otomatınızı yerleştirecek en doğru mekânı bulmak. Otomat makineleriyle başarıya ulaşmayı hedefliyorsanız bir kamu araştırması yaparak çıkan sonuçlar doğrultusunda bir otomat satın almayı düşünebilirsiniz. Eğer bu konuya harcadığınız zamanı asgariye indirmek istiyorsanız kendinize bir yardımcı tutmayı da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Otomat İşi Yapmak


16. Fotoğraflarınızı tescilleyin

Fotoğraf çekerek para kazanabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Güzel fotoğraf çekme beceriniz varsa bu madde tam size göre diyebiliriz.

İnternetteki bazı siteler fotoğraflarınızı yüklemenize ve isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında fotoğrafları satın almasına imkân sağlıyor. Yani tek bir fotoğrafınızı bile tekrar tekrar satarak hayatınız boyunca para kazanabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: İnternette Fotoğraf Satarak Para Kazanmak


17. Telefon uygulaması yaratın

Teknolojiye ilginiz ve kafanızda iyi fikirleriniz varsa yeni bir telefon uygulaması oluşturarak yattığınız yerden para kazanabilirsiniz. Yeni bir uygulama fikriniz yoksa bile var olan bir uygulama üzerine geliştirmeler yapmanız mümkün. Telefonunuzdaki her uygulama bir yerde birilerine para kazandırıyor. Siz de bu pastadan payınıza düşeni alabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Uygulama Yaparak Para Kazanmak


Girişimciler İçin Uyurken Para Kazanmak Mümkün mü?

Şirketiniz kurulduğunda ve faaliyete geçtiğinde, siz diğer projelerle meşgulken ve hatta uyurken bile size para kazandıracak bu 5 stratejiden birini veya birkaçını uygulayın.

İşinizin nasıl yürüdüğünü bir düşünün: Potansiyel müşterileri cezbedersiniz, onları müşteriniz yaparsınız, onlar sayesinde para kazanırsınız, sürekli iş döngüsünü oluşturur ve müşterilerinizin sizi potansiyel başka müşterilere tavsiye etmesini sağlarsınız. Bu adımların her birinde belli zorluklarla karşılaşırsınız ve bir girişimci olarak hedeflerinizden biri, olabildiğince çok aşamayı otomatik olarak işler hale sokmak olmalıdır. Otomasyon, siz uyurken bile gelir sağlayan kilit bir noktadır. Başka bir alana odaklandığınızda bile şirketinizin kar etmesine yarayacak beş stratejiyi bu yazıda topladık:


1. Kendinizi bir ürüne dönüştürün

Başarıyı yakaladığınız zaman -veya en azından başarıya giden yolda ilerlerken- kendinizi markalaştırmak üzere fırsatlar arayın. Niş olan alanınızda kendinizi bir otorite olarak konumlandırın ve başarınızın sırlarını paylaştığınız videolar ya da kitaplar gibi ürünler yaratın. Kitabın güzel yanı şudur: Sıkı çalışma evresi yani yazılıp düzenlemesi bittiğinde ve pazarlama planı uygulandığında- onun meyvelerini toplarken bir yandan da sıradaki projeye geçebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: E-kitap Yazarak Para Kazanmak


2. Daha az şeyle uğraşın

Her şeyle bizzat kendiniz ilgilenmeye devam ederseniz şirketinizin hiçbir bölümünü kendi kendine işler hale getiremezsiniz. Her şeyle tek başınıza uğraşmaktan vazgeçin. Üstlendiğiniz görevleri kademe kademe hafifletin.

Örneğin McDonalds’a göz atalım: Restoran temelde beş şey üretiyor: burger, patates kızartması, tavuk, salata ve gazoz. Bunları ayrı ayrı paketliyorlar ve farklı kombinasyonlar halinde satıyorlar, ama şirketin menüleri dünya çapında farklı lokasyonlarda çoğaltabilmesinin ve ürünlerini üstün nitelikli işçilere ihtiyaç duymadan satabilmesinin sebebi basitlik. Yaptığınız işin akış şemasını çıkartın ve personelinizi eğiterek onların da bunu tekrar edebilmelerini sağlayın.

Mutlaka okuyun: İşinizi Otomatikleştirmenin ve Verimi Artırmanın 12 Yolu


3. Süreklilik sağlayın

Sağladığınız servisin veya ürünün faturası değişkendir; hem kazancınız hem de müşterinizin harcamaları çok büyük çeşitlilik gösterir. Sabit fiyat üzerinden abonelik satarak hem şirketinize güvenilir bir gelir sağlayabilir hem de müşterileriniz için öngörülebilir masraflar çıkartabilirsiniz. Her iki taraf da en yüksek verime yatırım yapar – en az sorun ile en yüksek kaliteyi elde etmek. Bu şekilde hem müşteriniz hem de sizin kazançlı çıkarsınız.


4. Sistemi ucuza satın, parayı yedek ürünlerin satışından kazanın

Bu örnekte, esas olarak somut mal satışına dayalı işlerden bahsediyoruz. Bu iş modeline verilecek en iyi iki örnek markalı kahve makineleri ve yazıcılar olabilir. Cihazların kendisi nispeten ucuza satılırken kazancın çoğu, yeniden doldurulması gereken kahve kapsülleri ve mürekkep kartuşlarından kazanılıyor. Eğer makineleriniz müthiş kahveler yapıyor veya yüksek kalitede baskı yapabiliyorsa müşteriler sizin markanızı satın aldıktan sonra artık devamlı müşteriniz olacakları garantidir.


5. Farklı girişimlere yatırım yapın

Para parayı çeker, ama esas önemli olan bir girişimci olarak yatırım yaparken ne derece dikkatli olduğunuzdur. Bir ipucu verelim: Müşterilerinize bakın ve farklı ihtiyaçlarını değerlendirin. Bu ihtiyaçları karşılayan yeni bir şirket bulun (kendi şirketinize ek olarak) ve oraya yatırım yapın. Yalnızca kendi şirketiniz ve müşteri ilişkilerini geliştirmeye odaklanan diğer şirketler arasında bağ kurmakla kalmazsınız, aynı zamanda müşterilerinizin zihninde isteklerini tamamen karşılayan bir şirket olarak yerinizi sağlamlaştırırsınız. Bu şekilde bir kez zemini oluşturduktan sonra, zahmetsizce para kazanan iyi bir insan haline gelirsiniz.

Niyetim başarılı bir iş kurmanın ne derece yorucu ve zahmetli bir şey olduğunu azımsamak değil. Size göstermeye çalıştığım şey, şirketinizin işleyişi rayına oturduktan sonra tüm çabalarınızın acısını bu 5 yaratıcı strateji sayesinde çıkarabileceğiniz.

Mutlaka okuyun: Yatırım Nedir? Nasıl Yapılır?


İlginizi çekebilir

En İyi Pasif Gelir Kaynakları

Hedefler koymayı bırakın sistemlere odaklanın

Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar