Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana Sayfaİş FikirleriSermayesiz İş FikirleriSermayesiz Nasıl Para Kazanılır?

Sermayesiz Nasıl Para Kazanılır?

İnsanların birçoğu para kazanmak için sermayelerinin olması gerektiğini düşünür. Gerçek şu ki sermayesiz para kazanmanın bir sürü yolu vardır.  Hiç paranız yoksa veya biriktirdiğiniz parayı harcamak istemiyorsanız kazanç elde edebileceğiniz farklı yollar da vardır.

Ancak bu hiçbir şey yapmadan para kazanabilirsiniz anlamına gelmiyor. Para kazanmak için becerilerinizi, zamanınızı ve bilgi birikiminizi kullanmanız gerekecektir. Düzenli işiniz olsa bile aşağıdaki fikirlerin birçoğunu boş zamanlarınızda yapabilir ve bunlar sayesinde maaşlı işinizden daha çok bile kazanabilirsiniz.

 

Sermayesiz Para Kazanmanın Yolları

1) Muhasebecilik yapın

Muhasebe konusunda bilginiz ve deneyiminiz varsa küçük ölçekli işletmelere hem online hem de bulunduğunuz bölgede hizmet verebilirsiniz. Devasa kuruluşların aksine küçük ölçekli işletmelerin birçoğunun muhasebe departmanı yoktur. Muhasebe işleri için genellikle birileriyle anlaşırlar. İşi almak için diğer profesyonellerden daha düşük ücretler talep edebilirsiniz. Muhasebe işi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

2) Çağrı merkezi temsilcisi olun

Günümüzde çağrı merkezleri sadece ofislerden idare edilmiyor. Çağrı merkezli şirketlerin birçoğu online olarak çalışıyor. İnternet bağlantısı olan bir bilgisayarınız ve rahatça çalışabileceğiniz sessiz bir yeriniz varsa çağrı merkezi temsilcisi olabilirsiniz. Bu iş için iletişim becerilerinizin kuvvetli olması gerekir. Sabırlıysanız ve müşterilerin endişelerini ve taleplerini giderebileceğinizi düşünüyorsanız sermayesiz para kazanabilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak yarı zamanlı veya tam zamanlı çalışabilirsiniz. Çağrı merkezi işi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

3) Makaleler yazın

Yazmayı seviyorsanız bu yeteneğinizden para kazanabilirsiniz. Teslim edilen ve onaylanan makaleler için ödeme yapan internet siteleri vardır. Buna ek olarak belirli konularla ilgili makaleler yazmaları için yazarlar kiralayan şirketler vardır. Bu şirketler makaleleri reklam ve aynı zamanda ürünlerini online olarak pazarlamak için kullanır. Bazı şirketler veya çalışanlar makale başına ödeme yaparken bazıları da aylık ücret öder. Şartlarını gözden geçirin ve sizin için uygun olan seçeneği belirleyin. Çoğu size yazmanız gereken konuları ve teslim tarihi verecektir. Makale yazarak para kazanma hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

4 ) Blog

Blog yazmaktan keyif alıyorsanız bu hobinizden reklam aracılığıyla para kazanabilirsiniz. Blog sayfanızın trafiği güçlüyse reklamcılar blogunuza reklam vermekle ilgilenecektir. Aynı zamanda blogunuza Google AdSense için tıklanabilir reklamlar da alabilirsiniz. Birileri reklamlara her tıkladığında belli bir miktar para kazanırsınız. Tıklama başına ödeme çok para kazandırmasa da uzun vaadede karlı olacaktır. Blog yazarak para kazanmak hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

5) Online hizmetler sunun

Programlama, pazarlama veya grafik tasarım vb. konularda uzman mısınız? Uzmanlık alanınıza ilişkin freelance (herhangi bir kurum veya ofis ortamından bağımsız olarak uzaktan çalışma) hizmetler sunarak da gelir elde edebilirsiniz. Yani, tıpkı hayal ettiğiniz gibi herhangi bir sermayeye ihtiyaç duymaksızın, üstelik dilediğiniz yerden çalışarak para kazanabilirsiniz. Hemen şimdi freelancer’lar(serbest çalışanlar) ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan Bionluk, Fiverr vb.  web sitelerine kaydolabilir, çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ancak, bu işi yapmak için sabırlı bir yapıya sahip olmanız şart. Çevrim içi dünyada var olmanın çaba gerektireceğini, dolayısıyla zaman alabileceğini unutmamalı, bir anda fahiş gelirler elde edebileceğiniz sanrısına kapılmamalısınız. Sabrın ve paraya dönüştürebileceğiniz güçlü bir meziyetin yanı sıra pazarlama becerilerine de ihtiyacınız olacak- gerekirse bir uzman desteğine dahi başvurabilirsiniz- yeteneğinizi iyi pazarlayamaz, güçlü bir portfolio oluşturamazsanız, müşteri bulmakta da zorlanırsınız. Kim ne yaptığı belirsiz biriyle çalışmak ister ki? Yeni müşteriler bulmak veya mevcut müşterileri elde tutmak için iletişim becerilerinizi de geliştirmeniz gerekir.

Mutlaka okuyun: Freelance Çalışmak İstiyorum, Ne Yapabilirim?

Mutlaka okuyun: Fiverr’da Para Kazanmanın Yolları

 

6) Ürünler satın

Ürün satmak demek başlangıç sermayesine ihtiyacınız olacağı anlamına gelmez. Diğer insanların ürünlerini satabilir ve komisyon alabilirsiniz. Kendi işi olan ve çeşitli ürünler satan arkadaşlarınızla ve akrabalarınızla temas kurun. Pazarlama becerileriniz varsa bu yolla para kazanabilirsiniz. Ürünleri tanıdığınız insanlara doğrudan ve aynı zamanda online olarak satabilirsiniz. Sosyal paylaşım sitelerinin popülaritesi arttığından daha fazla insana ulaşmak eskiye oranla kolaylaşmıştır. Bununla birlikte bilinen firmaların güzellik ürünlerini satarak da komisyon kazanabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: İnternetten Ne Satabilirim?

 

7) Tasarımlar satın

Grafik tasarımdan hoşlanıyorsanız tasarımlarınızı satarak yeteneğinizden para kazanabilirsiniz. Zazzle gibi siteler tasarımlarınızı bedava yayınlamanıza ve satmanıza fırsat verir. Bu sitede hesap açmak için hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur. Dahası referanslar aracılığıyla fazladan para kazanabilirsiniz.

 

8) Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın.

Twitter, Instagram veya Facebook vb. sosyal medya platformlarından yararlanarak para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Geniş bir hayran kitlesine sahip olup söz konusu kitleyi yönlendirebileceğinize inanıyorsanız, influencer(etki insanı)olabilir; sosyal medya sayfalarınızı sağlam birer gelir kapısına dönüştürebilirsiniz. Bunun için takipçi sayınızı artırmanız- etkileşimleriniz ve ziyaretçi trafiğinizin buna bağlı olarak artacağını unutmayın- akabinde ise işletme ya da markalara yönelik reklam ve satış odaklı anlaşmalar yapmanız gerek. Sunduğu fahiş miktardaki reklam ve satış geliri ile sosyal medya sermaye yatırmaksızın para kazanmak isteyenler için altın değerinde bir kaynak olacaktır.

Mutlaka okuyun: İnstagram’dan Nasıl Para Kazanılır?

 

9) YouTube Kanalı Açın.

Günümüzde çoğu insan YouTube üzerinden para kazanabiliyor. Elbette ki bu iş sanıldığı kadar kolay değil. Ancak, yaratıcı, ilginç ve kaliteli içerikler üretebilenler için durum farklı. Onlar bu işi- en azından içerik üretimi kısmını- rahatlıkla halledebiliyor. Sağlam içerikler üretebileceğinize inanıyorsanız, siz de kendi YouTube kanalınızı açabilir, tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi reklam ve satışlardan gelir elde edebilirsiniz. Bu noktada, kanalınızın ne tür içeriklere ev sahipliği yapacağı da önemli. YouTube pazarlamasına ilişkin veriler, iki tür içeriğin başarıyı yakaladığını gösteriyor: Bunlardan ilki komik videolar, ikincisi ise öğrenci, ev hanımı vb. niş kitlelere yönelik faydalı içerikler. Tabi işin bir de teknik boyutu var, video oluşturma yöntemleri ya da gerekli ekipmanlar hakkında da bilgi sahibi olmanız gerek. Gözünüz korkmasın, başlangıç aşaması için basit bir akıllı telefon kamerası yeterli olacaktır.

Mutlaka okuyun: Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

 

10) Yatırım Yapın.

Borsa ve hisse senedi yatırımlarıyla da para kazanabilirsiniz. Bu, sermaye gerektirecek türden bir gelir akışıdır- zira hisse senetlerine cüzi de olsa bir bedel ödemeniz gerekir. En önemli husus ise borsa ve hisse senedi yatırımlarının temellerini öğrenmek için zaman ayırmaktır. Borsa, kazanmak kadar kaybetmenin de olduğu risk seviyesi yüksek bir yatırım alanıdır ve doğru adımı atabilmek önemlidir.

Mutlaka okuyun: Yatırım Nasıl Yapılır?

 

11) Danışmanlık Hizmeti Sunun.

Bildiklerinizi diğer insanların kullanımına sunarak da para kazanabilirsiniz. Nasıl mı? Temel rekabet becerilerine ve herhangi bir alanda yetkinliğe sahip herkes danışman olarak çalışabilir. Dahası bu işi çevrim içi platformlar üzerinden hayata geçirmeniz sermayesiz bir kazancın da önünü açacaktır. Ancak, danışmanlık için uzmanlık düzeyinde bir bilgi birikimine ihtiyacınız olacağını unutmamalısınız.  Örneğin, bir finans uzmanı olarak danışmanlık hizmeti verebilir, müşterilerinizi kendi web siteniz üzerinden bulma yoluna gidebilirsiniz. Ya da aynı yöntemi kullanarak içerik yazarlığı veya yatırım konularında danışmanlık yapabilirsiniz.

 

12) Satış Ortaklığı Yapın.

Bu yolla gelir elde etmek için web siteniz veya sosyal medya platformlarınız üzerinden pazarlamaya konu olan ürünleri tanıtmanız, ürün linklerine yer vererek takipçilerinizi satın alıma yönlendirmeniz, en önemlisi de Trendyol, Amazon, Hepsibursada vb. e-ticaret sayfalarından herhangi birine üye olmanız gerekir. Satış ortaklığı hemen her türden çevrim içi işletmeye uyarlanabilir bir seçenektir, yani bu iş için ille de kendi web sitenizi kurmanız gerekmez. Örneğin, en sevdiğiniz kitapların bir listesini oluşturabilir, listenizi Instagram hikayelerinizde paylaşabilir ve insanların ilgi duydukları kitapları satın alabilmelerini sağlamak adına paylaşımınıza bir e-ticaret linki yerleştirebilirsiniz. Böylece tıklayanları direkt olarak satış sayfasına yönlendirir, satış başına belirli bir komisyon kazanırsınız. Facebook grupları ve çevrim içi forumlar üzerinden de linkler paylaşabileceğinizi unutmayın.

Mutlaka okuyun: Satış Ortaklığı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

13) E-kitap yazın.

Özel olarak ilgilendiğiniz herhangi bir konu veya hobi alanı mı var? O halde bu konuda yazmaya ve bildiklerinizi kağıda dökmeye ne dersiniz? E-kitap yazarak da sermayesiz şekilde para kazanmanız mümkün. Bir de kitabınızı satın alacak ve karşılığında size ödeme yapacak bir web sitesi buldunuz mu değmeyin keyfinize. Dahası bu kitabı Amazon Kindle(e-kitap okuma hizmeti sunan bir uygulama) ve Google Play üzerinden de satışa çıkarabilirsiniz-ancak her satıştan belirli bir komisyon alacaklarını unutmayın.

Mutlaka okuyun: E-kitap Yazarak Para Kazanmak

 

Sonuç Olarak

Bütün bu harika iş fikirlerinin hepsi sermayesiz para kazanma fırsatı sunar. Bazıları kolay değildir ancak para kazanmanın kolay olduğunu kim söyleyebilir ki? Sabır, çalışma ve zamanla kazancınız eninde sonunda büyüyecektir.

Mutlaka okuyun: Hızlı Para Kazanma Yolları

 

 

İlginizi çekebilir

İnternetten Para Kazanma

Evde Para Kazanmanın Yolları

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar