Gelecekteki En İyi İş Alanları

Yazılım bütün dünyayı kasıp kavurmaktadır. Yazılım devriminin dokunmadığı sadece birkaç sektör kalmıştır. Son beş yılda en hızlı büyüyen şirketler arasında yer alan Facebook, LinkedIn, Zynga ve Groupon gibi işletmeler online olarak ortaya çıkmıştır.

Genç bir girişimci misiniz? Bu makaleyi okuyarak kendi işinizi nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

 

1- Paylaşım ekonomisinin yükselişi

Bugün Airbnb, ZipCar, Lift gibi firmalar paylaşım ekonomisinde başı çekenler arasındadır. Ekonominin bir parçası olarak tanımlanan ‘paylaşım ekonomisi’ arkasına internet ve teknolojiyi alarak çığ gibi büyüyor. Otomobil, ev ve bisiklet gibi birçok alan paylaşım ekonomisiyle yeniden şekillenirken, sahiplik ve özel mülk kavramları değişmeye başlıyor. Gecelik ev kiralama servisi Airbnb, 10 milyondan fazla ev kiraladı ve toplamda 120 milyon dolar yatırım aldı. Paylaşımlı otomobil servisi Zipcar, 500 milyon dolara Avis tarafından satın alındı ve değerini 1 milyara dolara çıkarttı. Paylaşım trendi yükselmeye ve geleceğin en iyi iş alanlarından biri olmaya devam edecektir.

 

2- Küratör Ticaret

Bu tür firmalar sayesinde modern alışverişçiler satın alabilecek harika ürünler bulurlar ve bu sayede en önemli problemlerinden biri çözülür. Polyvore.com, Pinterest.com ve Svpply.com gibi firmalar başı çeken firmalar arasındadır. Bu firmalar sayesinde kullanıcılar ürünler bulur, sergileyebilir veya ürünleri stillerine, türlerine ve biçimlerine göre gruplandırabilirler. Bu siteler sayesinde alışverişçiler kendi zevklerine, bütçelerine ve ihtiyaçlarına göre istedikleri ürünleri bulabilirler. Bu siteler ya sattıkları ürünlerden direk kar elde ederler ya da satış ortakları olan tedarikçilerden komisyon alarak para kazanırlar. Herkes için çift taraflı kazanç sağlayan bu sistem büyük bir adımdır.

 

3- Tasarım Merkezli Pazar Alanları

Online tasarım tedarikçisi Fab.com şirket değerini 1 milyar dolara yükseltmiştir. Fab.com e-ticaret alanında başı çeken firmalar arasında yer almaktadır. Apple’ın başarısının arkasındaki en önemli nedenlerden biri ikonik tasarımlarıdır çünkü modern alışverişçiler tasarıma önem vermektedir. Fab.com gibi pazar alanları geleneksellikten uzak durarak, belli bir türe odaklanarak yüksek kar marjı olan tasarım ürünler sunarak modern alışverişçilerin talebini karşılamaktadır. Yapılan araştırmalara göre Fab.com dünyadaki en hızlı büyüyen e-ticaret sitesidir. Tasarım merkezli pazar alanlarına odaklanmak sizin için doğru bir hareket olacaktır.

 

4- Kitle Fonlaması

Birçok milyon dolarlık kampanyaların arkasında Kickstarter internet sitesi bulunmaktadır. Kickstarter kitlesel fonlamanın öncüsü ve bu alandaki en popüler internet sitesidir.

Kitle fonlaması mantıklı iş fikirlerinden biridir. Kitle fonlaması girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için gereken fonu sağlayan yeni bir fonlama sistemidir. Birbirini tanımayan insanlar girişimcinin projesine ilgi duyarsa kendi olanakları ölçüsünde para gönderiyor. Gönderilen para bağış, hibe ya da iane değil, projenin gerçekleşmesi için bir finans desteği oluyor. Para gönderen her katılımcı projenin başarılı olması halinde fon sağladıkları oranda geri dönüş alabiliyor.

Kickstarter ve IndieGoGo iki ana kitle fonlaması platformudur. Pazar henüz genç olduğundan yeni başlayanlar bu sisteme rahatlıkla girebilir. Kitle fonlamasının önümüzdeki beş yılda daha da büyüyerek büyük bir pazar haline gelmesi bekleniyor.

 

5- Mobil Uygulamalar Geliştirme

Uygulama geliştirme, akıllı telefonların gerçekleştirdiği devrimden sonra girişimciler için en popüler işlerden biri olmuştur. Rakamlar şaşırtıcıdır: Amerika’da 140 milyon, Çin’de 415 milyon ve dünya çağında 1,4 milyar akıllı telefon kullanıcı vardır. Akıllı telefon kullanıcılarının sayısı artmaya devam ettikçe girişimciler de uygulama geliştirmeden para kazanmaya devam edecektir.

 

6- Online Eğitim

Günümüzde ortalama bir öğrenci diploma almak için büyük paralar ödemek zorundadır ve mezun olduktan sonra iş bulma garantisi de yoktur. Girişimciler ve benzer şekilde üniversiteler online eğitim sistemleri geliştirmeye başlamışlardır.

Bu sistemin iki türü vardır.

Online üniversite kursları: Bazı internet siteleri öğrencilere düzinelerce kurs imkânı sunmaktadır. Eğitimine ilaveler yapmak isteyen ve belli bir alana karşı olan ilgisini tatmin etmek isteyen öğrenciler için harika fırsatlardır. Ancak sonuç almak için uzun zaman harcamak gerekir.

Beceri kursları: Diğer taraftan özel ve meslek odaklı kurslar sunan internet siteleri vardır. Bu kurslar öğrencilerin dijital pazarlama, kodlama ve zaman yönetimi gibi ihtiyaca yönelik becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olur. Ayrıca işverilebilirliğin geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve kişisel gelişimin arttırılmasına yardımcı olur.

Eğitim masrafları artmaya devam ettiği sürece online eğitim de ilerlemeye devam edecektir.

Bunlar geleceğin iş alanları denizinden birkaç damla sadece. En yenilikçi iş alanlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir