İnternet, özellikle son yıllarda oturduğu yerden çalışarak para kazanmak isteyenler için muhteşem bir fırsat denizi haline geldi. İster cep harçlığı peşinde olun ister geçiminizi sağlamaya çalışın, bu yazımızdaki internet sitelerini çok faydalı bulacaksınız.
Bu arada Google’da para kazandıran siteler şeklinde arama yaptığınızda yüzlerce farklı yazıya denk gelebilirsiniz. Ancak bu yazılardaki sitelerin çoğu çağımıza çok da uygun olmayan oldukça demode sitelerden oluşuyor ve sizin vaktinizi ve bilgilerinizi çalmaktan da başka bir işe yaramıyor. 2023 yılında hala sadece tıklama yaparak para kazanabileceğinizi vadeden siteler bulunuyor.

Üstelik bazıları sizden üyelik için ücret bile talep edebiliyor. Bu sebeple gerçek olamayacak kadar iyi teklifler sunan sitelerden mutlaka uzak durun.
Bu yazımızda sizlere en uzun vadede gerçekçi para kazandıran sitelerden bahsedeceğiz
2023’e Özel İnternetten Para Kazanma Siteleri:
1- Udemy

Türk girişimci Eren Bali tarafından kurulan Udemy, dünyanın en büyük online eğitim sitelerinden biri. Geleneksel eğitim sisteminin günümüzdeki hızlı değişimlere adapte olamaması online eğitimin önemini daha da gün yüzüne çıkarmış durumda. Okulda öğrendiğimiz çoğu bilgi mezun olduğumuzda ya geçerliliğini yitirmiş ya da değişmiş oluyor. Bu da hayat boyu öğrenmeyi benimsemeyi alanımızda başarılı olabilmemiz için zorunlu kılıyor. Udemy gibi online eğitim siteleri de kendini alanında geliştirmek ya da farklı alanlarda beceri edinmek isteyenler için büyük hazineler barındırıyor.
Eğer siz de bir alanda uzman olduğunuzu ve sahip olduğunuz bilgilerin başkaları tarafından talep edileceğini düşünüyorsanız Udemy’e üye olarak kendi kursunuzu yaratabilirsiniz. Bu siteye üye olup eğitim videosu hazırladığınızda hayatınız boyunca kazanmaya devam edeceğiniz bir gelirin de sahibi olabilirsiniz. Çünkü aynı kursu satın alabilecek kişi sayısı sınırsızdır. Satılan her kurs için Udemy size yaklaşık %50 komisyon ödemektedir.
Mutlaka okuyun: Udemy’de Para Kazanmak
Mutlaka okuyun: Uykunuzda Bile Kazanın!
2- Fiverr, Bionluk…

Fiverr da kolay arayüzlü fakat daha profesyonel çalışan bir site. Herhangi bir hizmet için ödenebilecek en düşük miktar saat başına 5 dolar. Çalışma prensibiyse şartları çalışanın belirlediği bir biçimde tasarlanmış. İş arayanlar verebilecekleri hizmetleri sıralayarak kaydoluyor ve bir işveren, profilleri inceleyerek uygun bulduklarına teklif götürüyorlar.
Ödeme güvenliği de hat safhada. Ödemeler iş yapılmadan önce Fiverr tarafından tahsil ediliyor böylece dolandırılma şansınız kalmıyor. Minimum fiyat ve ödeme garantisi Fiverr’ı cazip epey kılsa da bu siteden düzenli bir gelir elde etmek için öncelikle yüksek rekabete karşı da savaş vermeniz gerekiyor. Müşterileriniz yaptığı olumlu yorumlar ise sizin en büyük pazarlama silahınız. Bu sebeple kendinizi kanıtlamanız için başlangıçta fiyatlarınızı düşük tutabilir ve olumlu yorum sayınız arttıkça ücretinizi yükseltebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Fiverr’da Para Kazanmanın Yolları
3- Çeviri Yaparak Para Kazandıran Siteler

Günümüzde dünya o kadar globalleşti ki yüzlerce dilin konuşulduğu devasa bir köy halini aldı. Bu da çeviriye duyulan ihtiyaç patlattı. Çeviri sektörü şu an için herhangi 2 dil bilenler için büyük fırsatlar barındırmakta. Siz de 2 dil bilen bu şanslı kitle arasındaysanız bunu paraya çevirmeye ne dersiniz? Üstelik çeviri yaparken istediğiniz yerden özgürce çalışabilir ve dolar olarak kazanç elde edebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Çeviri Yaparak Para Kazandıran Siteler
4- Etsy

El işleri özel tasarımlar oluşturma konusunda becerikliyeseniz bunları Etsy sitesinden yurtdışına satış yaparak dolar kazanabilirsiniz.
Etsy 96.3 milyon alıcısıyla dünyanın en büyük el işi ürünlerinin satıldığı internet sitesidir. Etsy’de sadece birkaç tıkla mağaza açıp satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Ürünleri sizin üretmeniz de şart değil dilerseniz ülkemizde üretimi bulunan seramik ve tekstil ürünleri satabilir, dilerseniz de pazarlardan ve antika dükkanlarından vintage eşyalar bulup satışa koyabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Etsy’de Ayda 10.000 Dolar Nasıl Kazanılır?
5- Freelancer

Freelancer için eLance ve oDesk’in oyunlaştırılmış versiyonu denilebilir. Becerilerinize ve tecrübenize baplı olarak seviye atlayabildiğiniz bu sitede işler de ulaştığınız seviyeye göre veriliyor. Aynı zamanda iş çeşitliliği ve akışının da bol olduğu platformlardan.
Freelancer’ın kötü yanıysa bedava kullanma şansınızın olmaması. Belli seviyelere gelmek ve daha çok iş alabilmek için siteye ödeme yapmanız gerekebiliyor. İşverenlerin gözünde daha güvenilir bir profil çizmenizi sağlayan bu özellik yeni başlayanlar içinse yük olabiliyor.
Mutlaka okuyun: Freelance Çalışmak İsteyenlere
6- İnstagram

İnstagram, şüphesiz günümüz kullanıcılarının geçimlerini sağlamak için kullanabilecekleri en güçlü site.
İnstagram üzerinden şüphesiz birçok para kazanma yöntemi bulunmakta. Ancak şimdiden uyaralım İnstagram’dan para kazanmak ne kadar kolay olsa da, ciddi bir içerik stratejisiyle yola çıkmanız ve istikrarlı bir şekilde içerik üretmeniz şart.
Mekandan bağımsız para kazanma özgürlüğü düşünülünce bunlar size çok da zor gelmeyecektir. Takipçilerinizin ve kazancınızın sürekli büyüdüğünü görmek de devam etmeniz için ihtiyaç duyacağınız motivasyonu size fazlasıyla sağlayacaktır.
Mutlaka okuyun: İnstagram’dan Nasıl Para Kazanılır?
Mutlaka okuyun: Para Kazandıran Sosyal Medya Siteleri
7- Youtube

Hepimizin aşina olduğu bir internet mecrası olan Youtube’da para kazanmak da son zamanlarda popüler bir uğraş. Uzun vadede çok yüksek kazanç getirebilen bir iş olsa da Youtube üzerinden para kazanabilmek için hem çok çalışmak hem de sürekli orijinal içerik üretmek gerekiyor.
Çok izlenen videoların reklam gelirlerini kullanıcılarla paylaşan Youtube, çok takipçisi olan ve her videosu çok izlenen bir kanal sahibine bir servet ödeyebilirken ortalama bir kanal ile de ekstra bir gelir elde etmek pekala mümkün.
Ancak bazen öyle videolar oluyor ki sahibine binlerce dolar da kazandırabiliyor. Örneğin “Charlie Parmağımı Isırdı” başlıklı 56 saniyelik video sahibine tamı tamına 250.000 dolar kazandırdı.
Mutlaka okuyun: Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?
8- Telegram

Bireylse iletişimin %100 gizliliğini ve güvenliğini ilke edinen Rus girişimci Pavel Durov tarafından kurulan Telegram kısa sürede 200 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. İnsanlar iletişim kurmanın yanında Telegram’ı sorularına yanıt bulmak, müşterilerle bağ kurmak ve pazarlama amacıyla da kullandığından uygulama, para kazanmak isteyenler için birçok fırsatı da bünyesinde barındırıyor.
Mutlaka okuyun: Telegram’dan Nasıl Para Kazanılır?
9- Swagbucks

Swagbucks, çeşitli anketler doldurmanız karşılığında sizi sanal parayla ödüllendiren bir internet sitesi. Daha sonra bu sanal paralar gerçek paraya, Amazon hediye çeklerine veya PayPal kredilerine dönüştürülebiliyor. Sitenin özellikle Amerika Birlişik Devletleri’nde çok sayıda kullanıcısı var.
Sitede anket cevaplamak dışında yapabileceğiniz başka görevler de var. Video izlemek ve arama motorlarını kullanmak seçeneklerinizden bazıları.
Mutlaka okuyun: Swagbucks Nedir?
Mutlaka okuyun: Güvenilir Anket Siteleri
10- Twitch

Oyun oynamayı seviyor musunuz? Hem oyun oynayıp hem de para kazanmak istemez miydiniz? Öyleyse size çok güzel bir haberimiz var.
Twitch oyun severler için bir canlı yayın sitesidir. 5 milyon yayıncısı bulunan siteyi günlük 22 milyon kişi ziyaret etmektedir. Siz de hobinizi kazanca dönüştürmek isterseniz Twitch aradığınız site olabilir. Üstelik profesyonel bir oyuncu olmanız da gerekmez. Detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Twitch İle Nasıl Para Kazanılır?
Mutlaka okuyun: En Çok Para Kazandıran Oyunlar
11- ShutterStock, Alamy ve Adobe Stock

Fotoğraf çekmeye biraz ilginiz varsa bunu kazanca dönüştürmeye ne dersiniz?
Fotoğraf çekip para kazanmak günümüzde hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Stok fotoğrafçılığı sayesinde fotoğraflarınızı yükleyip kolaylıkla satılığa çıkarabilirsiniz. Üstelik aynı fotoğrafı sınırsız kişiye satabilir ve bu fotoğraftan ömür boyu gelir elde edebilirsiniz.
Bu fotoğrafları kim alıyor diye merak ediyorsanız hemen belirtelim: İnternet siteleri, dergiler ve tüm medya, yayınlarında ve yazılarında kullanmak için bu fotoğrafları satın almaktadır. 2023’te bu sektörün 4 milyar dolarlık hacme ulaşması beklenmekte. Siz de bu büyük pastadan küçük de olsa payınıza düşeni alabilirsiniz.
Bu internet siteleri stok fotoğrafçılık ile ilgilenenler için en uygun seçenekleri sunuyorlar. Ancak içinde marka logoları veya insanlar bulunan fotoğrafların kullanımının daha kısıtlı olduğunu ve bazen onay gerektirdiğini aklınızda bulundurun. Kendinizin ve yakınlarınızın fotoğraflarını yüklerken de lisanslama koşullarını okumayı ihmal etmeyin.
Mutlaka okuyun: Stok Fotoğfafçılığı Nasıl Yapılır?
12- R10.net

R10.net sitesi için Türkiye’nin en büyük webmaster blogu ve Türkiye’de internetten para kazananların uğrak noktası diyebiliriz. İnternet sitesi, sosyal medya hesapları, program, uygulama ve reklam alış-satışları gibi onlarca kategorisi bulunan sitede elbet kendinize uygun bir alan bulabilirsiniz.
13- Para Kazandıran E-ticaret Siteleri: Amazon, Trendyol vb.

Ülkemizde Trendyol’dan da satış yapabilirsiniz ancak şüphesiz yurtdışı bir Amazon sitesi ( Avrupa ya da Amerika’da) dolar ve euro kazandırdığı için en çok para kazandıran sitelerin başında gelir. Buralarda satış yapabilmek için tek yapmanız rekabeti düşük çok satan bir ürün bulmak ve bunu Amazon’un depolarına ulaştırmak. Amazon geri kalan tüm işlemleri sizin adınıza halledecektir. Size de geriye yaslanıp sürecin tadını çıkarmak kalır.
Bir kere doğru ürünü bulup satış yapmaya başladığınızda her şey çok daha kolaylaşacak ve geliriniz katlanarak artacaktır. Ancak tabii ki de başarıya ulaşana dek aşmanız ve halletmeniz gereken birçok konu bulunuyor. İlgilenenler için aşağıdaki yazımızda bunları tek tek detaylarıyla açıkladık.
Mutlaka okuyun: Amazon’da Nasıl Satış Yapılır?
14- Tiktok

Kısa videolara olan ilginin kısa vadede büyük patlama yaşaması Tiktok kullanıcı sayısının 1 milyarın üzerine çıkmasını sağladı. Popülaritedeki bu artış Tiktok’un para kazanma fırsatlarıyla dolup taşmasını sağladı. Örneğin Amerika’daki Tiktok yayıncılarının %37’sinin yılda 100 bin $ ve daha fazla kazandığını biliyor muydunuz? Siz de bu kazançlara seyirci kalmak istemiyorsanız aşağıdaki yazımız tam size göre.
Mutlaka okuyun: TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?
15- Müzik Dinleyerek Para Kazanma Siteleri

Müzik dinlemeyi seviyor musunuz? Peki hem müzik dinleyip hem de para kazanabileceğinizi söylesek?
Evet, sadece müzik dinleyerek para kazanmanız mümkün. Tek yapmanız gereken dinlediğiniz müzikler hakkında yorum yapmak ve sevdiğiniz müziklerden playlistler oluşturmak. Sizce de kulağa çok hoş gelmiyor mu?
Mutlaka okuyun: Müzik Dinleyerek Para Kazandıran Siteler
16- Yürüyerek Para Kazanma Siteleri

Evet yanlış duymadınız. Yürüdüğünüz için size ödeme yapan siteler de mevcut. Bu sitelerden para kazanmak için tek yapmanız gereken ilgili sitenin uygulamasınız telefonunuza yüklemek ve yürüyüş esnasında aktif bırakmak.
Mutlaka okuyun: Yürüyerek Para Kazandıran Siteler
17- Yazı Yazarak Para Kazandıran Siteler

Kelimelerle aranız iyiyse ve internette araştırma yapmak sizin için çocuk oyuncağıysa bu iş tam size göre olabilir. Sağlık moda, güzellik, yemek, seyahat vb. ilginizi çeken herhangi bir konuda yazacağınız rehber niteleğinde yazılarla geçiminizi dahi sağlayabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Yazı Yazarak Para Kazandıran Siteler
Mutlaka okuyun: Medium’da Yazı Yazarak Para Kazanmak
18- oDesk

oDesk için Elance’in kardeş firması demek yanlış olmaz. Çok çeşitli alanlarda iş bulma imkanı sağlayan sitenin Elance’e göre farklı bir dizaynı ve ödeme takip sistemi var. Yeni başlayanlar için oldukça uygun bir site, fakat oDesk’teki ücretler de bu nedenle daha düşük oluyor. Bu yüzden daha büyük düşünenler için yalnızca bir başlangıç adımı olarak iş görebiliyor.
19- Elance

Elance internetteki en büyük yasal iş pazarlarından biri. Yazarlıktan çevirmenliğe, web tasarımından programlamaya her alanda iş bulabileceğiniz Elance’in arayüzü de oldukça basit. İşverenlerin yapılması gereken işi paylaştığı sitede iş arayanların yapması gereken tek şey ise iş için bir teklifte bulunmak.
Kazanmak istediğiniz miktar ne olursa olsun seçenekleriniz neredeyse sınırsız. Kayıtlı kullanıcılar yılda 1000 ila 100.000 dolar arasında para kazanabiliyor. Bedava kullanımı ve güvenilir yapısıyla oldukça cazip görünen Elance’in tek kötü yanıysa biraz kalabalık olması. Çok ucuza kalitesiz iş yapmaya razı çok sayıda kullanıcı olduğundan kalifiye olduğunuz bir işten hak ettiğiniz parayı kazanmaya başlamanız vakit alabiliyor.
20- Craigslist

Craigslist neredeyse her konuda bir ilan bulabileceğiniz bir internet sitesi. Evden çalışmak isteyenler için de bol miktarda iş ilanı mevcut. Biraz tecrübe edinmek ve para kazanmak için harika bir başlangıç sitesi. Craigslist, yerel işletmelerden üniversite öğrencilerine geniş bir profile hitap ediyor.
Tabi sitenin eksik yanları da yok değil. Yaptığınız işin parasını almak her zaman çok kolay olmayabiliyor. Kimi zaman işvenin peşinde koşmak durumunda kalabiliyorsunuz.
21- What Users Do

Şirketlerin internet sitelerini daha cazip kılma isteklerini karşılamayı hedefleyen What Users Do; bu sitelerde vakit geçirmeniz, birkaç arama yapmanız veya siteyi değerlendirmeniz karşılında size para ödüyor. Ekranınızdaki görüntüyü ve sesinizi birkaç dakikalığına kaydeden firma görüntünüzü almıyor. Yani What Users Do’yu kullanmak için tek ihtiyacınız olan bir mikrofon.
22- Lionbridge

Evden para kazanmak isteyenler için bir internet sitesi daha. Lionbridge ortalıkta dolaşan birçok benzer siteye göre daha güvenilir ve kaliteli işler sunuyor. Her ay yen işlerin yüklendiği platforma kaydolmak için çoğunlukla belirli alanlarda diploma sahibi olmak gerekiyor ancak nadiren de olsa üniversite diploması gerektirmeyen işler de bulunabiliyor.
Sitede çoğunlukla başka web sitelerini kontrol ve geliştirme üzerine işler bulunuyor. Kullanımsa basit. Çalışmak için uygun olduğunuz saatleri belirtiyorsunuz ve size uygun işler karşınıza çıkıyor. Ancak haftada en az 10 en fazla da 20 saatlik iş alma imkanınız olduğunu da ekleyelim.
23- Bzz Agent

Bzz Agent kullanıcıyı para veya hediye çekleri yerine bedava ürünlerle ödüllendiren bir site. Temizlik malzemelerinden elektronik ürünlere her çeşit üründen elde etme şansınız var. Bzz Agent’ın yapmanızı istediği tek şeyse bu ürünleri çevrenize tanıtmanız.
24- Shop and Scan

Shop and Scan bir market araştırma kuruluşu. Sitede günlük hayatta satın aldığınız herhangi bir ürünün barkodunu okutuyorsunuz Shop and Scan de karşılığında size daha sonra hediye çeklerine çevrilebilecek puanlar veriyor. Ancak puanlarınızı hediye çekine çevirebilmek için belli bir miktar biriktirmeniz gerekiyor ve bu da birkaç hafta vaktinizi alabiliyor.
25- Clicks Research

Bu site de yukarıda bahsedilen Bzz Agent ile aynı prensiple çalışıyor. Yeni çıkan ürünleri test etmeniz ve değerlendirmeniz karşılığında size bu ürünleri bedava olarak sunan site davetlerini mail yoluyla iletiyor. Clicks Research üzerinden kazandığınız puanlar 2500’e ulaştığındaysa paraya çevirebiliyorsunuz.
26- AQA

Any Question Answered isimli firmanın kısaltması olan AQA bir anket ve araştırma sitesi. Müşterilerinin market ve tüketici araştırmalarına yardımcı olan sitede kullanıcı olarak yapmanız gereken tek şey size gönderilen soruları yanıtlamak. Ayrıca cevaplamak istediğiniz soru türlerini ve günlük çalışma saatlerinizi de siz belirliyorsunuz. Soru başına ödeme yapan siteye üye olmak için Facebook ve Twitter üzerinden yaptıkları duyuruları takip edebilirsiniz.
27- Text Broker

Kalemine güvenenler için yazı yazarak para kazanılabilecek aracı bir platrorm. Çoğunlukla reklam şirketlerinden ve basın organlarından oluşan müşteriler Textbroker üzerinden bir siparişte bulunuyor ve kullanıcılar tarife uygun bir metin yazarak müşterinin beğenisine sunuyor. Text Broker satılan metinler üzerinden komisyon alıyor. Düzenli yazarların iyi meblağlar kazanabildiği platformda sıfırdan başlamaksa biraz zor olabiliyor. Zira yeni yazar alım süreci yavaş işliyor.
28- Clickworker

Çoğunlukla yazılı materyal için para ödeyen Clickworker bunun dışında birçok alanda da iş imkanı vaat ediyor. Bu site aracılığıyla veri toplamadan düzenlemeye, internet araştırmalarından ürün değerlendirmelerine varan geniş bir yelpazede para kazanabilirsiniz.
Gezi rehberleri, moda yazıları ve çeşitli dergi makaleleri yazarak para kazanabileceğiniz platformda yazar olmadan önce kısa bir testten geçmeniz şart. Büyük ve ciddi yayıncılardan iş alabilmek içinse bu testten iyi bir notla geçmek gerekiyor.
29- GiftHulk

GiftHulk da yukarıda bahsettiğimiz Gift Hunter Club ile aynı mantıkla çalışan bir site. Video izleyerek, anket yanıtlayarak yada sitenin kendi arama motorunu kullanarak Hulk Coin denilen sanal paradan kazanabiliyorsunuz. Daha sonra bu parayı birkaç farklı çeşit hediye çekine çevirerek internet üzerinden alışveriş yapabiliyorsunuz.
30- Amazon Satış Ortaklığı

Halihazırda bir blog veya internet sitesi sahibi olanlar için güzel bir fırsat. Tek yapmanız gereken sitenize Amazon linkleri ve reklamları yerleştirerek ziyaretçilerinizi Amazon’a yönlendirmek. Bu yönlendirmeyle Amazon’a ulaşan ziyaretçiler alışveriş yaptığında size de %1 ile %12 arasında değişen bir komisyon ödeniyor. Telefon, televizyon gibi elektronik aletlerden daha az komisyon elde edilirken takı, saat gibi aksesuar alışverişleri size daha yüksek oranlı komisyon kazandırabiliyor.
Amazon Associates yoluyla elde edeceğiniz kazançlar tamamen sitenizin popülerliğine ve linkleri yerleştirme biçiminize bağlı. Eğer tüm sayfayı reklamla doldurur ya da içeriğinizle ilgisiz linkler yerleştirirseniz ziyaretçilerinizi yönlendirme şansınız da ciddi anlamda azalır.
31- Kindle Direct Publishing

Amazon’un e-kitap girişimi Kindle’a ait olan Direct Publishing, herkese hitap etmese de yazar olmak isteyen yaratıcı beyinlere önemli bir şans tanıyor. Bir yayın evini kitabınızı basmaya ikna etmek yerine yazdığınız eseri basitçe e-kitap olarak siteye yüklüyorsunuz. Eğer kitabınız alıcı bulursa Amazon size %70’e varan oranlarda kar payı ödüyor. Bu yolla keşfedilme şansınızı düşük bulabilirsiniz fakat şimdi tüm dünyada tanınan Grinin Elli Tonu serisinin de ilk okurlarına bu şekilde ulaştığını göz önünde bulundurmak gerek.
32- Slicethepie

Bir eleştiri ve değerlendirme sitesi olan Slicethepie, kullanıcılarından şarkı, kıyafet, aksesuar, reklam filmi gibi şeyleri deneyerek yorumlamalarını istiyor. Bunun karşılığını ise nakit parayla ödüyor. Sitedeki tecrübeniz iş başına kazanacağınız parayı belirleyen en önemli etken. Daha tecrübeli kullanıcılar daha fazla kazanırken, siteye daha fazla kullanıcı kazandırmak da gelirinizi artırmak için bir yöntem. Çünkü sizin aracılığınızla Slicethepie kullanmaya başlayan üyelerin yaptıklarından da ufak bir komisyon alabiliyorsunuz.
33- Take Note

Sesli kayıtları yazıya geçirerek para kazanma imkanı sunan site iyi seviyede İngilizce ve Microsoft Word kullanabilmeyi gerektiriyor. Kullanıcılardan beklenen çalışma performansıysa dakikada 65 kelime. Kazancınız ses kaydının dakikası üzerinden ücretlendirildiğinden ancak gerçekten hızlı klavye kullanıcıları için karlı bir iş.
Take Note’un çalışma koşulları yazımızda bahsedilen çoğu platforma göre epey sıkı. Kayıtlı bir kullanıcısı olmadan önce bir hız testi ve İngilizce testinden geçmeniz gereken site, haftada en az 2 defa klavye başına geçmenizi ve yaklaşık 6’şar saatlik vardiyalarla çalışmanızı talep ediyor. Emeğinize karşılık görece iyi ücretler ödeyen Take Note’ta paranızı çekmek için ulaşmanız gereken minimum bir miktar da bulunmuyor.
34- Gift Hunter Club

Video izlemek, anketlere katılmak ve diğer kolay görevleri yerine getirmek karşılığında sanal puanlar veren bir başka site Gift Hunter Club. Benzerleri gibi bu sitede de kazandığınız puanları Amazon hediye kartlarına veya PayPal aracılığıyla paraya çevirebiliyorsunuz. Eğlenceli görevleriyle para kazandırırken canınızı sıkmayan sitenin ödeme hızı da rakiplerine göre yüksek.
35- Field Agent

Sıra geldi biraz hareket gerektiren uygulamalara. Field Agent akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz ücretsiz bir uygulama. Bu uygulama sizden belirli ürünler için bir saha incelemesi yapmanızı istiyor. Tek yapmanız gereken yakınlardaki marketlere uğrayıp ürünün fiyatlarını karşılaştırmak, fotoğraflarla belgelemek ve duruma bağlı olarak kısa bir yorum yazmak. Görev başına verilen ücretler internet üzerinden elde edilen kazançlara göre yüksek fakat iş gelme sıklığı da görece düşük.
36- BeMyEye

Field Agent’a benzer fakat çok daha kapsamlı bir uygulama. Herhangi bir akıllı telefon ile kullanabileceğiniz bu uygulama birçok büyük firma ile çalışıyor ve sizden çeşitli market araştırmalarına yardımcı olmanızı bekliyor. Görevler arasında bir ürünü tüketerek test etmek, bir reyonun dizimini fotoğraflamak gibi şeyler bulunuyor. Bir harcama yapmanız gerektiği durumlarda giderinizi de hesaba katan BeMyEye listemizdeki en iyi kazandıran uygulamalardan biri. Tabi ücretlerin iyi olması rekabeti de artırıyor. Görevler çok çabuk kapıldığından bildirimlerinizi açık tutmakta fayda var.
37- Shepper

Shepper akıllı telefon uygulaması üzerinden para kazanmanın bir başka yolu. BeMyEye benzeri görevler veren uygulamanın iş havuzu da bir hayli geniş. Reklam panosu kontrolünden Airbnb evlerini teyit etmeye kadar birçok iş yapmak mümkün.
Yapacağınız işlerde tanımadığınız insanlarla muhatap olma ihtimaliniz yüksek. Shepper görevlerinin güvenliğinden şüphe etmese de tekin görünmeyen bir yere giderken bir yakınınıza haber vermek iyi bir fikir olabilir. Tabi güvenli görünmeyen bir görevi baştan kabul etmemek en iyisi. Üye olmak için kimlik doğrulaması isteyen Shepper’a kaydolmak için bir de uygulama üzerinden kısa bir eğitimden ve testten geçmeniz gerekiyor. Ayrıca her ay üyeliğinizi onaylamanızı da isteyen Shepper ödemeleri de ay sonunda gerçekleştiriyor.
38- Qmee

Qmee adlı internet sitesi yalnızca arama motorlarını kullanarak para kazanmanıza olanak sağlıyor. Bilgisayarınıza indireceğiniz bir ekelnti aracılığıyla çalışan Qmee, Google, Amazon, eBay, Yahoo, Bing ve Tesco aramalarını takip ediyor ve arama başına ücret ödüyor. Bu aramalarda Qmee üzerinden verilmiş reklamlara tıklayarak ekstradan para kazanmak da mümkün.
39- Job Spotter

Kullanıcıyı hediye çekleriyle ödüllendiren bir diğer uygulama da Job Spotter. Google Play ve App Store’da indirmeye hazır olan Job Spotter ile para kazanmak için yapmanız gereken tek şey dükkan camları, elektrik direkleri gibi alanlara yapıştırılmış iş ilanlarının fotoğraflarını çekmek. Fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gereken hususlar da oldukça basit. Fotoğraflar yalnızca ilanı içermeli ve çevredeki insanlar kadraja girmemeli. Eğer ilan bir dükkan üzerindeyse aynı şekilde kadraja bir başkası girmeyecek biçimde dükkanın da fotoğrafını çekerek uygulamaya yüklüyorsunuz. Kimi zaman telefonunuzun konum bilgisini de açarak fotoğrafın çekildiği yerde olduğunuzu doğrulamanız gerekebiliyor.
Job Spotter’ın en önemli artısı da diğer birçok site ve uygulamanın aksine kazançlarınızı almak için bir limitin bulunmaması. Yani hesabınızda kaç puan olursa olsun anında hediye çeklerine dönüştürebiliyorsunuz. Ayrıca zincir firmalar yerine yerel dükkanların ilanlarına yönelmenizi tavsiye ederiz. Zira bu ilanlar daha çok puan kazandırıyorlar.
40- YouSpotProperty

Eski ve harabe haline gelmiş evleri tespit edip bu siteye bildirerek para kazanabiliyorsunuz. Para karşılığı olarak Amazon ve Marks&Spencer hediye çekleri veren siteye sunduğunuz evin satılık olmaması ve kullanılamaz durumda olması gerekiyor. Böyle bir ev bulursanız fotoğraflıyor ve bir form dolduruyorsunuz. Eğer evi ilk bildiren sizseniz firma size ufak bir pay ödüyor. Ev site sahipleri tarafından satın alınmaya değer görülürse de evin ederinin %1’i kadar bir gelir elde edebiliyorsunuz.
41- Stockimo

Fotoğraf çekme alışkanlığınız varsa ve fotoğrafçılık becerinize de güveniyorsanız denemeniz gereken bir uygulama. Stok fotoğraf firmaları genellikle profesyonel kameralarla çekilmiş fotoğrafları kabul etse de Stockimo sektörü genişleterek akıllı telefon sahiplerine de imkan sağlıyor.
Stockimo’nun riskli yanı para kazanmayı garanti etmemesi. Eğer fotoğraflarınız kimse tarafından beğenilip satın alınmazsa size de doğal olarak bir pay düşmüyor. Ancak biraz yetenekliyseniz beklediğinizden çok daha yüksek paralar kazanmanız da pekala mümkün. Özellikle kurumsal firmalarca satın alınıp reklamlarda yada gazete haberlerinde kullanılan fotoğraflar oldukça karlı.
Uygulamanın tek eksisi ise Android ile uyumlu olmaması. Yani şimdilik yalnızca Apple kullanıcılarına hitap ediyor.
42- Roamler

Field Agent’a benzeyen bu uygulama da restoranların menülerini fotoğraflamak, marketlerde ürün incelemesi yapmak gibi görevler için para ödüyor. Roamler aracılığıyla bir restoranda yemek sipariş ederek veya bir barda bira içerek para kazanabilirsiniz. Uygulamanın Facebook sayfasını takip etmekse daha çok görev alabilmenizi sağlıyor.
43- Streetspotr

Streetspotr market araştırmalarına yardımcı olarak para kazanabileceğiniz uygulamalardan biri daha. Hem Android hem de iPhone akıllı telefonlarda kullanılabilen uygulama kullanıcıya yerine getirdiği görevler karşılığında nakit para vaat ediyor.
44- Task 360

Field Agent’ın yapımcılarından yalnızca iPhone kullanıcıları için bir uygulama. Yine basit görevler yapmanızı gerektiren Task 360, daha farklı işler veriyor. Çoğunlukla reklam panoları, yol tabelaları gibi şeyleri kontrol etmenizi bekleyen uygulama yaklaşık 15 dakika vaktinizi alıyor. İş yakalamak için en iyi saatlerse özellikle pazartesi günleri olmak üzere sabah 9.00’dan önceki saatler.
45- Click and Walk

Hem Android hem de Apple cihazlarda kullanılabilen Click and Walk, market araştırmalarına para ödeyen uygulamalardan. Ancak iş başına yapılan ödemeler diğer uygulamalara nazaran biraz daha düşük.
46- Seslendirme Yaparak Para Kazandıran Siteler

Son yıllarda sesli kitap sektörü büyük oranda genişledi ve bu da kitap seslendirenlere ihtiyacı artırdı. Dahası, sesli kitaba olan ilgi azalacak gibi de durmuyor. Bu sektörün 2027 yılına kadar, yıllık ortalama yüzde 24,4 oranında büyümesi öngörülüyor.
Bu iş için özel şartlar bulunmuyor olsa da, iyi bir konuşma sesine ve okuma zevkine ihtiyacınız var.
Bu işe adım atmanın en kolay ve hızlı yolu, ACX, Voices, Audible, Brilliance Audio ve Voicebunny.com gibi platformlar aracılığı ile çalışmaya başlamak olabilir.
Kaliteli bir mikrofona ve iyi bir kayıt yazılımına sahip olmanız önemlidir. Zira kayıt edeceğiniz örnek metinler ile potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Seslendirme Yaparak Para Kazanmak
47- Web Sitesi Test Ederek Para Kazanma

Web sitesi testleri, internet sitelerine büyük paralar harcayan firmalar için paha biçilemez bir gerekliliktir. Ortalama olarak başarılı bir web sitesinin hayata geçmesi için 12 bin ile 150 bin dolar arasında yatırım gerekiyor. Bir internet sitesini test etmek için, erişmeniz, kullanmanız ve analiz etmeniz beklenir. Ardından deneyiminizin geri bildirimi, sitenin kullanılabilirliğinin analizi ve cazip olup olmadı belirtilir.
Bir firmanın internet sitesi, onun başarısında önemli bir rol oynar. İnternet siteleri, müşteriler ulaşmak, onlarla etkileşime geçmek ve kendine çekmek için oldukça faydalıdır. Bu nedenledir ki, firmalar internet sitelerinin test edilmesini çok ciddiye alır.
Bu işten kazanabileceğiniz para, tam zamanlı bir iş olarak seçmek için yeterli olmayacaktır. Öte yandan, destek bir gelir olarak çok iyi bir seçenek sunuyor.
Başlamak için bir test platformuna üye oluyorsunuz ve size uygun bir fırsat çıktığında bilgilendiriliyorsunuz. Eğer sunulan seçeneği değerlendirmek isterseniz, bunu bildirip gereken erişimin verilmesini bekliyorsunuz. Bu alanda da rekabet kaçınılmazdır.
Bahsi geçen platformlar arasında en popüler olanları, UserTesting, IntelliZoomPanel, Userlytics, Enroll ve TryMyUI olarak gösterilebilir.
48- Sanatsal Eserinizi ya da Tasarımınızı Satarak Para Kazanmak

İnternet üzerinden para kazanmanın en popüler yolu, sanat eserinizi ya da tasarımlarınızı satışa çıkarmaktır. Eğer tasarım için iyi bir beceriniz ya da sanatçı ruhunuz varsa, yarattıklarınızı satarak gelir elde etmeniz mümkündür.
Bu konuda özelleşmiş birçok farklı internet sitesi bulunmaktadır. Bu platformlar aracılığı ile kolayca yardım alarak dükkanızı kurabilir, ürünlerinizi satabilir, pazarlayabilir ve kargolayabilirsiniz.
Yarattıklarınızı nerede satacağınız konusu ise, ne satmak istediğiniz ile alakalıdır. Resimden çizime, ahşap ürünlerden el işi ürünlere kadar birçok farklı seçenek için birçok farklı platform bulunuyor.
Aşağıdaki listede alanlarında en başarılı seçenekler bulunuyor.
Etsy: Devasa bir kitleye sahip olan bu sitede, sanat eserleri satmak oldukça makul bir seçenektir. Ürünlerinizi listelemek için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir ve rekabet oldukça yüksektir. Fakat her şeye rağmen incelemekte fayda var.
Mutlaka okuyun: Etsy’de Satış Yapmak İsteyenlere
Artfinder: Bağımsız sanatçıların eserlerini sattığı bir pazar yeri olarak tanımlanabilir. Bu platformda resimlerinizi, heykellerinizi, fotoğraflarınızı ve daha birçok eserinizi satabilirsiniz. Site üst düzey sanat severlere hitap etse de, bu yüksek fiyatlar belirleyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Artfinder sitesinde satış yapabilmek için öncelikle başvuru yapmanız ve kalite ve orjinalite testinden geçmeniz gerekmektedir.
Big Cartel: Bu platform sizden sabit bir aylık ücret talep eder ve satışlarınızdan komisyon almaz.
Storeenvy: Tamamen ücretsiz olan bu platform, oldukça iyi bir başlangıç noktasıdır.
ArtPal: Ön ödeme istemeyen bu site, her satışınızdan yüzde 5 pay almaktadır.
Artmajeur: Fransa merkezli bu site, tüm dünyada satış yapar. Komisyon oranları biraz yüksek olsa da, heykelden çizime, görsellerden resim ve fotoğrafa kadar birçok farklı ürün listeleyebilirsiniz.
Society6: Bu sitede yeniden ele alınmış sanat eserleri ya da kendi tasarımlarınızı satabilirsiniz. Dahası, yüklediğiniz eseri telefon kılıfı gibi birçok farklı yüzeye basabilirsiniz.
Tüm bu seçeneklerin yanı sıra Facebook, Instagram, Patreon ya da Shopify gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
49- Alan Adı Alıp Satarak Para Kazanmak

Teknoloji etrafında kurulan yeni dünyada, alan adı önemli bir parça. Zaman zaman bu alan adları, milyonlarca dolara el değiştirebiliyor. En azından birkaç yüz dolar kazanmanıza yarayacak bir alan adı bulmanız mümkün.
Yüksek kalitede bir portföy oluşturmak uzun zaman alacağı için, kısa sürede kazanç sağlamayı beklemeyin. Ne kadar kazanacağınız ise, ne kadar emek harcayacağınıza bağlıdır. Alan adı alıp satmak için ilerleyen aylarda ya da yıllarda nelerin popüler olacağını tahmin etmeniz gerekiyor.
Bir diğer seçenek de, halihazırda popüler olan bir alan adını satın alıp değerinin daha da yükselmesini beklemektir. Bu iş için Dropped, Namecheap, Flippa ve GoDaddy gibi siteleri kullanarak alım yapabilir ve alan adını tekrar listeleyerek talip çıkmasını bekleyebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Domain Alıp Satarak Para Kazanmak
50- Oyun Oynayarak Para Kazandıran Siteler

Oyun oynayarak para kazanmak kulağa hayal gibi gelse de gerçekten bu yolla para kazanabilirsiniz. Tabiki zengin olmanızı sağlayacak miktarlar değil fakat küçümsenemeyecek bir gelir elde edebilirsiniz.
Bu amaç için kullanabileceğiniz birçok uygulama bulunuyor. Bazı platformlar pek güven vermediği için dikkatli olmanızda fayda var fakat bazıları ise size karşılığını verecektir. Aşağıdaki listede bunların bir kısmını görebilirsiniz.
Coin Pop: Yeni oyunları deneyip oynadıkça puan kazanırsınız. Oynadıkça daha fazla puan kazanıp bu puanları Amazon hediye kartı olarak ya da nakit olarak alabilirsiniz.
MistPlay: Seçili oyunları oynayarak kredi kazanırsınız. Daha çok oyun daha çok kazanca ve ilerleyen seviyeler ya da belirli oyunlar daha fazla bonusa dönüşür. Karşılığında ise ister nakit isterseniz de hediye kartı alabilirsiniz.
Fit Play: Uygulamayı indirdikten sonra puan kazanabileceğiniz oyunların listesi karşınıza gelir. Topladığınız puanları hediye kartlarına ya da PayPal ile nakite çevirebilirsiniz.
Qmee: Qmee bir anket uygulaması olsa da, oyun oynayarak para kazanabileceğiniz bir seçeneği de mevcut.
Make Money: iOS için birçok görev mevcut. Bunun yanı sıra oyun indirip oynayarak da para kazanabilirsiniz.
Ysense: Farklı oyunları deneyerek nakit para kazanabilirsiniz. Ödülünüzü almak için belli miktarda puan toplamak ya da belli bir seviyeye ulaşmak gibi ön şartlar bulunur.
InstaGC: Ödeme alt limi oldukça düşük olan bu uygulamadan, 1 dolar dahi çekebilirsiniz.
Earnably: Ücretsiz oyunlar oynayarak para kazanabilirsiniz. Ödemeler hediye kartları ve PayPal aracılığı ile oldukça hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
Mutlaka okuyun: En Çok Para Kazandıran Oyunlar
51- Video İzleyerek Para Kazandıran Siteler

Video izleyerek para kazanmak mümkün ve gerçekten oldukça kolay. Bunun için seçenekler de yeterince var.
Videolar için altyazı hazırlama: Eğer yabancı bir dil biliyorsanız, bunun için ekstra ödeme de alabilirsiniz.
Film ve Dizi Eleştirisi: Bunu kariyer olarak yapmaya başlama imkanınız da bulunuyor.Öte yandan oldukça yüksek rekabet olan bu alanda, ücretinizi düşük tutmak isteyebilirsiniz.
Film fragmanları ve reklam izleme: iRazoo, InboxDollars ve Vindale Research gibi siteler, belli görevleri yerine getirme ve anketleri doldurma karşılığında size ödeme yapar. Ayrıca yemek tarifi videoları, kısa filmler, uygulama reklamları ve film fragmanları izleyerek de para kazanabilirsiniz.
SuccessBux’da reklam izleme: PayPal aracılığı ile 1 dolar alt limitli ödeme alabilirsiniz. Buna alternatif olarak Swagbucks, ibotta ve Nielsen TV Rating gibi platformlar bulunuyor.
TV-TWO aboneliği ile coin kazanma: Burada video izleyerek ödeme alıyorsunuz fakat ödeme yapılması için 50 bin kredi toplama alt limiti bulunuyor.
Video Tanıtma: Eğer çok sayıda takipçiniz varsa bu iyi bir seçenektir.
52- Evcil Hayvan Bakarak Para Kazanma Siteleri

Sorumluluk sahibi ve güvenilir evcil hayvan bakıcılarına olan ihtiyaç üst düzeyde. Bu iş için ilk şart hayvanları seviyor olmanız. Genellikle kedi ya da köpeklere bakmanız gerekse de, kimi zaman balık ya da papağan gibi hayvanlarla da karşılaşabilirsiniz.
Evcil hayvan bakıcılığı bir nevi bebek bakıcılığıdır. İşe göre değişmekle beraber, evcil hayvanlara kendi evinizde ya da müşterinin evinde bakmanız gerekebilir.
Eğer birkaç gün boyunca bir evcil hayvanın sorumluluğunu almak zor geliyorsa, köpek gezdirme ya da gün içinde bakma gibi işlere de yönelebilirsiniz.
Doggoapp, Petsurfer, Armut gibi siteler vasıtasıyla bu alana yönelik birçok iş bulabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Evcil Hayvan Bakıcılığından Para Kazanmak